Inspiration til indretning med køkkenø

Køkkenø – få plads til meget mere i dit køkken

Køkkenøen er for dig, der vil kombinere madlavning med socialt samvær.

Med en køkkenø får du nemlig plads til både madlavning, hygge og socialt samvær i dit køkken.

Derfor bliver køkkenøen også hurtigt hjemmets oplagte mødested og er helt perfekt, når I er flere, der laver mad sammen.

Drømmer du om et køkken med køkkenø?

Vi forstår dig godt. Det åbne og fritstående køkken med en køkkenø er populært - og med god grund. Køkkenøen passer nemlig perfekt til den afslappede danske livsstil, hvor familie, venner, hygge og socialt samvær er i centrum.

Vi lever i stigende grad vores liv i køkkenet.

 • Derfor skal der være plads til det hele.
 • Plads til at ungerne kan hænge ud og lave lektier, mens du skræller kartofler.
 • Plads til at nyde et glas vin og hyggesnakke med vennerne, mens I forbereder middagen. Plads til at bage, anrette eller gi’ den ekstra gas med madlavningen i weekenden.

Indrettet med et par barstole bliver køkkenøen hurtigt hele familiens yndlingssted at hænge ud og dele dagens oplevelser.

Drømmer du om et køkken med køkkenø?
køkkenø

Få plads til det hele – og mere til

Masser af plads er en luksus. Men det handler ikke nødvendigvis om antal m2 men om, hvordan du udnytter de m2, du har.

Med en køkkenø får du både mere bordplads, mulighed for ekstra siddepladser og mere arbejdsplads i køkkenet. Vigtigst af alt, får du plads til at familie og venner kan lave mad sammen.

Men hvordan indretter du det optimale køkken med en køkkenø?

Lad os inspirere og hjælpe dig med at finde den helt optimale løsning til dit køkken!

Få hjælp til køkkenplanlægningen
Få plads til det hele – og mere til
plads til mere

Fem fordele ved en fritstående køkkenø

1.
Gør køkkenet mere socialt og giver plads til, at flere kan lave mad sammen
 
2.
Reducerer afstanden mellem de forskellige zoner i køkkenet og skaber et bedre arbejdsflow
 
3.
Skaber et naturligt samlingssted, hvor børn og voksne kan dyrke fællesskabet
 
4.
Giver mere plads til f.eks. afsætning, madlavning, bagning eller opbevaring
 
5.
Skaber en naturlig opdeling mellem køkken og spisestue

køkkenø

Har du plads til et fritstående køkken?

Du kommer ikke udenom, at en køkkenø kræver godt med plads, hvis den skal fungere optimalt i dit køkken. I skal ikke gå i vejen for hinanden, og der skal være god plads til at åbne skuffer og skabe. Men hvor meget plads kræver en køkkenø egentlig?

En god tommelfingerregel er, at der skal være minimum 100 – 120 cm mellem køkkenøen og andet fast inventar i køkkenet – f.eks. det stationære køkkenbord, vægge og skabe. På den måde sikrer du, at der er nok bevægelsesfrihed, når du arbejder og bevæger dig rundt i køkkenet.

Størrelsen på din køkkenø afhænger af, hvor mange funktioner den skal rumme. Vil du f.eks. både have kogeplade, håndvask, god arbejdsplads og måske et par siddepladser i en køkkenø, kræver det en vis længde. For både håndvask og kogeplade gælder det, at du skal regne med minimum 45-60 cm afsætningsplads på hver side.

Vil du have skabs- hylde- eller skuffeplads hele vejen rundt om køkkenøen, kræver det, at køkkenøen er mindst 100 cm i dybden.

Er du i tvivl, om du har plads til en køkkenø? Book et uforpligtende køkkenmøde.

Book møde her
køkkenø

Indretning med en køkkenø

En køkkenø fungerer mest optimalt i et åbent køkken-alrum med forbindelse til stue eller spisestue. Formen på dit køkken har også betydning for, om det er egnet til at rumme en køkkenø. Et ensidet køkken, et vinkelkøkken eller et u-formet køkken egner sig rigtig godt til indretning med en køkkenø.

Har du derimod et meget lille eller smalt køkken, er det svært at få plads til en fast køkkenø. Her kan du i stedet overveje en halvø, som minder meget om en køkkenø, men kræver mindre plads.

Alternativt kan du overveje, om du skal have en mobil køkkenø. En mobil køkkenø giver dig mulighed for at rulle ekstra arbejds- eller serveringsplads frem, når der er brug for det. Du skal dog sørge for, at der er plads til at sætte køkkenøen på plads op ad en ledig væg, når den ikke er i brug.

Er du i tvivl, om formen på dit køkken egner sig til en køkkenø? Book et uforpligtende indretningsbesøg.

Book møde her

Den svævende køkkenø

Hos Designa har vi skabt en ganske særlig ø, som rejser sig fra jorden i et enkelt, nordisk udtryk. Ja, den er nærmest svævende.  

Brug timevis af gode, sociale og gastronomiske stunder – i svævende, smukt selskab med en helt ny måde at tænke køkkenø på.

Læs mere om den svævende køkkenø
grafik af lameller
Den svævende køkkenø

Køkkenø med køkkenvask

Hvis du ønsker at placere din køkkenvask på køkkenøen, skal du sikre dig, at der er mulighed for at føre afløb over til køkkenøen.

