Køkkenstemning

Køkken
i dansk design, høj kvalitet og solidt håndværk

Vi skaber mere end køkkener.
Vi skaber rammerne om det gode hverdagsliv. Sammen med dig.

Forvent en ekstra indsats, når det gælder dig og dit nye køkken.

Find dit nye køkken

Nyt køkken? Hos Designa sælger vi mere end bare et køkken. Vi sælger rammerne om det gode hverdagsliv. Og når det kommer til indretning og stil, har vi alle vidt forskellig smag – heldigvis!

Vi har gjort det nemt for dig at finde lige præcis det køkken, som passer til dig, din stil og dit liv.

Vores kollektioner spænder over et stort udvalg af låger, bordplader, greb og designs, som du kan gå på opdagelse i herunder og finde lige præcis det køkken, du drømmer om!

Lad os præsentere dig for vores fem kollektioner. De spænder over et stort udvalg af låger og designs, så du kan finde lige det, du drømmer om.

Oplev vores 5 kollektioner

Vi har bygget vores designs op i fem fine kollektioner til dig. Find din favorit eller kombinér dem, som det passer dig. Og husk nu: Du har kyndig vejledning lige ved hånden hos os. Vi står altid klar til at gøre en ekstra indsats for dig.

Beslutningen om at forære dig selv et nyt køkken eller bad er forholdsvis let. Hos Designa gør vi vores yderste for, at også det næste skridt mod at realisere din køkkendrøm bliver let og fornøjelig.

Skal du have nyt køkken?

Drømmer du om et nyt køkken i de bedste materialer og med et smukt design? Så er du landet det helt rigtige sted. Hos Designa har vi nemlig designet, udviklet og raffineret køkkener til danskerne siden 1992.  

Vi er stolte håndværkere, som sætter en ære i at designe det køkken, som passer til dig, din hverdag og din livsstil. Med stor respekt for det liv, du lever, og at køkkenet skal holde i mange år.  

Vi går ikke på kompromis med hverken materialer eller design. Vi mener nemlig, at det gode køkken er dét, du har glæde af at bruge i rigtig mange år. Det skal fungere til både hverdag og fest, og du skal nyde både stilen og materialerne mange år frem.  

For os er godt design, når æstetik og praktik mødes i én skøn og brugbar forening. 

Køkkenet er hjemmets hjerterum
Køkkenet er hjemmets hjerterum

Køkkenet er hjemmets hjerterum

Et køkken er ikke et hvilket som helst rum i dit hus. Det er hjemmets hjerterum og samlingsted, hvor du opholder dig i rigtig mange timer hver dag. Det er her, du drikker dagens første kop kaffe. Her, du og familien samles om aftensmaden, lektielæsningen og hyggestunderne. Og det er her, I hygger jer med madlavning og bagning i weekenderne. 

Dit køkken danner kort sagt rammen om mange af de gode, vigtige stunder i dit liv. Derfor tager vi vores rådgivning af dig meget seriøst. Vores vigtigste opgave er at lytte og lære, inden vi taler og anbefaler: 

 • Hvordan bruger du og din familie køkkenet i hverdagen?
 • Hvilke materialer kan I bedst lide og hvorfor?
 • Skal køkkenet være nemt at vedligeholde?
 • Går I efter det iøjefaldende eller diskrete køkken?
 • Hvordan ser resten af jeres hjem og boligindretning ud?

Det og mange flere spørgsmål danner rammen om vores indledende samtale, når du skal vælge nyt køkken. 

Bliv helt klar til køkkenmøde med os
Køkkenet er hjemmets hjerterum
Køkkenaktivitet med børn

Tag hverdagen med i betragtning 

Samtalekøkken. Familien. Madværksted. Eller hvad med et køkken, du kan lide at være i stue med?

Smarte betegnelser er der nok af, men hvad vi kalder det, er ikke det vigtigste. Indretningen af dit nye køkken starter og slutter nemlig med, hvordan du bruger rummet i dagligdagen. 

Naturligvis spiller størrelsen på rummet i dit hjem også ind, men det vigtigste er, at du indretter køkkenet, så det passer til det hverdagsliv, du og din familie lever. 

Tag hverdagen med i betragtning, når du vælger køkken
Tag hverdagen med i betragtning, når du vælger køkken

Stjernedrys og varme anbefalinger

En god og tryg købsoplevelse er åbenbart ikke en selvfølge, når du vælger køkkenleverandør
… men det er den hos Designa Køkken. 

Ja faktisk trækker vi fra alle konkurrerende køkkenbutikker på stjerner og brandvarme anbefalinger på Trustpilot. Det gør os stolte.  

Læs mere
silke
Glade DESIGNA køkkenejere

Det lille køkken

Har du få kvadratmeter at gøre med i dit køkken, er det ekstra vigtig, at du udnytter pladsen på bedste vis. Smart opbevaring, pladsoptimerende løsninger og maksimal udnyttelse af rummets flader er blot nogle af de løsninger, vi kan hjælpe dig med. 

Fleksibilitet og multifunktionelle løsninger er i højsædet, når vi hjælper dig med at indrette det lille køkken. Køkkenskabe fra gulv til loft kan her være en god løsning, da det giver dig maksimal udnyttelse af rummets kvadratmeter.

Det kan også være en fordel at vælge flere smalle skabe frem for få brede, da det får køkkenet til at syne større og samtidig gør det nemmere at organisere og udnytte pladsen i skabene. 

Gå for alt i verden ikke på kompromis med bordpladsen. Selv i et lille køkken er det brug for minimum tre meters bordplads inklusiv vask og kogeplader, hvis det skal være funktionelt og brugbart i hverdagen. 

Læs mere
Indretning af det lille køkken
Indretning af det lille køkken

Det store køkkenalrum

Er du så heldig at have godt med plads i dit køkken, er det oplagt at gøre rummet til mere end "bare" et køkken. Køkkenalrummet er både et praktisk rum og et opholdsrum, der danner ramme om både madlavning, spisning og hverdagshygge. 

Det indeholder typisk ikke bare et køkken og en spiseplads, men ofte også arbejdsplads, legeværelse og måske fjernsynsstue.

Et køkkenalrum er dog ikke automatisk et vellykket rum. Der er flere ting, du skal være opmærksom på, når du indretter det. 

Først og fremmest er det vigtigt, at du indretter det i zoner og sørger for at holde ganglinjerne fri, så der er plads til at bevæge sig rundt. Vær også opmærksom på, at afstanden mellem køkkenets vigtigste funktioner hverken er for lille eller for stor. 

Nem og uhindret adgang til vask, køleskab og kogeplader sparer dig for mange ærgrelser og letter dit arbejde i køkkenet enormt. 

Det store køkkenalrum rummer det hele
Det store køkkenalrum rummer det hele

Det kreative madværksted

Skal der være plads til store armbevægelser, gryder, pander og alverdens køkkenmaskiner? En funklende espressomaskine eller hvem ved, måske et vinkøleskab?

Er du madentusiast og fritidskok, kan du næsten ikke få (lege)plads nok i dit nye køkken. Det skal du selvfølgelig tage højde for din indretning. 

Sørg for, at der er nem adgang til de køkkenredskaber og -maskiner, du bruger i det daglige. Nyder du at betragte håndværket og kvaliteten i dit køkkenudstyr, kan det også være en god ide at frigøre væg- og bordplads til mere åben opbevaring. 

Du må endelig ikke gå på kompromis, når det gælder valg af hårde hvidevarer. Hvis køkkenet er din legeplads og frirum, vil du ærgre dig over, at du ikke valgte den ovn eller de kogeplader, du drømte om. 

Det kreative madværksted
Køkkenet som madværksted

Familiekøkkenet

Skal familien være i fokus i dit nye køkken? Og skal der være masser af plads til at både store og små kan lave mad og hygge sig sammen?

I så fald er det oplagt at indrette dit nye køkken med en hyggekrog til lektielæsning, arbejde og småsnak, mens maden laves. Kort sagt: et sted, hvor familien kan være sammen. 

Overvej også at indrette køkkenet med flere adskilte køkkenøer, da det giver plads til skiftende aktiviter. 

Sæt fokus på ekstra meget bordplads, så der er mulighed for, at flere kan lave mad sammen. Gør plads til skamler, så familiens mindste også kan nå op til køkkenbordet. 

Tænk i smarte og vedligholdelsesnemme materialer som eksempelvis stål, sten og linoleum. På den måde kræver de mindst mulig pleje i dagligdagen, og de uundgåelige små uheld er nærmest usynlige. 

Familiekøkkenet med plads til store og små
Familiekøkkenet med plads til store og små

Køkkenstil og indretning

Den stil, du vælger til dit køkken, skal først og fremmest afspejle dig og din familie. 

Er I glade for farver? Eller er I mere til det enkle og afdæmpede udtryk? Er I ikke bange for at gå nye veje og prøve markante trends af? Eller foretrækker I mere klassiske og tidsløse løsninger? 

Jeres personlige smag er én ting. Køkkenet skal også gerne passe ind i resten af husets eller lejlighedens arkitektur og indretning. Bor du eksempelvis i en moderne lejlighed, en klassisk patriciervilla eller et parcelhus fra tresserne? Indretter du dig med træ, hvide vægge og naturlige materialer? Eller er der fuld smæk på tapeter, farver, kunst og plakater?

Jo bedre dit køkken harmonerer med din boligs arkitektur og din øvrige boligstil, des merer langtidsholdbart vil det være, og risikoen for, at du fortryder, vil være mindre. 

Herunder gennemgår vi kendetegnene ved nogle af de største køkkentrends og stilarter lige nu. Måske kan du kende dig selv i en eller flere af dem? Måske har du lyst til at kombinere det bedste fra to tendenser? Eller måske er du typen, der gerne vil gå din helt egen vej? Alt er muligt. 

Men husk, at du skal finde glæde og fornøjelse i dit køkken i mange år frem. Så tænk dig godt om, inden du træffer dit valg. Vi står klar til at hjælpe og rådgive dig. 

Få flere tips og gode råd til køkkenindretning

Det minimalistiske køkken

Er du glad for rene linjer, glatte flader og funktionel æstetik? Så kan et moderne og minimalistisk køkken meget vel være dig.  

Denne køkkenstil forener nemlig på fineste vis funktionalitet med smukt design. Samtidig giver det minimalistiske køkkendesign dig rig mulighed for at tilføje et personligt strejf og give dit køkken liv og sjæl med dine helt egne detaljer. 

Minimalistiske køkkener har ofte ikke nogle overskabe. I stedet er der fokus på de rene linjer og lange bordplader med underskabe, evt. kombineret med en skabsvæg fra gulv til loft.  

De rene linjer går igen i de diskrete og underspillede greb som eksempelvis en gribeprofil på selve skabene. Det giver et stilrent udtryk, hvor lågerne fremstår helt stringente og enkle.  

Alternativt er grebene helt væk som i det grebsfrie køkken, hvor der i stedet er integreret en push-funktion i skufferne. Det giver ro for øjet, fremhæver enkeltheden og skaber et udtryk af mere orden.  

Oplev serien ’Modern by Designa’
 Det moderne minimalistiske køkken
 Det moderne minimalistiske køkken

Det klassiske køkken

Er det vigtigt for dig at være tro mod din boligs sjæl? Og kalder den på et moderne retro køkken, som elegant nyfortolker en gammel klassiker?

