Sådan vælger du køkkenskabe

Underskabe, overskabe, højskabe og topskabe har hver deres kvaliteter, men hvad skal du vælge?

Størrelsen på køkkenet har betydning for, hvad der praktisk kan lade sig gøre. Få vores bedste råd til, hvordan du vælger den rette kombination af køkkenskabe.

Den rette kombination af køkkenskabe

Dit valg af køkkenskabe handler i høj grad om, hvor mange skabe du har plads til i din køkkenindretning, men dit valg afhænger også af, hvilke behov du har. For at du får den bedste kombination af køkkenskabe, skal du derfor overveje følgende:

 • Dit behov for opbevaring?
 • Dit behov for bordplads?
 • Hvordan vil du gerne bruge dit køkken?

Hos Designa tilbyder vi et af markedets bredeste udvalg af køkkenskabe. Det gør også, at du altid kan få en skræddersyet løsning, der passer præcis til din køkkenplanlægning.

Den rette kombination af køkkenskabe
Køkkenskabe
Køkkenskabe med hver deres fordele

Når du skal vælge køkkenskabe, er det vigtigt, at de opfylder de ønsker, du har. Derfor er det en god idé, at du overvejer, hvordan din skabsindretning skal være. Hvilke behov har du for opbevaring? Hvordan foretrækker du at bruge arbejdsstationerne i dit køkken?

Nedenfor får du et overblik over nogle af de skabsmuligheder, der er til dit køkken.

Køkkenskabe med hver deres fordele
Køkkenskabe med fordel
Underskabe er del af ethvert køkken

Uanset størrelsen på dit køkken vil underskabe være fast inventar. Typisk vil det være i et underskab, at du opbevarer køkkengrej som gryder, pander og skåle. Det skyldes, at et underskab er dybere end andre køkkenskabe.

Derudover danner underskabet fundamentet i køkkenet, som byder på flere muligheder. Det kan være at indbygge opvaskemaskinen (kaldet for indbygningsskab), et hjørneskab med karrusel eller udnytte soklen, som underskabet hviler på, til skuffeopbevaring.

Forny eller renovér?
Underskabe er del af ethvert køkken
Underskabe

Bricks – En ny måde at tænke underskab

Med vores specialudviklede Bricks-løsning bestemmer du, hvor skufferne i underskabet skal sidde. Bricks by Designa er nemlig en ny og innovativ måde at tænke køkkenskabe på. Placér eksempelvis dine potter og pander i den øverste skuffe, så du har dem lige ved hånden.

Bricks – En ny måde at tænke underskab
Bricks – En ny måde at tænke underskab
Udnyt højden med overskabe

Overskabe er ideelle til at udnytte højden i køkkenet. Det er især et effektivt værktøj i et mindre køkken, hvor pladsen skal udnyttes til fulde. Overskabe fås både med eller uden låge, men fælles for overskabe er, at de ikke er så lige så dybe som underskabe.

Der er dog stadig mange muligheder med overskabet. Du kan blandt andet bruge det til opbevaring af nipsting, eller benytte overskabet til at skjule emhætten eller mikroovnen. Det handler om at tænke kreativt og udnytte alt pladsen.

Få råd til valg af køkkenlåger
Udnyt højden med overskabe
Overskabe
Topskabe er den fleksible løsning

Som alternativ til et overskab findes topskabet. Ligesom med overskabe skal du beslutte, om topskabet skal være med eller uden låge. Vælger du med låge, vil lågen typisk være i toppen af skabet. Det skyldes, at topskabe har en mindre højde end overskabe.

Der er dog endnu et alternativ til både top- og overskabe. Hylder. Svævehylden er god til at skabe luft i køkkenet, så det ikke virker så kompakt. Det giver dig frihed til at indrette, som du har lyst til. På den måde kan du også placere alle de ting, du bruger i hverdagen, i nærheden eller sætte et (endnu mere) personligt præg på dit nye køkken.

 

Se vores katalog
Topskabe er den fleksible løsning
Topskabe er den fleksible løsning
Få god opbevaringsplads med højskabe

Højskabet er det køkkenskab, der byder på mest plads til opbevaring. Udover at udnytte loftshøjden til fulde kan du også indrette højskabet på flere forskellige måder.

