Bordplade

Sådan vælger du køkkenbordplade

Laminat, granit, træ, dekton eller noget helt femte? Hver køkkenbordplade har sine fordele og begrænsninger. Få et overblik over dine muligheder.

Hvilken bordplade skal jeg vælge til køkkenet?

Inden du stiller dig selv det spørgsmål, så vil vi gerne starte med at spørge: Hvordan bruger du dit køkken?

Når du skal finde den rette bordplade, skal du tage stilling til, hvordan du vil bruge dit køkken. Er det vigtigt, at den er varmebestandig? Skal den være ridsefast? Eller let at rengøre? 

Der er ikke en bordplade, der er helt vedligeholdelsesfri. Til gengæld har hvert materiale sine positive egenskaber og i visse tilfælde begrænsninger, som gør dét materiale til den rette bordplade for dig.

Nedenfor får du en gennemgang af 9 populære bordpladematerialer, og hvis du ønsker endnu mere information, så ræk endelig ud til din Designa butik, book et møde og hør mere.

Book gratis designmøde
Hvilken bordplade skal jeg vælge til køkkenet?
Bordplade til dit køkken

Typer af køkkenbordplader

Det økonomiske valg

En bordplade i laminat har en slidstærk og helt lukket overflade, hvor fugt ikke trænger ind. Det gør samtidig laminat til en bordplade, der ikke kræver meget vedligeholdelse. Er du på udkig efter en prisvenlig bordplade til køkkenet, der fås i en bred pallette af farver og mønstre, kan en bordplade i laminat meget vel være det perfekte match for dig.

Det økonomiske valg
Laminat bordplade
Det praktiske valg

Dej på køkkenbordet, når du laver hjemmebagte boller. Rødbedesaft på bordpladen, når du presser juice. Assistance fra de mindste til at lave aftensmaden. Der kan være mange grunde til, at en praktisk bordplade er den optimale løsning for dig. Hvis det er tilfældet, kan en bordplade i granit eller Dekton® begge være oplagte valg.  

 
Det praktiske valg
Praktisk valg
Det æstetiske valg

Smag er forskellig. Heldigvis. Alligevel er der nogle bordplader, som er mere tidløse og klassiske end andre. Det er en bordplade i massivt træ et godt eksempel på. Massivt træ udstråler varme, som skaber hyggelige rammer om livet i dit køkken – endda uanset om din stil er minimalistisk, klassisk eller romantisk.

 
Det æstetiske valg
Det æstetiske valg
Bordpladen er en stor del af budgettet

Dit valg af bordplade kan udgøre en stor del af det samlede køkkenbudget. Faktisk er det ikke usædvanligt, at prisen på køkkenbordpladen er på niveau eller overstiger resten af køkkenets pris.

Har du forelsket dig i en af de pristunge bordplader, såsom Dekton® eller komposit, kan det være nødvendigt at give luft i budgettet andre steder. Det kan eksempelvis være ved at genbruge dine nuværende hårde hvidevarer.

Hvad koster et nyt køkken?
Bordpladen er en stor del af budgettet
køkkenbordpladen
Ikke to køkkener er ens

Når du skal vælge din køkkenbordplade, skal du finde den rette balance mellem ønsker og behov. Det er ikke nødvendigvis et svar, der er givet på forhånd. Nogle foretrækker en prisvenlig løsning, mens andre er til unikt design i en eksklusiv kvalitet. Intet er hverken rigtigt eller forkert.

Hos Designa har vi et bredt sortiment inden for bordpladeløsninger. Det gør også, at du kan få en individuel løsning, der passer til rammerne om dit liv.

Se alle vores køkkenmaterialer
Ikke to køkkener er ens
Ikke to køkkener er ens

Lad vores eksperter hjælpe dig

Hvis du endnu ikke er sikker på, hvilken køkkenbordplade du skal vælge, kan du altid få hjælp af en af vores indretningseksperter. I samråd med eksperten kan du få gode råd og sammen finde frem til den bordplade, der passer til dit budget, ønsker og behov.

Book et møde
Lad vores eksperter hjælpe dig
Køkkenmøde

Oplev bordpladen på egen hånd

Køkkenet er ikke længere blot et rum til madlavning, som det var engang. I dag er det et samlingspunkt i hverdagen, hvor vi mødes, griner og græder, sludder og sladder. Derfor er dit køkken også mere end bare et køkken – det er rammerne om det gode hverdagsliv.

Besøg din nærmeste Designa butik og oplev på egen hånd, hvordan bordpladerne føles. Det har nemlig afgørende betydning for, at du får de helt rette rammer i dit nye køkken.

Find din Designa butik
Oplev bordpladen på egen hånd
Oplev bordpladen på egen hånd
Brug for hjælp?

Find din nærmeste Designa butik eller kontakt os herunder

Find butik Skriv til os
Der findes kun gode spørgsmål
 • Prisen på dit nye køkken er individuelt - ligesom din smag, dine behov og til- og fravalg.
   
  Vores køkkenrådgivere stiller spørgsmål og lytter til dine køkkendrømme og behov og vi tager altid udgangspunkt i dit budget. Se priseksempler her
 • Prisen på montering af køkken er individuelt og afhænger af køkkenets størrelse og omfang.
   
  Prisen afhænger ligeledes af om vi skal stå få el og vvs installationer i forbindelselse med monteringen af køkkenet.
   
  Hos Designa giver vi altid en fast pris på monteringen, så der ikke opstår nogle overraskelser.
 • Selvfølgelig! Designas garanti er blandt markedets bedste.
   
  Hos Designa lægger vi stor vægt på kundernes tryghed – også efter køkkenet er taget i brug.
  Du får 25 års garanti på skuffer, skinner og hængsler – samt alle bevægelige dele. 10 år på skabe og låger, og 5 år på bordplader. Læs om vores garantier her.
   
 • Når vi har designet formen på dit nye køkken, så ser vi sammen på, hvilket inventar som passer bedst til dine behov i køkkenet. Vores køkkenrådgivere stiller de rette spørgsmål og lytter til dine køkkendrømme og behov og vi tager altid altid udgangspunkt i dit budget. Blive inspireret til de rette valg for dig her