Vælger du en køkkenø med vask, er det oplagt også at placere opvaskemaskinen i køkkenøen, så du nemt kan skylle af og sætte service i maskinen i samme bevægelse.

Sørg for, at der er god afsætningsplads på begge sider af vasken. Du skal regne med, at der skal være minimum 45-60 cm plads på hver side af vasken.

Få inspiration til valg af køkkenvask
Køkkenø med køkkenvask
Køkkenø med køkkenvask

Kogeøen - køkkenø med kogeplade

Forskellen på en køkkenø og en kogeø giver sig selv: Kogeøen er nemlig en køkkenø med en kogeplade installeret i bordpladen.

Ved at placere kogepladen på en køkkenø, får madlavningen en mere central og social placering i køkkenet. Det giver mulighed for, at hele familien kan snakke sammen og hygge sig, mens der laves mad.

Vær opmærksom på, at en køkkenø med kogeplade kræver god bordplads på hver side. Du skal nemlig både have plads til at stille varme gryder fra dig og til at snitte grøntsager. Regn med minimum 45-60 cm på hver side af kogepladen.

En køkkenø med komfur eller kogeplade kræver selvfølgelig også en emhætte. Vil du gerne undgå en emhætte, der hænger frit og optager plads over køkkenøen, kan du vælge at installere emhætten i loftet. Du kan også vælge en kogeplade, hvor emhætten er indbygget i pladen.

Bliv inspireret i vores katalog
Kogeøen - køkkenø med kogeplade
Kogeøen

Køkkenø med siddeplads

Skal der (også) være plads til de gode samtaler og hyggestunder i dit køkken - mens der laves mad?

Så er en køkkenø med siddeplads helt oplagt for dig. Her kan ungerne lave lektier, de voksne kan arbejde eller måske nyde et glas vin, mens der laves mad.

Der er flere muligheder for at få en siddeplads integreret i din kogeø. Du kan f.eks. vælge en let forhøjet bardisk eller en bordplade, som går ud over køkkenøen. Du kan også tilføje en bordplade i forlængelse af køkkenøen og vælge et andet materiale for at skabe en naturlig opdeling mellem de to zoner.

Sørg for, at der er plads til et par stole eller barstole under siddepladsen. På den måde er der plads til benene, og stolene kan skubbes ind og er ikke i vejen, når de ikke er i brug.

Hvis man skal kunne sidde og enten spise eller arbejde ved køkkenøen, skal du beregne godt med plads til hver person, ca. 60 cm per person skal du som minimum regne med. Husk også, at der skal være benplads til både store og små under bordet.

Køkkenø med siddeplads
køkken ø med siddeplads

Skal vi mødes ved køkkenøen?

Køkkenøen findes i et væld af størrelser og former: Med eller uden siddeplads, lang og rektangulær, kort og mere kvadratisk, i ét eller flere niveauer.

Hos Designa har vi masser af erfaring med at indrette smukke og funktionelle køkkener med fritstående køkkenøer i alle afskygninger.

Lad os hjælpe dig med at udtænke og tegne din personlige version af en køkkenø, så den passer perfekt til dig og dit køkken.

Book dit møde her
Skal vi mødes ved køkkenøen?
Kaffe

Find din lokale Designa butik

Én ting er at kigge på køkkener online. Noget helt andet er at opleve et køkken i virkeligheden. Mærke materialerne. Opleve farverne. Prøve de mange funktioner af.  

Så hvad venter du på?  

Vi glæder os til at byde dig velkommen i en af vores mange Designa butikker rundt omkring i Danmark.

Find din nærmeste Designa butik
Find din lokale DESIGNA butik
Find din lokale DESIGNA butik
Brug for hjælp?

Find din nærmeste Designa butik eller kontakt os herunder

Find butik Skriv til os

Der findes kun gode spørgsmål

 • Prisen på dit nye køkken er individuelt - ligesom din smag, dine behov og til- og fravalg.
   
  Vores køkkenrådgivere stiller spørgsmål og lytter til dine køkkendrømme og behov og vi tager altid udgangspunkt i dit budget. Se priseksempler her
 • Prisen på montering af køkken er individuelt og afhænger af køkkenets størrelse og omfang.
   
  Prisen afhænger ligeledes af om vi skal stå få el og vvs installationer i forbindelselse med monteringen af køkkenet.
   
  Hos Designa giver vi altid en fast pris på monteringen, så der ikke opstår nogle overraskelser.
 • Selvfølgelig! Designas garanti er blandt markedets bedste.
   
  Hos Designa lægger vi stor vægt på kundernes tryghed – også efter køkkenet er taget i brug.
  Du får 25 års garanti på skuffer, skinner og hængsler – samt alle bevægelige dele. 10 år på skabe og låger, og 5 år på bordplader. Læs om vores garantier her.
   
 • Når vi har designet formen på dit nye køkken, så ser vi sammen på, hvilket inventar som passer bedst til dine behov i køkkenet. Vores køkkenrådgivere stiller de rette spørgsmål og lytter til dine køkkendrømme og behov og vi tager altid altid udgangspunkt i dit budget. Blive inspireret til de rette valg for dig her