Bor du i en klassisk murmestervilla, et hus fra 1950erne eller 1960erne, en herskabslejlighed eller måske et nedlagt landbrug? Så er det klassiske køkken måske den vej, du skal gå for at honorere den særlige arkitektur og sjæl i din bolig.

De lakerede eller malede fronter med rammelåger spiller, sammen med markante greb i stål eller messing, en vigtig rolle i det klassiske køkken. Her er der styr på selv de mindste detaljer, og der er fokus på, hvordan dit køkken kan spille op til resten af boligens helt særlige arkitektur og stemning.

Og bare rolig. Selvom du vælger et klassisk køkken, behøver du ikke at gå på kompromis med moderne løsninger og smart innovation.

Du kan sagtens kombinere det klassiske design med hypermoderne hårde hvidevarer, integreret emhætte og måske en Quooker, der sørger for kogende vand i hanen.

Oplev serien ’Classic by Designa’
Det klassiske køkken
Det klassiske køkken

Det farverige køkken

Elsker du farver, og skal dit køkken afspejle din kreativitet? Så skal du selvfølgelig gå den farverige vej, når du vælger nyt køkken. Det hvide køkken er ikke længere det foretrukne valg blandt moderne boligejere, og det afspejler sig i den enorme mængde af farver, du i dag kan vælge imellem.  

Blåt, grønt, gråt? Eller hvad med gult, lyserødt eller petroleum? Kun fantasien sætter grænser, når du skal vælge farve til dit nye køkken. Ligesom du selv bestemmer, om det skal være lakerede eller malede låger - eller måske et naturmateriale som linoleum.   

Når du indretter det farvede køkken, er det vigtigt at skabe en rød tråd til resten af din boligindretning. Vælger du et blåt køkken, kan du med fordel tænke i enten kontrasterende farver eller supplerende farver i varierende toner af blå til dine øvrige rum.  

Overvej også, hvordan lamper, tilbehør og kunst på væggen kan spille op mod den farve, du har valgt. På den måde får du skabt både blikfang og en behagelig helhedsoplevelse i dit hjem.  

Oplev serien ’Color by Designa’
Solnedgang
Det farverige køkken

Det naturlige køkken

Er du typen, der elsker det naturlige look og sætter pris på ærlige naturmaterialer som træ, sten, granit, marmor og linoleum? Så er det oplagt for dig at vælge et køkken, hvor naturmaterialer er i fokus. Mere nordisk bliver det ikke.  

Sammensætningen af materialer er i fokus i det naturlige køkken. Forestil dig massive lameller i rustikt træ op mod en bordplade i marmor? Eller en bordplade i gyldent egetræ kombineret med matte fronter i linoleum og vægreoler i natur eg? 

Materialer og kombinationsmuligheder er utallige. Det vigtigste er, at dit naturlige køkken er varmt, imødekommende og taler til alle sanserne.   

Her inviterer du naturen indenfor og skaber en oase af ro og balance midt i hverdagens travlhed.  

Oplev serien ’Nature by Designa’
Blade
Det naturlige køkken

Find inspiration i vores farveunivers

Drømmen om et køkken i farver er måske levende, men en anelse diffus. En ting er nemlig at fantasere om et grønt køkken, men hvordan kunne det reelt tage sig ud i virkeligheden? 

Kig forbi vores farveunivers, hvor du finder masser af eksempler på, hvordan du kan bringe farvepaletten i spil i dit nye køkken. Læs om fordele og ulemper ved de enkelte farvevalg, og find lige nøjagtigt den inspiration og de argumenter, der skal til, for at du kan træffe det helt rigtige farvevalg.

Læs mere om køkkenfarver
groent_koekken_inspiration
groent_koekken_inspiration

Valg af materialer og bordplade

Et køkken vil altid være defineret af form og funktion. Men i dag er valg af materialer mindst lige så vigtigt og iøjnefaldende. Materialer taler til vores sanser og har en afgørende betydning for den stemning og atmosfære, du skaber i dit køkken. Så lad materialerne tale. Sten. Stål. Træ. Keramik. Linoleum. Eller måske en blanding? Læs videre og bliv klogere på de mange forskellige valgmuligheder.

Dyk ned i detaljerne

Bordplade

 

Skåret i sten

Vælger du en bordplade i sten som eksempelvis granit, får du et stykke af naturen ind i dit køkken. Hvert stykke granit har sit helt eget udtryk, farve og struktur. Granitten kan være sort, grå, blå, brunlig, rødlig og en kombination af flere farver. Granit er et særdeles robust og slidstærkt materiale, som også er nemt at rengøre og kræver minimal vedligeholdelse.

Luksuriøst marmor

Det klassiske eller minimalistiske køkken får et ekstra tvist med en marmorbordplade, som giver køkkenet et nærmest kunstnerisk udtryk. Marmor fås i et utal af farver og nuancer, og der er derfor rig mulighed for at vælge netop dén, der tiltaler dig og det resterende udtryk i køkkenrummet.

Industrielt stål

Du kan også vælge at gå hårdt mod blødt med en stålbordplade som modspil til fronter i eksempelvis varm træ. En bordplade i stål har mange fordele, ikke mindst når det gælder vedligehold (nærmest ingen), hygiejne (nemt) og slidstyrke (enorm). Samtidig har du mulighed for at lade stålbordplade og vask gå ud i ét for et særligt eksklusivt og industrielt look.

Træ på toppen

Nuancer af træ giver dit køkken karakter. Giv f.eks. det hvide eller mørke køkken liv ved at tilføje en bordplade og hylder i træ. Og så er en bordplade i træ faktisk nemmere at vedligeholde, end mange tror. Ridser kan nemt slibes væk, og giver du din træbordplade olie et par gange om året, bliver den modstandsdygtig over for pletter og skjolder.

 

Prisvenlig og fuld af muligheder

En bordplade i laminat er et godt valg for dig, der har et øje på prisen og samtidig ønsker en bordplade, som er både slidstærk og byder på mange forskellige designmuligheder. Laminatbordplader har en meget glat og ensartet overflade og kan laves i et væld af forskellige farver, mønstre og tykkelser, så du kan opnå præcis dét udtryk, du ønsker.

Modstandsdygtig keramik

Bare sæt gryden direkte på bordet. Keramikbordpladen er, ligesom stålbordpladen, oplagt til hjemmet, hvor køkkenet bliver flittigt brugt. Her får du nemlig en ridsefast bordplade, som er varmebestandig helt op til 300 grader. Bordpladen i keramik er fremstillet af sand, feldspat, ler, mineralske olier og naturlige farvepigmenter, som tilsammen giver den et helt særligt look.

Formbart komposit

Kompositsten er et kunstigt fremstillet stenmateriale, der består af knuste mineraler, bindemiddel og farvestoffer, som støbes og forarbejdes til skulpturelle bordplader – helt uden samlinger. Du kan få kompositbordplader i mange farver og med og uden nister. Overfladen er glat, ensartet og nem at vedligeholde. Det er oplagt at udnytte komposits formbarhed ved at lave vask og bordplade ud i et. Det giver bedre hygiejne og skaber et eksklusivt og roligt udtryk.

Få mere inspiration i vores bordpladeguide

Køkkenlåger og skuffefronter

Lågerne på dine skabe og fronterne på dine skuffer danner i bogstavelig forstand rammerne om dit nye køkken. Det er hér, du for alvor markerer stilen og designet i dit køkken. Typisk er det også lågerne, vi først falder for, når vi forelsker os i et nyt køkken.

Køkkenlågerne skal samtidig kunne holde til lidt af hvert – lige fra tunge skuffer og højskabe til fedtede børnefingre. De skal være robuste, slidstærke og i materialer, som forbliver pæne til trods for daglig brug i mange år.

Massivt træ. Trælameller. Fineret. Linoleum. Laminat. Lakeret. Farvet eller neutral. Vitrinelåger. Med eller uden rammer. Med eller uden kantliste. Grebsfrie. Integrerede.

Ja, der er nok valg at træffe, når du skal vælge køkkenlåge. Det ved vi alt om hos Designa. Derfor har vi lavet en guide, der hjælper dig med at træffe de rigtige beslutninger.

Se vores gode råd til valg af køkkenlåger hér
Køkkenlåger og skuffefronter
Køkkenlåger og skuffefronter

Køkkenskabe

Selv et nok så smukt køkken falder til jorden, hvis opbevaring og indretning ikke er gennemtænkt. Vi undervurderer tit, hvor meget god opbevaringsplads betyder, og det er en skam. For der er ikke noget værre end et køkken, hvor du skal bruge oceaner af tid på at grave den rigtige pande eller køkkenkniv frem, fordi alting ligger hulter til bulter. Eller værre endnu – hvor alt dit service og grej er stablet sammen på alt for lidt plads.  

Derfor er rigeligt med køkkenskabe med plads til det hele alfa og omega i et funktionelt køkken.   

Højskabe. Hjørneskabe. Overskabe. Vitrineskabe. Skabsvægge. Der er mange forskellige muligheder, når det gælder køkkenskabe. Uanset hvordan du ønsker at indrette dig, står vi klar til at hjælpe dig med at vælge den rigtige skabsløsning.  

Se vores guide til at finde den rigtige skabsløsning hér
Køkkenskabe
Køkkenskab

Køkkenskuffer

Køkkenkufferne er din geniale hjælper i dagligdagen og helt ideelle til særligt underskabe. De giver dig hurtig adgang til alt lige fra glas, tallerkner og bestik til stavblender, olie, krydderier og madkasser. Kombineret med et uovertruffet overblik, så du altid nemt kan finde dét, du har brug for.  

Skuffer er ideelle til særligt dine underskabe, da du på den måde slipper for at bukke dig ned for at se, hvad der gemmer sig i skabet. Du kan få skuffeskabe med eller uden greb og i både smalle og brede modeller, så de passer til den stil, du går efter.  

Se hvordan du vælger køkkenskuffer i vores guide
Køkkenskuffer
Gode råd til valg af køkkenskuffer

Køkkengreb

De greb, du vælger, har ikke bare stor betydning for køkkenets overordnede stil og udtryk. De er også med til at gøre arbejdet i køkkenet en hel del nemmere. Tænk bare, hvor tit du åbner og lukker dine skabe og skuffer hver dag! Det er vigtigt, at det glider – og at grebene kan holde til at blive brugt igen og igen og igen.  

Grebsfrit. Integrerede greb. Gribesliste. Knopgreb. Bøjlegreb. Eller hvad med skålegreb? Der er nærmest lige så mange grebsløsninger at vælge imellem, som der er farver i regnbuen. De fås i et væld af størrelser, udtryk, materialer og farver, så de kan spille perfekt op til de låger og den stil, du har valgt i dit køkken.  

Forestil dig f.eks. runde porcelænsknopper i det klassiske, hvide landkøkken. Fuldend det minimalistiske og stilrene køkken med DESIGNAs gribeliste Axis. Eller hvad med at give dit moderne køkken lidt retro stemning med indborede, runde messinggreb?  

Kun fantasien sætter grænser for dine greb. Men husk, at dine køkkengreb skal passe til lågens eller skuffens vægt. Jo større og tungere låger, du vælger, des større og mere solide greb bør du gå efter.  

Se her hvordan du vælger køkkengreb
Køkkengreb indkapsler atmosfære og stil
Køkkengreb indkapsler atmosfære og stil

Belysning

Lys skaber hygge og stemning i dit hjem. Det gælder selvfølgelig også i dit køkken. Samtidig er køkkenet et arbejdsrum, og det stiller nogle særlige krav til belysningen. Derfor bør du vælge køkkenlamper med mindst lige så stor omhu, som du gør i resten af din bolig.  

