Liv Martines Køkken

På gården Bækkelund dufter og syder det i køkkenet, og nok lidt mere end i et almindeligt dansk køkken. Her bor nemlig madbloggeren Liv Martine sammen med sin mand Mads. De er begge store madentusiaster, og køkkenet bliver derfor brugt ekstra flittigt.

Liv Martine er måske bedst kendt for med sin sprudlende stil og nordjyske charme at have vundet Den Store Bagedyst på DR i 2015. Og hun vandt igen juleudgaven af det populære bageprogram i 2018 sammen med bage-bloggeren Ditte Julie. Manden Mads er bestemt heller ikke uvant i et køkken og er meget eksperimenterende og legende i forhold til det salte køkken. 

Da Liv og Mads i 2017 købte gården Bækkelund i Nordjylland, var der et stort køkken på omkring 65m2. Det eksisterende køkken havde en del år på bagen og fungerede ikke i Livs daglige arbejde som bagebogs-forfatter og madblogger. Liv kokkererer mere end gennemsnittet i sit køkken og afholder ofte live-sessions, hvor hendes følgere på de sociale medier kan følge med fra hendes eget køkken. Den store kobberemhætte var i vejen, når der skulle filmes, og halvmuren i køkkenet gav også nogle udfordringer. Køkkenet fungerede derfor ikke optimalt som Livs arbejdsplads.

 

Liv Martine & DESIGNA

I sensommeren 2019 indledte Liv og DESIGNA et samarbejde, som har rod i en fælles passion for madlavning, kvalitet og det gode håndværk – i de bedste køkkenrammer. Altid i øjenhøjde, med ærlighed og med respekt for hverdagens tempo. Sammen med DESIGNA fik Liv og Mads opfyldt drømmen om et nyt køkken, som på alle måder afspejler de krav om design og funktionalitet, som Liv og Mads stiller i forhold til deres arbejde og passion for madlavningen.

 

DESIGNAs designforslag

DESIGNAs chefdesigner Brigitte Kürzel har udarbejdet dette forslag til nyt køkken og bryggers til Liv og Mads. Køkkenet på Bækkelund skulle for alvor redefineres. Et lyst og lækkert look, der samtidig skulle blende ind med resten af de øvrige elementer i huset. Det betød at træet på broen skulle være mahognifarvet og matche døre og vinduer. Det samme gjorde sig gældende med messing håndtagene på køkkenet, som matcher dørhåndtag og beslag på vinduerne. Liv og Mads ønskede også, at køkkenet skulle åbnes mere op, så halvmuren og den store emhætte skulle væk. På den måde bliver rummet mere socialt, så man kan bevæge sig frit rundt og ikke skal kigge ”rundt om” en stor emhætte.

Liv og Mads valgte et smukt greb i børstet messing

Vælger du et greb til dit nye køkken, gør det en stor forskel hvad du vælger. Der er nemlig meget stil og tone i et greb. Liv og Mads har valg et klassisk moderne greb nemlig "Edge Straight" i børstet messing. 

Grebet fås i to størrelser i 4 cm eller 20 cm. 

Messinggrebet kan bestilles hos alle DESIGNA butikker.

Quooker Fusion Round i messing

Liv og Mads har valgt en Quooker Fusion Round i messing, som matcher med grebet på køkkenlågerne, som også er i messing.

Quooker kan med sin 3 liters beholder lave lynhurtig kaffe og te. Beholderen placeres under vasken, så det eneste der er over bordpladen er vandhanen.

Quookeren er energi-, vand-, plads- og tidsbesparende. Den er selvfølgelig børnesikret, da den er fastmonteret i bordpladen og inden brug skal man trykke på betjeningsknappen to gange og herefter dreje den og først herefter kan man tappe kogende vand. Hanen bliver ikke varm, da den er isoleret og man kan derfor ikke brænde sig.

Quooker kan bestilles hos alle DESIGNA butikker.

Smukke åbne kube reoler

Liv og Mads valgte åbne kube reoler til deres nye køkken. Kube reolene bryder køkkendesignet op og giver mulig for at stille kogebøger, krukker og andet hyggeligt, som man ønsker skal stå fremme. 

De elegante kube reoler fås i sort metalramme. Top- og bundhylder er udført i melamin og fås i fire designfarver; sort struktur, hvid struktur, glat hvid og natur eg.   

Mål til køkken: 32 cm dybe samt 40 cm, 60 cm eller 80 cm brede.
Mål til bad: 19 cm dybe og 40 cm brede. 

Kube reolerne kan bestilles hos alle DESIGNA butikker.

 

Valg af låge og greb

Liv og Mads valgte DESIGNAs råhvid-låge, som er en malet låge i en super flot glans. Lågen er en ”knækket hvid” og i en kraftig kvalitet på 22 mm. Den har afrundede kanter og er særdeles holdbar. Prikken over i'et blev det smukke "Edge Straight" greb i børstet messing. Det tidløse, klassiske valg, som holder mange år frem. Perfekt til Liv og Mads’ aktive brug af køkkenet.

Bordpladen i Dekton®

På Bækkelund står køkkenet aldrig stille. Derfor har Liv og Mads valgt en særdeles holdbar og lækker Dekton® bordplade. Dekton® består af 100% mineraler, hovedsageligt kvarts. Den er ridsefast, farveægte, UV-bestandig og varmefast. Med andre ord en bordplade af højeste kvalitet, som tåler meget. Prisen er derefter, da Dekton® ligger i den høje ende af prisskalaen.

Vedligehold og rengøring af en Dekton® bordplade

Dekton® tåler alle almindelige former for rengøringsmidler. Har du brug for at gå grundigere til værks findes 2 produkter som hedder Q action og Limpiador. Q action er en kraftig sæbe som bruges til grundrengøring. Limpiador er skurecreme kan bruges til at fjerne svære pletter og metalafsmitninger. Kommer der kalk omkring dit armatur, kan det fjernes med brug af almindelig eddike. Dekton® bordplader har en tæt overflade og skal ikke efterbehandles.

 

Stykliste til køkkenet
Alle elementer forhandles i DESIGNA butikkerne

Køkken

 • Låge råhvid
 • Skuffer fingertappet træskuffer
 • Greb "Edge Straight" børstet messing
 • Sorte antiskrid måtter
 • Højskabsvæggen er med motor og push
 • Bordplade Dekton® Arga Stonika 30mm sargkant
 • Vægplader Dekton® Arga Stonika 8 mm
 • Vask Blanco subline 700u Farve: Coffee
 • Bro fingertappet i den ene ende og stumpsamlet i anden FSC Sapele Mahogni 30mm
 • Quooker Fusion Round Messing med PRO3 beholder
 • Kværn Kitchen friend W6
   

Hvidevarer

 

Stykliste til bryggers
Alle elementer forhandles ved DESIGNAs butikker
 

Bryggers

 • Låge Licio
 • Greb "Edge Straight" børstet messing
 • Bordplade Dekton® Arga Stonika 30mm sargkant
 • Vægplader Dekton® Arga Stonika 8 mm 
 • Vask Blanco subline 500-U Farve: Coffee
 • Quooker hane Round Messing
 • Skydedøre - Hvid struktur med duo profil 

Er du vild med Liv Martine og Mads’ nye køkken?

Book et møde med vores dygtige designere i butikken eller lad os mødes hos dig til en snak om, hvordan vi kan opfylde jeres køkkendrømme.

Book et møde her