Optimal køkkenbelysning

Få optimal køkkenbelysning

Belysning i køkkenet har afgørende betydning for både stemningen, funktionaliteten og helhedsindtrykket. Med den rette køkkenbelysning får du de optimale arbejdsforhold og det gør, at du får mere ud af dit køkken.

 
Tænk i lyskilder fra starten

For de fleste er køkkenbelysningen ikke det første, der bliver taget stilling til. Men det er en god idé, at du tænker belysningen i køkkenet ind så tidligt som muligt, da placeringen af lyskilderne har direkte kobling til funktionaliteten og det samlede udtryk i køkkenet.

Overvej derfor, om der er steder i køkkenet, hvor du har behov for ekstra belysning eller omvendt. Husk at tage højde for lysindfaldet i dine overvejelser.

Få hjælp til køkkenplanlægningen
Tænk i lyskilder fra starten
Lyskilde
Kombination af tre typer lys

Det er vigtigt at tænke i flere lyskilder. Det skyldes, at hver type lys tjener sit formål. Der skal være et lys til enhver anledning – uanset om det er til et glas rødvin eller til at snitte løg. I den sammenhæng er der tre typer af køkkenbelysning, du helst skal kombinere:

Fornyelse eller renovering?
1.
Stemningslys
Det skaber varme og en hyggestemning, når lyset bliver dæmpet. Lysdæmpere forvandler arbejdslys og grundbelysning til stemningslys, når det er på 2000-2500 kelvin. Bonusinfo: Lyset fra et stearinlys svarer til 1800 kelvin.
2.
Grundbelysning
Et praktisk lys, som typisk er placeret i loftet og fordeler lyset i køkkenet. Skal ligge på 2500-3000 kelvin, hvor 2700 kelvin er det mest normale.
3.
Arbejdslys
Det essentielle lys, når du er i køkkenet, som typisk er placeret under overskabe i form af spots eller lysskinner. Skal ligge på 3000-3500 kelvin.
Hvad er kelvin?

Når vi snakker om køkkenbelysning, er der forskel på et varmt og koldt lys – også kaldet farvetemperatur, der er angivet i kelvin. Varmt lys er stemnings- og hyggelys, der har en lav kelvin. Omvendt er det med køligt og mere klart lys, som har en høj kelvin-værdi.  

Hvad er kelvin?
Lys til køkkenet
Tag højde for refleksioner

Når du skal vælge den optimale køkkenbelysning, afhænger valget af lyskilder i høj grad af, hvilke køkkenmaterialer du ellers har på sinde at vælge. Det skyldes, at lyset vil blive reflekteret i både køkkenlåger, bordplade og i visse tilfælde hvidevarerne.

Som udgangspunkt vil de mørke overflader stjæle mere af lyset. Vær derfor påpasselig med en skarp køkkenbelysning, hvis du foretrækker mørke overflader. Det vil her være at foretrække, at du bruger en neutral hvid farve på 2700 kelvin.

Se alle køkkenmaterialer
Tag højde for refleksioner
Tag højde for refleksioner
Små, gennemtænkte spots

I dagligdagen er det små detaljer, der gør en stor forskel. Med et Smartskab er det let at gemme maskiner og køkkengrej af vejen. Skabet har masser af opbevaringsplads, og de tre indbyggede spots sørger for en flot køkkenbelysning, der giver et hurtigt overblik.

Se vores katalog
Små, gennemtænkte spots
Små, gennemtænkte spots
Energirigtig køkkenbelysning

Med LED-spots får du en køkkenbelysning med et lavt energiforbrug. Det er samtidig en løsning, der holder i mange år. LED-spots er især velegnede under overskabene, men du kan også benytte dem under soklen eller bordpladen for at få et elegant udtryk.

Økonomien ved at bruge LED-pærer fremfor glødepærer eller halogener er heller ikke at kimse ad. Det vil du både kunne se og mærke på din elregning.

Se vores køkkenmoduler
Energirigtig køkkenbelysning
LED spot for det energirigtig køkkenbelysning

Book et møde med en konsulent

Book et uforpligtende møde med en af vores konsulenter. Få en god kop kaffe og en snak om mulighederne for nyt køkken, bad eller garderobe.

 
Book et møde her
Book et møde med en konsulent
Book møde

Det rigtige lys og farvegengivelse

Det er altid en god idé, at du ser lyset i en lampe, inden du beslutter, om det skal være en del af din køkkenbelysning. På den måde sikrer du, at du rent faktisk får den belysning i køkkenet, du ønsker. Det gælder uanset, om det er grundbelysning eller arbejdslys.

Du er velkommen til at besøge din lokale Designa butik. Her kan du se nærmere på alle mulighederne inden for køkkenbelysning. Vi hjælper og guider dig gerne på rette vej.

Find nærmeste Designa butik
Det rigtige lys og farvegengivelse
Det rigtige lys og farvegengivelse

Brug for hjælp?

Find din nærmeste Designa butik eller kontakt os herunder

Find butik Skriv til os
Der findes kun gode spørgsmål
 • Prisen på dit nye køkken er individuelt - ligesom din smag, dine behov og til- og fravalg.
   
  Vores køkkenrådgivere stiller spørgsmål og lytter til dine køkkendrømme og behov og vi tager altid udgangspunkt i dit budget. Se priseksempler her
 • Prisen på montering af køkken er individuelt og afhænger af køkkenets størrelse og omfang.
   
  Prisen afhænger ligeledes af om vi skal stå få el og vvs installationer i forbindelselse med monteringen af køkkenet.
   
  Hos Designa giver vi altid en fast pris på monteringen, så der ikke opstår nogle overraskelser.
 • Selvfølgelig! Designas garanti er blandt markedets bedste.
   
  Hos Designa lægger vi stor vægt på kundernes tryghed – også efter køkkenet er taget i brug.
  Du får 25 års garanti på skuffer, skinner og hængsler – samt alle bevægelige dele. 10 år på skabe og låger, og 5 år på bordplader. Læs om vores garantier her.
   
 • Når vi har designet formen på dit nye køkken, så ser vi sammen på, hvilket inventar som passer bedst til dine behov i køkkenet. Vores køkkenrådgivere stiller de rette spørgsmål og lytter til dine køkkendrømme og behov og vi tager altid altid udgangspunkt i dit budget. Blive inspireret til de rette valg for dig her