Pris på nyt køkken

Hvad koster et nyt køkken?

Prisen på et nyt køkken afhænger af valg af design og materialer, størrelsen på køkkenet, og hvad du selv vil stå for. Vi giver dig et overblik over, hvad der har indflydelse på køkkenprisen.

Prisen på et nyt køkken afhænger af dine valg

Den er ikke ligefrem ny. Vi bliver ofte spurgt om, hvad et nyt køkken koster. Sjældent er svaret ”det kommer an på” tilstrækkeligt, og det forstår vi godt. Derfor plejer vi at sige, at vælger du prisbevidst, kommer du et godt stykke vej for 70.000 kr.

Omvendt kan du også få et nyt køkken, som koster mere end 700.000 kr. Det handler om ønsker og prioriteringer, og blandt de ting, der påvirker dit køkkenbudget mest, er:

1.
Størrelsen på køkkenet
2.
Køkkendesign
3.
Bordplade
4.
Skabe eller skuffer
5.
Hvidevarer
6.
Montering

Størrelsen på dit køkken

Når du indretter et køkken, afhænger prisen af antallet af kvadratmeter, du har at boltre dig på. I stedet for at tage udgangspunkt i et budget, vil vi hellere drøfte, hvad du synes, der bør være af rammer i dit nye køkken. Så kan vi altid tilpasse det ud fra dit budget.

Ligesom mennesker er forskellige, skal dit køkken også være det. Nogle har plads til et køkkenalrum og kogeø, mens andre skal folde sig ud på færre kvadratmeter. Fælles for både de større og mindre løsninger er, at du er med-designer, og derfor fri til selv at sætte rammerne.

Indret dit nye køkken
hvidt køkken
Stor køkken med plads til familien

Funktionelt køkkendesign i alle prisklasser

Nogle foretrækker et nyt køkken til den bedste pris. Andre er til farverige eller klassiske løsninger. Intet er hverken rigtigt eller forkert.

Valget af køkkendesign har stor betydning for prisen på dit nye køkken. Der kan være mange tusinde kroner til forskel, afhængig af dine valg undervejs i designprocessen. Uanset hvilken stil du foretrækker, har vi dog altid en individuel løsning, der matcher dit budget.

sort køkken med egetræ
Hyldeløsning fra Nature by DESIGNA

Prioritér dit valg af bordplade

Det er som regel bordpladen, der er den dyreste investering i køkkenet. Derfor er det en god idé, at du sætter dig grundigt ind i fordele og ulemper ved de forskellige muligheder.

Skal det være en prisvenlig og slidstærk laminatbordplade, der har en lukket overflade, hvor fugt ikke trænger ind? Skal det være massivt træ, der skaber hyggelige rammer om familielivet i køkkenet? Eller skal det være en Rolls-Royce-model i granit eller Dekton®, som både tåler høj varmebelastning og er ridsefast?

Bliv guidet i valget af bordplade
hvidt køkken
Bordpladen

Hvad gemmer sig bag facaden?

Selvom køkkenlåger er ansigtet udadtil, gemmer der sig også en løsning bag facaden. Og det er ikke helt forkert, når vi siger, at det indre i høj grad også tæller.

Vælger du skabe med indvendige skuffer, skal du sætte mere af i dit køkkenbudget, end hvis du vælger skabe med hylder. Faktisk kan du spare omkring halvdelen ved at nøjes med skabe fremfor skuffer.

Det behøver ikke at være et spørgsmål om enten eller, men snarere både og. Skuffeskabe og indvendige skuffer er nemlig med til at højne funktionaliteten i køkkenet, mens skabe med hylder er den prisbevidste løsning.

Køkkenplanlægningen
hvidt køkken
køkkenlåger

”Hvad der er sparet, er tjent”

Lad os slå fast, at de fleste ikke køber deres nye køkken for at spare penge. Men det er ikke ensbetydende med, at du ikke gerne vil have mest ud af dit køkkenbudget – det er vi ret overbeviste om, at de fleste vil.

Vores bedste sparetip er, at du skal overveje, om du kan genbruge, de hvidevarer, du har. Dit valg af hvidevarer kan nemlig udgøre en væsentlig del af dit køkkenbudget. I samme ombæring bør du tage stilling til, om du kan undgå at flytte rundt på installationer til el, vand og afløb – det skruer prisen på dit nye køkken i vejret.

Måske er det heller ikke nødvendigt at udskifte hele dit gamle køkken. Booker du et hjemmemøde med en af vores konsulenter, kan vi hurtigt vurdere det eksisterende køkkenmiljø. Måske er der et ganske fornuftigt køkkenkorpus at bevare og så blot ”nøjes” med at udskifte fronterne. Det kan også være, der ligger en velholdt og flot bordplade, som er værd at bevare og tænke med ind i det nye køkkendesign. 

