Renovering af køkken: Forny eller totalrenovere?

Mange muligheder, mange valg

Der er mange ting at holde styr på, når du vil renovere et køkken. