sortkoekken_designa

Sort køkken: Sofistikeret og kontrastfyldt

 Til dig, der vil skabe et eksklusivt leverum med stærke kontraster

Drømmer du om sorte køkkener?

Det står lige der og troner. Det sorte køkken oser af eksklusivitet og karakter. Det vil ses, beundres og sanses.

Et sort køkken er bestemt ikke genert eller forsøger at blende ind med baggrunden. Det har sofistikeret og glamourøs kant, som du kan skrue op og ned for alt efter valg af materiale og dominansen af sorte elementer i rummet. 

Mange lader sig friste og forføre at det sorte køkken. Og med god grund. For sorte køkkener har en enestående wow-effekt.

Sort køkken
Sort køkken

Sorte overvejelser om rum og lys

Før du går videre og kaster finansiering i din kulsorte køkkendrøm, så gør dig nogle overvejelser om dit køkkenrum. Kan det ”bære” det? Er dit køkken lille med bare en smule naturligt lysindfald, kan et sort køkken give en fornemmelse af et meget lille og kompakt rum. I sådan et tilfælde kan du stadig trække sorte elementer ind i dit nye køkken, som skaber flotte eksklusive kontraster, og som samtidigt åbner rummet op i forening med andre lyse materialer og farver.

Det er også værd at tænke overskabe i andre farver eller materialer, da det bidrager til lettere udtryk.

Bliv helt klar til køkkenmøde med os
Sorte overvejelser om rum og lys
Sorte overvejelser om rum og lys
sort køkken_designa_natur

Sorte køkkener i mange nuancer og udtryk

Sort er ikke bare sort. Slet ikke når det kommer til den sorte køkkenstil. En ting er nemlig farven, noget helt andet er, hvordan du bringer den i spil i valg af materialer til dit køkken.

Du kan betragte sort som en god basisfarve på samme linje som hvide og grå køkkener. Sort er tilpasningsdygtig til alle stilarter, om du er til det afdæmpede, minimalistiske udtryk eller et mere klassisk, romantisk landkøkken med masser af detaljer og krummelurer.   

Forestil dig et sort køkken, som er pakket ind i fløjlsbløde, sortmatte låger. Her får du elegance og afdæmpethed. Trods den kolde, sorte farve, udstråler køkkenet varme og ro. Særligt i forbindelse med andre afdæmpede farver på bordplade, gulve og vægge. Med sort træfiner eller lameller trækker du et mere organisk og naturligt udtryk ind i indretningen, som er i tråd med den det lette skandinaviske stil.  

Sorte køkkener i mange nuancer og udtryk
Sorte køkkener i mange nuancer og udtryk

Snavs og fedtede fingre på sorte flader

Måske drømmer du om sorte, skinnende højglanslåger? Det giver et mere dramatisk og luksuriøst udtryk end en mat, sort overflade. Til gengæld er de ekstra modtagelige over for fedtede fingre og snavs. Du kan selvfølgelig også vælge at betragte dette som en hygiejnemæssig fordel, da du med sorte, blanke låger automatisk kommer til at vaske og tørre mere af. 

Generelt er det værd at notere, at snavs og fedtede fingre mere kommer til deres ret i sorte køkkener. Men det er knap så synligt, hvis du vælger at gå med en mat overflade på skabe og skuffer. 

Snavs og fedtede fingre
Snavs og fedtede fingre

Find inspiration til dit sorte køkken

Måske er du nogenlunde sikker på, at dit drømmekøkken er sort. Men derudover kan det være svært at lægge sig fast på, hvilket konkret køkkenudtryk du stiler efter. Er du til matte eller blanke overflader? Og hvad med armatur, bordplade og farver på vægge og gulv? 

Find inspiration og søg løs på apps som Instagram og Pinterest – og her på siden. 

Vores dygtige køkkendesignere glæder sig til at hjælpe og vejlede dig, når du er klar til dit første køkkenmøde.

Book møde med en køkkendesigner
gråt og sort køkken
gråt og sort køkken

Sort, hvidt, blåt eller gråt?

Der er så mange farve- og udtryksmuligheder, når du er på inspirationsjagt efter dit nye køkken. På samme måde som den grå farve, giver også det grønne køkken masser af sjæl og karakter til hjemmet. 

Du kan også besøge Maria og Ulriks smukke, hvide Designa landkøkken, som byder på en gastronomisk legeplads for hele familien. Oplev det hvide Classic by Designa køkken lige her.

 

 

Classic by DESIGNA - hvidt køkken
Classic by DESIGNA - hvidt køkken

Købsprocessen hos Designa

Hos Designa ved vi, at det at vælge nyt køkken er en proces fyldt med drømme, overvejelser, praktik - og masser af spørgsmål. Vi står klar til at hjælpe dig hele vejen.  

Fra de indledende snakke og inspiration til planlægning af dit nye køkken og montering i dit hjem.  

Book dit køkkenmøde i dag og kom et skridt nærmere dit nye køkken.  

Book dit møde her
blank
kaffe

Find din lokale Designa butik

Én ting er at kigge på køkkener online. Noget helt andet er at opleve et køkken i virkeligheden. Mærke materialerne. Opleve farverne. Prøve de mange funktioner af.  

Så hvad venter du på?  

Vi glæder os til at byde dig velkommen i en af vores mange Designa butikker rundt omkring i Danmark.

Find din nærmeste DESIGNA butik
Find din lokale DESIGNA butik
Find din lokale DESIGNA butik