Bordplade i massivt træ

Bordplade i massivt træ

En massiv træbordplade udstråler varme og hygge, som skaber gode rammer om livet i køkkenet, men du skal være indstillet på lidt vedligeholdelse. Bliv klogere på alle fordele og ulemper ved en køkkenbordplade i massivt træ.

Hvorfor skal jeg vælge en massiv bordplade?

En bordplade i træ er et tidløst og klassisk valg, som holder i mange år. Træbordplader tåler ikke høj varme, og er modtagelig overfor både skader, ridser og pletter. Ofte kan de dog slibes ned, så bordpladen står flot igen. Fordelene ved en bordplade i massivt træ er:

 • Karakteristisk og levende materiale
 • Forholdsvis prisvenlig
 • Stærk og robust materiale 
Få styr på køkkenplanlægningen
Hvorfor skal jeg vælge en massiv bordplade?
Træbordplade
Bordplade i midten af prisskalaen

En massiv bordplade i træ befinder sig midt på prisskalaen, men prisen vil variere efter størrelse og træsort. Den massive træbordplade er et økonomisk fornuftigt valg, fordi du får en bordplade i høj kvalitet, der nemt kan friskes op og dermed har en lang levetid.

Hvad koster et nyt køkken?
Bordplade i midten af prisskalaen
Træbordplade

Nyd det karakteristiske udtryk. Træ er et levende materiale, og du vil opleve, at en bordplade i massivt træ vil ændre sig med tiden. Det skyldes, at bordpladen bliver påvirket af sine omgivelser. Det er både lys, temperatur og luftfugtighed, der kan ændre udtrykket.

Ikke to træbordplader er ens

En af grundende til, at bordplader i træ passer godt ind i mange køkkener, er, at du kan vælge flere træsorter. Da træ er et naturligt materiale, er træbordpladerne aldrig ens. De får nemlig forskellige nuancer og farvespil, som er en del af træbordpladens charme.

Flere træsorter fås med forskellige oliebehandlinger, som kan gøre bordpladen mere lys, varm eller mørk. Du kan blandt andet vælge mellem ask, bambus, bøg, eg, mahogni, teak, valnød og mange flere, som du kan give dit personlige præg.

Se vores bordpladeguide
træbordplade
Træbordplade
Hvordan vedligeholder jeg en træbordplade?

Foruden at en massiv bordplade kan fremstå som ny ved slibning, er olie en nødvendig del af vedligeholdelsen.

Til daglig rengøring bruger du blot en opvredet klud med mild sæbe, som sæbespåner. Du skal dog altid undgå at bruge rengøringsmidler med sulfo og syre. 

Find dit nye Designa køkken
træbordplade
Træbordplade
Olie forlænger levetiden

Du forlænger levetiden og bevarer det flotte udseende ved at behandle træet med olie. Olien mætter, og gør bordpladen mere vand- og smudsafvisende. Der er dog forskel på, hvordan massivt træ skal behandles. Forhør dig derfor hos en fagmand, inden du starter.

Olie forlænger levetiden
træbordplade
Godt for klimaet, smukt i køkkenet

Tænker du klimavenlighed med ind i dit køkken, skal du gå efter en massiv bordplade i bambus. Bambus er en græssort og den hurtigst voksende plante, vi har i verden. Det er et hårdt materiale, som overraskende nok er mere slidstærk end eksempelvis eg og bøg.

Bambus kan ligesom de øvrige træsorter behandles med forskellige oliebehandlinger, så du kan få enten en varm bordplade eller et mere lyst og elegant udtryk.

Se vores katalog
Kataloger
Godt for klimaet, smukt i køkkenet
Træ fra ansvarligt skovbrug

Alle bordplader i massivt træ kan bestilles med FSC-godkendelse, som er miljømærket for ansvarligt skovbrug. Det er din garanti for, at der ikke fældes mere træ, end skoven selv kan reproducere.

Få mere viden om FSC
FSC
skov

Montering af vask i massiv træbordplade

Vælger du en massiv træbordplade, anbefaler vi, at vasken bliver underlimet, hvor den monteres nede i bordpladen. På den måde undgår du en kant mellem vask og bordplade, hvor vand og snavs kan samles. Det vil risikere at ødelægge træet.

For at undgå vandskade skal du montere en dampspærre ved opvaskemaskinen og være opmærksom på, at vand ikke får lov til at ligge længe på bordpladen.

Få hjælp af en indretningsekspert
Montering af vask i massiv træbordplade
Køkkenmøde

Få hjælp til at vælge

Vælger du et Designa køkken, er det dig, der er designeren. Du bestemmer, hvordan dit køkken skal se ud. Vores indretningseksperter står altid klar til at hjælpe og vejlede.

Besøg nærmeste Designa butik, og mærk bordpladen, inden du beslutter dig. Vi svarer gerne på alle de spørgsmål, du har, så du vælger den rette løsning for dig.

Find din nærmeste Designa butik
Få hjælp til at vælge
Find din butik
Brug for hjælp?

Find din nærmeste Designa butik eller kontakt os herunder 

Find butik Skriv til os

Der findes kun gode spørgsmål

 • Prisen på dit nye køkken er individuelt - ligesom din smag, dine behov og til- og fravalg.
   
  Vores køkkenrådgivere stiller spørgsmål og lytter til dine køkkendrømme og behov og vi tager altid udgangspunkt i dit budget. Se priseksempler her
 • Prisen på montering af køkken er individuelt og afhænger af køkkenets størrelse og omfang.
   
  Prisen afhænger ligeledes af om vi skal stå få el og vvs installationer i forbindelselse med monteringen af køkkenet.
   
  Hos Designa giver vi altid en fast pris på monteringen, så der ikke opstår nogle overraskelser.
 • Selvfølgelig! Designas garanti er blandt markedets bedste.
   
  Hos Designa lægger vi stor vægt på kundernes tryghed – også efter køkkenet er taget i brug.
  Du får 25 års garanti på skuffer, skinner og hængsler – samt alle bevægelige dele. 10 år på skabe og låger, og 5 år på bordplader. Læs om vores garantier her.
   
 • Når vi har designet formen på dit nye køkken, så ser vi sammen på, hvilket inventar som passer bedst til dine behov i køkkenet. Vores køkkenrådgivere stiller de rette spørgsmål og lytter til dine køkkendrømme og behov og vi tager altid altid udgangspunkt i dit budget. Blive inspireret til de rette valg for dig her