Er du til integrerede spots, frithængende lamper eller måske industrielle væglamper?  

Uanset hvilke typer af lamper, du bedste kan lide, er det vigtigt, at du tænker forskellige typer af belysning ind i dit køkken.  

Nogle områder har nemlig brug for mere direkte lys end andre. Du har f.eks. brug for direkte lys dér, hvor du står og arbejder, mens du kan nøjes med mere indirekte lys i andre områder.  

Se her hvordan du optimal bruger belysning i køkkenet
Køkkenbelysning skaber stemming og gode arbejdsforhold
Køkkenbelysning skaber stemming og gode arbejdsforhold

Hvidevarer

Ovn. Kogeplade. Køleskab. Emhætte. Opvaskemaskine.  

Hvidevarerne i dit køkken er funktion i sin reneste form koblet med moderne design og smarte features. Skal de være fritstående eller integrerede? Rustfri stål eller dramatisk sort?  

Det er vigtigt at vælge hvidevarer med omhu. Energiforbrug, design og ny teknologi er tre vigtige parametre, som bør spille ind, når du træffer dine valg. Så ved du nemlig, at du vælger en langtidssikret løsning, som er god for både miljøet, din pengepung og dagligdagen i køkkenet. 

Samtidig bør du overveje, om du vil gøre brug af de mange intelligente løsninger, som moderne hvidevarer tilbyder. I dag går mange hvidevarer nemlig online og er så intelligente, at de kan assistere med alt fra indkøb og madlavning til rengøring. 

Som f.eks. køleskabet, der automatisk giver besked, når du mangler mælk. Eller ovnen, der selv tilbereder stegen, mens du er på arbejde og kan følge med på en app.  

Som med det meste andet her i livet, får du, hvad du betaler for. Og det er dumt at købe flere funktioner, end du egentlig har brug for. Men bare rolig, vi er her for at rådgive dig. Hos DESIGNA finder du hårde hvidevarer fra mange af de kendte mærker, og vi står klar til at hjælpe dig med at vælge det rigtige mix af hvidevarer til netop dit køkken.   

Få tips til at vælge hvidevarer
Hvidevarer
Hvidevare

Køkkenvask og armatur

Gæt engang, hvad du bruger allermest i dit køkken? Ja, det er selvfølgelig køkkenvasken og vandhanen. Din vask skal opfylde mange forskellige behov, være nem at rengøre og samtidig passe ind i resten af køkkenets stil.  

Noget af det første, du skal tage stilling til, er størrelsen og materialet på vasken. 

Den store enkeltvask er det sikre valg, som mange går med. Her er du sikret masser af plads til både bradepander og store gryder.  

Alternativt kan du vælge en dobbeltvask, hvor du kan adskille opvasken fra rengøring af grøntsager. Og har du masser af plads – og familie – i dit køkken, kan du overveje to separate vaske, så I kan adskille funktionerne helt.  

Stål, porcelæn, støbt granit eller måske en integreret køkkenvask i et kompositmateriale som Corian? Der er i dag mange materialer at vælge imellem, når det kommer til køkkenvasken. Alle har de deres fordele og ulemper, som du bør sætte dig grundigt ind i, inden du vælger.  

Det samme gælder monteringen af din køkkenvask. Her er der nemlig også flere veje at gå afhængig af, hvilken type vask du vælger. Underlimet, nedfældet, planlimet, svejset eller integreret vask.  

Når det kommer til armatur, er der også flere ting, du skal tage stilling til. Skal din vandhane have indbygget funktionalitet som eksempelvis Quooker, så du altid har nem adgang til kogende vand? Eller udtræk, så du nemt kan rengøre store gryder og bageplader?  

Går du efter den enkle og underspillede stil, eller drømmer du om et gammeldags armatur i rå messing, der sender dig og dit køkken en tur tilbage i tiden?  

I vores guide til køkkenvask og armatur kan du læse meget mere om materialer, funktioner og anbefalinger.  

Find gode råd til valg af vask og armatur her
køkkenvask og armatur
Køkkenvask og armatur

Hvad koster et nyt køkken?

Et rigtig godt spørgsmål, som de fleste, der drømmer om et nyt køkken, stiller sig selv: Hvad koster et nyt køkken?

Svaret er ikke helt ligetil, og prisen kan svinge fra mellem 40.000 kroner til langt over 150.000 kroner afhængig af de valg, du træffer.

Der er nemlig flere ting, der påvirker prisen på dit nye køkken. Størrelse, materialer, bordplade, hvidevarer og montering er nogle af de ting, der har stor indflydelse på den endelige pris.

Vi har mange års erfaring i at rådgive om nyt køkken. Derfor kan vi hjælpe dig med at prioritere mellem de mange forskellige valgmuligheder, så køkkendrøm og budget går op i en højere enhed.

Læs mere om prisen på et Designa køkken hér.

Læs mere om køkkenkøb hos Designa i vores købeguide.

Hvad koster et nyt køkken?
Hvad koster et nyt køkken?

Med mange års erfaring forstår vi, at rejsen fra idé til et færdigt køkken kan virke overvældende. Bare rolig. Vi guider dig trygt gennem hele processen.

Købsprocessen hos Designa

Hos Designa ved vi, at det at vælge nyt køkken er en proces fyldt med drømme, overvejelser, praktik - og masser af spørgsmål. Vi står klar til at hjælpe dig hele vejen.  

Fra de indledende snakke og inspiration til planlægning af dit nye køkken og montering i dit hjem.  

Book dit køkkenmøde i dag og kom et skridt nærmere dit nye køkken.  

Book dit møde her
blank
kaffe

Find din lokale Designa butik

Én ting er at kigge på køkkener online. Noget helt andet er at opleve et køkken i virkeligheden. Mærke materialerne. Opleve farverne. Prøve de mange funktioner af.  

Så hvad venter du på?  

Vi glæder os til at byde dig velkommen i en af vores mange Designa butikker rundt omkring i Danmark.

Find din nærmeste Designa butik
Find din lokale DESIGNA butik
Find din lokale DESIGNA butik
Brug for hjælp?

 Find din nærmeste Designa butik eller kontakt os herunder

Find butik Skriv til os

Der findes kun gode spørgsmål

 • Prisen på dit nye køkken er individuel - ligesom din smag, dine behov og til- og fravalg.
   
  Vores køkkenrådgivere stiller spørgsmål og lytter til dine køkkendrømme og behov, og vi tager altid udgangspunkt i dit budget. Se priseksempler her
 • Prisen på montering af køkken er individuel og afhænger af køkkenets størrelse og omfang.
   
  Prisen afhænger ligeledes af, om vi skal stå få el og vvs installationer i forbindelselse med monteringen af køkkenet.
   
  Hos Designa giver vi altid en fast pris på monteringen, så der ikke opstår nogen overraskelser.
 • Selvfølgelig! Designas garanti er blandt markedets bedste.
   
  Hos Designa lægger vi stor vægt på kundernes tryghed – også efter køkkenet er taget i brug.
  Du får 25 års garanti på skuffer, skinner og hængsler samt alle bevægelige dele, 10 år på skabe og låger og 5 år på bordplader. Læs om vores garantier her.
   
 • Når vi har designet formen på dit nye køkken, så ser vi sammen på, hvilket inventar, der passer bedst til dine behov i køkkenet. Vores køkkenrådgivere stiller de rette spørgsmål og lytter til dine køkkendrømme og behov, og vi tager altid udgangspunkt i dit budget. Bliv inspireret til de rette valg for dig her.