Mød Classic by DESIGNA

Forném historiens klassiske rammer med moderne indretningstwists

Når madentusiastisk pladsbehov og æstetisk sans mødes

Syd for Holbæk på et familielandsted fra starten af 1900-tallet. Omgivet af marker, mose og køkkenhave og med flere hundrede meter til nærmeste nabo. Lige dér møder en børnefamilie, en kok, en designnørdet ingeniør, store madambitioner, kreativitet og kærligheden til fester og gæster hinanden - midt i et renoveringsprojekt. Og ud af dét opstår et helt særligt Classic by Designa køkken med albuerum og wauw-effekt: 

”Man bliver måske selv blind på sit køkken over tid, men når vi får nye gæster på besøg, taber de stadig kæben over dét rum, og det er bare en fed påmindelse om, at køkkenet bare ér, ja, vores helt ekstraordinære leverum”

- Maria og Ulrik

Silk by Designa - fra køkkendrøm til virkelighed
Classic by Designa - fra køkkendrøm til virkelighed

Et livsprojekt af en renovering på familielandstedet med rigeligt af kvadratmeter at boltre sig på.

Her skulle Maria og Ulrik sammen med DESIGNA skabe et leverum for familien på fem – med stilig respekt for hjemmets ophav. 

Landligt udtryk og industriel praksis

Maria og Ulrik stod med ét projekt af mange i deres løbende renovering af familiens landsted. Men ikke bare et hvilket som helst: For køkkenet skulle være renoveringens masterpiece og familiens leverum. 

Med Marias indretningspassion og Ulriks gastronomiske profession var kravene hverken få eller simple. For samtidig med, at rummet udtryksmæssigt skulle passe ind i de oprindelige rammer med vævlinger og sprossede vinduer, skulle det også kunne rumme og tåle kulinariske udfoldelser, en børneflok på tre livlige drenge og masser af gæster. 

industri og æstetik
Industri og æstetik

De gode idéers time to shine

Det var ikke nogen pludselig beslutning, at familien Wanglund skulle skabe et nyt køkkenrum. Dét rum havde de nemlig idébrygget på længe. Og idéerne var mange, men særligt de helt rette lyse rammelåger og fingertappede samlinger var en blivende forelskelse for lige netop det udtryk, parret ledte efter.  

Dét kombineret med en nøje udvalgt bordplade i massivt egetræ blev afsættet på projekt køkkendrøm a la Wanglunds. Og så skulle der skabes og bygges – blandt andet med det gamle ildsteds materialer omkring kogepladerne, så bevares, hvad bevares kunne i stuehusets nye køkkeneventyr. 

Rammelåger og bordplade
Rammelåger og bordplade

De små, vigtige detaljer...

De små, vigtige detaljer

Gastronomisk legeplads for hele familien

Store drømme skaber stort køkken. I hvert fald hos familien nær Holbæk. For når man har masser af plads, skal den bruges og nydes i fulde drag, hvis du spørger dem.  

Det nye køkken er i dag heller ikke mindre end et syv meter langt gastronomisk slaraffenland, hvor der er taget højde for både kokkens, hverdagsbrugens og festlighedernes udfoldelser: 

  • Bordpladens massive eg byder nok på æstetisk træstruktur, men er udarbejdet i en helt jævn overflade, der gør at den også fungerer praktisk og hygiejnisk uden madrester, der sætter sig i kroge og struktur.
  • Porcelænsvasken med udvidet sideflade udover bordpladen, der skåner egetræet for varme og vask. 
  • Vaskens armatur, der er fleksibelt og kan forlænges og håndføres, og dermed gør rengøringen let(tere), når produktionen har været særlig stor. 
  • Hvidevarer, der passer til dagligdagens og festlighedernes kapacitet – både i størrelse, funktion og antal. Derfor har familien også både to ovne og to opvaskemaskiner. 

 

Køkken for hele familien
Køkken for hele familien

Når praktiske løsninger er lig med æstetik i fuldt flor

Skuffer, skabsplads, systemer – og masser af det. Sådan er mantraet i dette Classic by Designa køkken, hvor de mange flader og kvadratmeter at boltre sig på er nøje struktureret. Som Maria forklarer, har hver praksis sin placering, om det er madpakkesmøring, morgenmadsafdeling, bagning eller noget helt fjerde. Den klassiske arbejdstrekant med ovn, vask, bordplade er erstattet af nyttige arbejdsstationer.  


Dét og eksempelvis de to opvaskemaskiner gør det nemt altid at have det rent og ryddeligt, og sådan kommer Classic køkkenet også æstetisk til sin ret – selvom det er flittigt i brug både af forældre, der snitter, braser og syder – og drenge, der nyder en social stund ved køkkenøen eller snupper sig en indendørs cykeltur på klinkerne.  


Og sådan nyder familiens masterpiece a la Classic by Designa beundring gang på gang.  

Et ægte madværksted
Et ægte madværksted

Drømmer du om et køkken a la familien Wanglund? 

Book et møde med vores dygtige designere i butikken, eller lad os mødes hos dig til en snak om, hvordan vi kan opfylde jeres køkkendrømme.

Book dit møde her
Drømmer du om et køkken a la familien Wanglund? 
kaffe

Find din lokale Designa butik

Én ting er at kigge på køkkener online. Noget helt andet er at opleve et køkken i virkeligheden. Mærke materialerne. Opleve farverne. Prøve de mange funktioner af.  

... hvad venter du på?  

Vi glæder os til at byde dig velkommen i en af vores mange Designa butikker rundt omkring i Danmark.

Find din nærmeste Designa butik
Find din lokale DESIGNA butik
Find din lokale DESIGNA butik