Køkkenvask

Vedligeholdelse
af stålvask

Sådan sikrer du, at din stålhåndvask forbliver ren, skinnende og fri for skader i lang tid

6 gode råd til vedligeholdelse af stålvask

Trænger din stålhåndvask til passende pasning og pleje? Her får du seks gode fif til, hvordan du holder den både smuk og funktionel. 

Læs mere om håndvaske lige her
6 gode råd til vedligeholdelse af stålvask
1.
Rengøring
Rengør regelmæssigt din stålhåndvask med en blød klud eller svamp og mildt opvaskemiddel. Undgå at bruge slibende rengøringsmidler eller ståluld, da de kan ridse og beskadige overfladen.
2.
Skyl efter
Skyl grundigt håndvasken med vand efter brug for at fjerne sæberester og snavs, der kan forårsage pletter og misfarvninger på ståloverfladen.
3.
Tør efter
Tør håndvasken tør med en blød klud efter rengøring og skylning for at fjerne eventuel overskydende fugt. Dette hjælper med at forhindre vandpletter og kalkaflejringer.
4.
Kalkfjerning
Hvis der opstår kalkaflejringer i din stålhåndvask, kan du fjerne dem ved hjælp af en blanding af lige dele hvid eddike og vand. Påfør blandingen på kalken, lad den sidde i et par minutter og skrub forsigtigt med en blød klud eller svamp. Skyl derefter grundigt med vand og tør håndvasken tør.
5.
Polering
For at give din stålhåndvask en ekstra glans og beskyttelse mod pletter, kan du pudse den med almindelig husholdningssprit. Dryp en smule sprit på en tør, ren klud og puds den op.
6.
Undgå ridser
For at beskytte din stålhåndvask mod ridser og slitage, kan du bruge en bundrist eller beskyttelsesmåtte i bunden af håndvasken. Dette minimerer direkte kontakt mellem stål og genstande som gryder, pander og bestik.

Har du spørgsmål til vedligehold af dit eksisterende køkken?

Hos Designa ærer og kærer vi om køkkenglæden. Derfor er du også altid velkommen til at række ud til os, hvis du har spørgsmål til vedligehold af materialer i dit eksisterende køkken. 

Find din nærmeste Designa butik. 

Find butik
Har du spørgsmål til vedligehold af dit eksisterende køkken?
Book et moede med en DESIGNAkonsulent
Brug for hjælp?

Find din nærmeste Designa butik eller kontakt os herunder

Find butik Skriv til os

Der findes kun gode spørgsmål

 • Prisen på dit nye køkken er individuelt - ligesom din smag, dine behov og til- og fravalg.
   
  Vores køkkenrådgivere stiller spørgsmål og lytter til dine køkkendrømme og behov og vi tager altid udgangspunkt i dit budget. Se priseksempler her
 • Prisen på montering af køkken er individuelt og afhænger af køkkenets størrelse og omfang.
   
  Prisen afhænger ligeledes af om vi skal stå få el og vvs installationer i forbindelselse med monteringen af køkkenet.
   
  Hos Designa giver vi altid en fast pris på monteringen, så der ikke opstår nogle overraskelser.
 • Selvfølgelig! Designas garanti er blandt markedets bedste.
   
  Hos Designa lægger vi stor vægt på kundernes tryghed – også efter køkkenet er taget i brug.
   
  Du får 25 års garanti på skuffer, skinner og hængsler – samt alle bevægelige dele. 10 år på skabe og låger, og 5 år på bordplader. Læs om vores garantier her.
   
 • Når vi har designet formen på dit nye køkken, så ser vi sammen på, hvilket inventar som passer bedst til dine behov i køkkenet. Vores køkkenrådgivere stiller de rette spørgsmål og lytter til dine køkkendrømme og behov og vi tager altid altid udgangspunkt i dit budget. Blive inspireret til de rette valg for dig her