Jo mere du kan bevare og genbruge, jo flere penge er der at spare.

Book et møde med en konsulent og hør, hvordan du får mest ud af dit køkkenbudget.

sort køkken på trævæg
classic og nature by designa I kombination

Hvad koster montering af køkken?

Pris på montering afhænger altid af hvilken moduler, bordplader og hvidevarer, der skal monteres. Som tommelfingerregel bør du regne med kr. 15.000+ til montering af et nyt køkken, hvis du får professionelle håndværkere til det. Det varer oftest en uge at montere et nyt køkken fra Designa.

Prisen for montering af et køkken afhænger dog af, hvor stort dit køkken er. Hvor meget skal samles, og hvad vil du selv stå for? Samler du selv, er prisen selvfølgelig lavere, end hvis vi leverer alt samlet hjemme hos dig. Vi anbefaler gerne lokale håndværkere, der har solid erfaring med at montere vores køkkener.

hvidt køkken
Montør i gang

Du bestemmer selv prisen

Hos Designa er du også designeren. Vi hjælper gerne med opmåling og indretning – og det er altid inkluderet i prisen. Men det stopper ikke her. Du bestemmer selv, hvordan dit nye køkken skal leveres: Samlet eller usamlet, leveret eller afhentet. På den måde har du selv indflydelse på prisen på dit nye køkken.

Vi har gennemsigtige priser, uanset dit valg af produkt og serviceniveau. Det gør også, at du aldrig får nogle ubehagelige overraskelser, når du handler hos os.

smilende kvinde
smilende kvinde

Køb nyt køkken og betal i rater

Et nyt køkken er for mange en mærkbar udskrivning. Men hos os behøver du ikke at betale hele dit nye køkken, bad eller garderobe på én gang. Du har mulighed for at dele betalingen op i rater: Fra 10 til 50 måneder. Helt efter dit valg. 

Der er ingen renter, gebyrer eller oprettelsesudgift. De samlede kreditomkostninger er således 0 kr. 

Det lyder godt, ikke?

Du skal blot søge om godkendelse til rateordningen, inden du handler. 

Læs mere om vores rateordning lige her
kaffekop
Betal dit nye køkken med en gratis ratebetalingsordning

Book et møde med en konsulent

Book et uforpligtende møde med en af vores konsulenter. Få en god kop kaffe og en snak om mulighederne for nyt køkken, bad eller garderobe.

Book dit møde her
grafik af kaffebønder
Book møde

Find din lokale Designa butik

Én ting er at kigge på køkkener online. Noget helt andet er at opleve et køkken i virkeligheden. Mærke materialerne. Opleve farverne. Prøve de mange funktioner af.  

Så hvad venter du på?  

Vi glæder os til at byde dig velkommen i en af vores mange Designa butikker rundt omkring i Danmark.

Find din nærmeste Designa butik
Find din lokale DESIGNA butik
Find din lokale DESIGNA butik

Brug for hjælp?

Find din nærmeste Designa butik eller kontakt os herunder 

Find butik Skriv til os

Der findes kun gode spørgsmål

 • Prisen på dit nye køkken er individuelt - ligesom din smag, dine behov og til- og fravalg.
   
  Vores køkkenrådgivere stiller spørgsmål og lytter til dine køkkendrømme og behov og vi tager altid udgangspunkt i dit budget. Se priseksempler her
 • Prisen på montering af køkken er individuelt og afhænger af køkkenets størrelse og omfang.
   
  Prisen afhænger ligeledes af om vi skal stå få el og vvs installationer i forbindelselse med monteringen af køkkenet.
   
  Hos Designa giver vi altid en fast pris på monteringen, så der ikke opstår nogle overraskelser.
 • Selvfølgelig! Designas garanti er blandt markedets bedste.
   
  Hos Designa lægger vi stor vægt på kundernes tryghed – også efter køkkenet er taget i brug.
  Du får 25 års garanti på skuffer, skinner og hængsler – samt alle bevægelige dele. 10 år på skabe og låger, og 5 år på bordplader. Læs om vores garantier her.
   
 • Når vi har designet formen på dit nye køkken, så ser vi sammen på, hvilket inventar som passer bedst til dine behov i køkkenet. Vores køkkenrådgivere stiller de rette spørgsmål og lytter til dine køkkendrømme og behov og vi tager altid altid udgangspunkt i dit budget. Blive inspireret til de rette valg for dig her