3 veje til mærkbar køkkenfornyelse

Det behøver ikke at koste en formue at give køkkenet nyt liv. Vi har samlet tre gode råd fra vores indretningseksperter, så du let og effektivt kan forny dit gamle køkken.

 

Frisk dit gamle køkken op

Forestil dig, hvordan det vil være at lave mad i dit nye køkken. Hvad ser du? Selvom det er forskelligt fra person til person, er der alligevel tre ting, som stort set altid går igen:

 1. Farver
 2. Arbejdsgange
 3. Stemning

Hvis ikke der er plads til den gennemgribende køkkenrenovering, er farver, stemning og arbejdsgange blandt de knapper, du kan skrue på, uden det koster alverden - og som kan give køkkenet et effektfuldt, nyt pust.

Læs også: Fornyelse eller renovering?

 

1. Forny køkkenet med farver

Når du skal friske et ældre køkken op, er et af de mest effektive redskaber at skifte farve i køkkenet. Farver i et køkken har den pragtfulde egenskab, at de gør store underværker for en mindre skilling.

Den billigste måde er at male væg, gulv eller loft. Det kan virke grænseoverskridende, da hvid længe har været det trygge og sikre valg, men farver dominerer i stigende grad den skandinaviske stil.

Farvekortet byder på mange muligheder, og hvem siger, at alt skal være i samme farve? Kontraster og en blanding af materialer er hverken forbudt eller forkert. Tværtimod!

Læs mere
farver
Grøn køkken

Giv lågerne nyt liv

Skifter du farven på køkkenlågerne, vil du føle en markant fornyelse i køkkenet. Lågerne er nemlig køkkenets ansigt, og du vil derfor både kunne se og mærke en tydelig forskel. I de fleste tilfælde kan du skifte skabslågerne til et nyt design for en overkommelig pris – prisen afhænger dog af det design, du vælger. Alternativt kan du male dine køkkenlåger eller bruge ensfarvede folielåger til at give køkkenet et farverigt indspark.

Få råd til valg af køkkenlåger hér
Giv lågerne nyt liv
Blå farverig køkken

2. Sørg for optimale arbejdsgange

Hakke, snitte, koge, stege, vaske og skylle. Køkkenet skal rumme forskellige opgaver. Vi bruger ofte timevis i køkkenet, men heldigvis er der hjælp at hente til opgaverne, hvis dit køkken er af ældre dato – og det kan skabe en ny ramme om det gode hverdagsliv.

Kogende vandhane, intelligente hvidevarer, dobbeltvask, armatur med udtræk og skuffe med soft-luk er blot nogle af de løsninger, der er kommet inden for den seneste årrække. Det er alle detaljer, der er med til at gøre dit køkkenarbejde både nemmere og sjovere.

2. Sørg for optimale arbejdsgange
2. Sørg for optimale arbejdsgange

Forny køkkenet med greb

Et andet effektivt værktøj til at modernisere et køkken er at udskifte dine køkkengreb. Det koster ikke meget og tager heller ikke lang tid. Og så kan det løfte dine arbejdsgange i køkkenet, hvis de greb, du har i dag, ikke er optimale i forhold til størrelsen og vægten på lågen.

Du kan vælge greb i mange materialer og design – og det er derfor en smagssag, hvad du foretrækker, når du skal forny dit køkken. Det er selvfølgelig pænest, hvis de nye greb matcher stilen i dine køkkenskabe. Vælger du at udskifte dine greb, skal du være opmærksom på, at de kan monteres i de huller, hvor de gamle greb sad.

Se vores guide til valg af køkkengreb hér
Forny køkkenet med greb
Greb

3. Ændr stemningen i køkkenet

Hvis der er noget, som er kærkomment i ethvert køkken, er det god stemning – og der findes vel næppe en bedre stemningsspreder end belysning. I hvert fald er det sådan, at belysningen i køkkenet desværre ofte er et overset punkt, når det kommer til fornyelse af køkkenet.

I ældre køkkener er belysningen sjældent optimal. En af forklaringerne er, at der er sket meget på lysscenen de seneste år: Lysskinner, som er integreret i overskabene, spots og lysdæmpere er nærmest fast inventar i alle nye køkkener, mens det sjældent er anvendt i køkkener med flere år på bagen.

Læs mere
3. Ændr stemningen i køkkenet
3. Ændr stemningen i køkkenet

Flere fordele med det rette lys

Det er ikke kun stemningen, der forbedres med en optimal køkkenbelysning. Økonomien ved at bruge LED-pærer fremfor glødepærer og halogener er heller ikke at kimse ad. Det vil du både kunne se og mærke på din elregning.

En anden fordel er, at LED-pærer er mere holdbare og fås i forskellige farvevarianter, så du kan sætte den stemning i køkkenet, du ønsker.

Flere fordele med det rette lys
Flere fordele med det rette lys

Få flere af eksperternes råd

Gode råd kan man aldrig få nok af – og det gælder også, hvis du står over for en fornyelse af dit gamle køkken. Hos Designa står vores indretningseksperter altid klar til at hjælpe dig med gode råd og vejledning. Kig gerne forbi din nærmeste Designa butik eller book et møde i butikken.

Vi kommer også gerne hjem til dig på et indretningsbesøg, hvor vi tager en uforpligtende snak om, hvordan vi sammen kan friske dit køkken op.

Book et møde
Få flere af eksperternes råd
book møde

Find din lokale Designa butik

Én ting er at kigge på køkkener online. Noget helt andet er at opleve et køkken i virkeligheden. Mærke materialerne. Opleve farverne. Prøve de mange funktioner af.  

Så hvad venter du på?  

Vi glæder os til at byde dig velkommen i en af vores mange Designa butikker rundt omkring i Danmark.

Find din nærmeste Designa butik
Find din lokale Designa butik
Find din lokale DESIGNA butik

Brug for hjælp?

Find din nærmeste DESIGNA butik eller kontakt os herunder 

Find butik Skriv til os
Der findes kun gode spørgsmål
 • Prisen på dit nye køkken er individuelt - ligesom din smag, dine behov og til- og fravalg.
   
  Vores køkkenrådgivere stiller spørgsmål og lytter til dine køkkendrømme og behov og vi tager altid udgangspunkt i dit budget. Se priseksempler her
 • Prisen på montering af køkken er individuelt og afhænger af køkkenets størrelse og omfang.
   
  Prisen afhænger ligeledes af om vi skal stå få el og vvs installationer i forbindelselse med monteringen af køkkenet.
   
  Hos DESIGNA giver vi altid en fast pris på monteringen, så der ikke opstår nogle overraskelser.
 • Selvfølgelig! DESIGNAs garanti er blandt markedets bedste.
   
  Hos DESIGNA lægger vi stor vægt på kundernes tryghed – også efter køkkenet er taget i brug.
  Du får 25 års garanti på skuffer, skinner og hængsler – samt alle bevægelige dele. 10 år på skabe og låger, og 5 år på bordplader. Læs om vores garantier her.
   
 • Når vi har designet formen på dit nye køkken, så ser vi sammen på, hvilket inventar som passer bedst til dine behov i køkkenet. Vores køkkenrådgivere stiller de rette spørgsmål og lytter til dine køkkendrømme og behov og vi tager altid altid udgangspunkt i dit budget. Blive inspireret til de rette valg for dig her