Farverigt køkken

Køkkenfarver
Hvad skal du vælge?

Farverne i køkkenet har betydning for rumopfattelsen, men hvilke farver skal du vælge?

Der er ikke nogen facitliste på, hvilke farver der passer til hvad, men der er mange gode overvejelser, du kan gøre dig, inden du vælger køkkenfarver.

Farver gør underværker

Det er ikke nogen hemmelighed, at den minimalistiske stil længe har været 1.prioritet i de skandinaviske hjem. Men det er en tendens, der er under forandring.

Farver i køkkenet vinder større indpas, og når du skal vælge køkkenfarver, er der mange veje, du kan gå. Du kan gå helhjertet ind i valget med knald på farverne, men du kan også tage en blid mellemvej, hvor du integrerer farverne på en effektiv og stilfuld måde.

Få svar på, hvad et nyt køkken koster hér
Farver gør underværker
grønt køkken

Hvilken køkkenfarve skal jeg vælge?

Det er et godt spørgsmål, fordi der er ikke et entydigt svar. Dit valg af køkkenfarver skal bære præg af de farver, du godt kan lide – ofte vil det være et kompromis, I skal indgå derhjemme. En tommelfingerregel er dog, at det er en god idé, hvis du vælger en nuance, som skaber en rød tråd til resten af hjemmet.

Når det er sagt, er der selvfølgelig køkkenfarver, som hitter mere end andre. I øjeblikket er det både dyb blå og grøn, som begge inddrager vores kærlighed til naturen på en rolig og harmonisk måde. Men også de mørkere toner er meget populære.

Find inspiration i vores katalog
Hvilken køkkenfarve skal jeg vælge?
blå køkken

Den farverige løsning

Inspiration fra naturen spiller i højere grad en betydningsfuld rolle i de valg, vi træffer til køkkenet. Farverne i køkkenet er ikke nogen undtagelse. Fælles for alle køkkenfarver er, at du kan mikse og matche dem, som du ønsker. Her er intet rigtigt eller forkert.

Uanset om du er til nedtonede farver i mørke nuancer eller lyse farver til dine køkkenlåger, kan du sagtens kombinere køkkenfarverne med farverne på både gulv, væg og loft.

Få hjælp til køkkenplanlægningen
naturen som inspirationskilde
Den farverige løsning

Den hurtige og effektive løsning

Faktisk behøver du slet ikke farverige køkkenlåger for at få flere farver ind i dit køkken. Der findes andre alternative måder til, hvordan du kan bringe farvepaletten i spil.

En mulighed er, at du maler en væg i en farve, der skaber en stilfuld kontrast til resten af køkkenet. Det kan eksempelvis være en karrygul eller blommerød. En anden mulighed kan være noget så simpelt som et farverigt armatur, der bryder det klassiske udtryk.

Læs også: Forny eller renovere?
Den hurtige og effektive løsning
mal væggen i en farve
Den blide mellemvej

Hvem siger, at dit farvevalg i køkkenet er enten eller? I hvert fald ikke os. Det er snarere både og. Hos DESIGNA kan du nemlig vælge de køkkenfarver, du ønsker. Du bestemmer.

Det betyder, at hvis du eksempelvis foretrækker at kombinere to køkkenfarver – det kan være blå og lys sandfarvet - kan det sagtens lade sig gøre. Kontraster gør noget særligt for dit køkken, og du kan derfor med fordel kombinere mørke og lyse nuancer. 

Den blide mellemvej
Farverig køkken

Oplev vores farverige kollektion

Er du vild med farver i køkkenet, bør du kigge nærmere på vores farverige køkkenserie, Color by Designa. I kollektionen kan du vælge mellem 22 moderigtige farvekombinationer med greb, push eller integreret greb.

Udforsk Color by Designa

Farver kommer og går

Har du forelsket dig i en pastelgrøn køkkenfarve, men er alligevel lidt skeptisk? For hvad nu, hvis du bliver træt af farven? Vil det så ikke være bedre, at du vælger traditionelle farver som hvid, sort eller træ?

Nej! Vælg den køkkenfarve, som du bliver mest glad for, men vær indstillet på, at farver kommer og går. I tilfælde af, at du bliver træt af farverne i køkkenet, kan du altid skifte dem igen, men det kræver, at du afsætter både tid og budget til det.

 

Læs mere om, hvordan du fornyer dit køkken
Farver kommer og går
Farverig køkken

Få endnu flere farveråd

Gode råd kan du aldrig få nok af - det gælder også, når du skal vælge farver til køkkenet. Hos Designa står vores indretningseksperter klar til at hjælpe med flere gode farveråd, så du får præcis de køkkenfarver, du ønsker.

Vi kommer gerne hjem til dig på et indretningsbesøg, hvor vi kan tage en uforpligtende snak om, hvilke farver der passer bedst til dit køkken.

Book et køkkenmøde
Farveråd
Køkkenmøde

Du er designeren

Hos Designa er det dig, der styrer malerpenslen. Du bestemmer, fordi du er designeren - og det er uanset, om du er til farver i køkkenet eller ej. Vi har et af markedets bredeste udvalg af køkkenfarver, og derfor kan du få den løsning, der sætter optimale rammer for det hverdagliv, du ønsker.

Kig forbi din nærmeste Designa butik, og oplev alle mulighederne. Vores eksperter står klar til at hjælpe og rådgive dig, så du får de helt rette farver i køkkenet.

 

Find din nærmeste Designa butik
Du er designeren
Du er designeren
Brug for hjælp?

Find din nærmeste Designa butik eller kontakt os herunder

Find butik Skriv til os

Der findes kun gode spørgsmål

 • Prisen på dit nye køkken er individuelt - ligesom din smag, dine behov og til- og fravalg.
   
  Vores køkkenrådgivere stiller spørgsmål og lytter til dine køkkendrømme og behov og vi tager altid udgangspunkt i dit budget. Se priseksempler her
 • Prisen på montering af køkken er individuelt og afhænger af køkkenets størrelse og omfang.
   
  Prisen afhænger ligeledes af om vi skal stå få el og vvs installationer i forbindelselse med monteringen af køkkenet.
   
  Hos Designa giver vi altid en fast pris på monteringen, så der ikke opstår nogle overraskelser.
 • Selvfølgelig! Designas garanti er blandt markedets bedste.
   
  Hos Designa lægger vi stor vægt på kundernes tryghed – også efter køkkenet er taget i brug.
  Du får 25 års garanti på skuffer, skinner og hængsler – samt alle bevægelige dele. 10 år på skabe og låger, og 5 år på bordplader. Læs om vores garantier her.
   
 • Når vi har designet formen på dit nye køkken, så ser vi sammen på, hvilket inventar som passer bedst til dine behov i køkkenet. Vores køkkenrådgivere stiller de rette spørgsmål og lytter til dine køkkendrømme og behov og vi tager altid altid udgangspunkt i dit budget. Blive inspireret til de rette valg for dig her