Du kan bruge højskabet som indbygningsskab, hvor du gemmer dit køleskab væk bag en ensartet køkkenfront. Du kan også bruge det til at integrere din ovn. En anden mulighed er justerbare hylder, trådkurve med udtræk eller at bruge højskabet som rengøringsskab.

Få god opbevaringsplads med højskabe
Få god opbevaringsplads med højskabe
Ikke to køkkener er ens

Hvis du har et stort køkken, kan du med fordel kombinere højskabe og underskabe, hvor du får mest muligt opbevaringsplads. Hvis dit køkken omvendt har få kvadratmeter, kan en kombination af underskabe og overskabe være den ideelle løsning.

Det handler om at finde den rigtige balance mellem design og funktionalitet, når du skal vælge køkkenskabe – det er nemlig altid en individuel løsning uden et endegyldigt facit.

Find dit Designa køkken
Ikke to køkkener er ens
Ikke to køkkener er ens

Hverdagens lækre detaljer

Hos Designa er soft-close, hvor skuffen glider elegant og lydløst i, standard i alle skabe. Derudover får du også 10 års garanti på alle vores køkkenskabe og -låger.

Det betyder, at du aldrig skal bekymre dig om kvalitet eller holdbarhed, når du står midt i aftensmaden og lytter på dagens strabadser fra skolegården eller historierne fra arbejdsdagen.

Læs mere
Hverdagens lækre detaljer
Hverdagens lækre detaljer

Det gode hverdagsliv

Hos Designa er vores køkkenskabe mere end rammen om et nyt køkken. De er rammen om det gode hverdagsliv, hvor du mødes med de mennesker, du holder mest af. Ligesom mennesker er forskellige, skal dit køkken også være det. Derfor er det dig, der er designeren.

Besøg din nærmeste Designa butik, og hør mere om de forskellige køkkenmaterialer.

Se alle køkkenmaterialer
Det gode hverdagsliv
køkkenlåget til det gode hverdagsliv

Lad vores eksperter hjælpe dig

Hvis du endnu ikke er helt sikker på, hvilken kombination af køkkenskabe du skal vælge, hjælper vores indretningseksperter hellere end gerne.

I samarbejde med en ekspert kan du få en tegning over dit nye køkken, hvor du kan se de muligheder, dit køkken byder på. Det indebærer naturligvis den rette kombination af køkkenskabe, så du får den bord- og skabsplads, der giver dig de bedste arbejdsbetingelser i hverdagen.

Book et møde
Lad vores eksperter hjælpe dig
køkkenmøde

Find din lokale Designa butik

Én ting er at kigge på køkkener online. Noget helt andet er at opleve et køkken i virkeligheden. Mærke materialerne. Opleve farverne. Prøve de mange funktioner af.  

Så hvad venter du på?  

Vi glæder os til at byde dig velkommen i en af vores mange Designa butikker rundt omkring i Danmark.

Find din nærmeste Designa butik
Find din lokale DESIGNA butik
Find din lokale DESIGNA butik
Brug for hjælp?

Find din nærmeste Designa butik eller kontakt os herunder

Find butik Skriv til os

Der findes kun gode spørgsmål

 • Prisen på dit nye køkken er individuelt - ligesom din smag, dine behov og til- og fravalg.
   
  Vores køkkenrådgivere stiller spørgsmål og lytter til dine køkkendrømme og behov og vi tager altid udgangspunkt i dit budget. Se priseksempler her
 • Prisen på montering af køkken er individuelt og afhænger af køkkenets størrelse og omfang.
   
  Prisen afhænger ligeledes af om vi skal stå få el og vvs installationer i forbindelselse med monteringen af køkkenet.
   
  Hos Designa giver vi altid en fast pris på monteringen, så der ikke opstår nogle overraskelser.
 • Selvfølgelig! Designas garanti er blandt markedets bedste.
   
  Hos Designa lægger vi stor vægt på kundernes tryghed – også efter køkkenet er taget i brug.
  Du får 25 års garanti på skuffer, skinner og hængsler – samt alle bevægelige dele. 10 år på skabe og låger, og 5 år på bordplader. Læs om vores garantier her.
   
 • Når vi har designet formen på dit nye køkken, så ser vi sammen på, hvilket inventar som passer bedst til dine behov i køkkenet. Vores køkkenrådgivere stiller de rette spørgsmål og lytter til dine køkkendrømme og behov og vi tager altid altid udgangspunkt i dit budget. Blive inspireret til de rette valg for dig her