Køkkenindretning

3 VIGTIGE ARBEJDSPLADSER OG EN MASSE HYGGE


Vi elsker hyggen ved at lave mad sammen – også når vi har gæster. Det skaber et varmt fællesskab at hakke, snitte og bage, mens snakken går. Vi bruger i det hele taget mange flere timer i køkkenet end for 10-15 år siden. Vi tjekker mails på iPaden, ser nyheder på fladskærmen og hjælper ungerne med deres lektier. Alt det skal vi have mere plads til – ofte på de samme kvadratmeter – når vi indretter nyt køkken. Plus ekstra skuffer og hylder til alle de køkkenmaskiner vi ejer i dag.
De nye tider stiller derfor nye krav til køkkenets tre arbejdspladser: vaske og skylle, snitte og skære, koge og stege.


Vaske og skylle

Vi tilbringer langt det meste af tiden i køkkenet ved vasken. Det er derfor en god ide at anbringe den, så I kan stå med front mod rummet, hvor familien og gæsterne er. Sørg også for god plads omkring vasken, så I nemt kan lægge skyllede madvarer fra jer.


Snitte og skære

Indret en god, stor tilberedningsplads, hvor I kan være flere om at skære, hakke, snitte, ælte og røre på én gang. I skal ofte bruge vand til dette, så anbring vasken tæt på tilberedningspladsen. Køleskabet bør også være tæt på, så I sparer en masse skridt. Husk i øvrigt at have fri bordplads ved siden af køleskabet, hvor I kan stille madvarer.


Koge og stege

Vi bruger ikke nær så meget tid ved kogepladsen som før i tiden, men husk at have nok albuerum og et sted at stille varme gryder ved kogepladsen.


 
Dansk Norsk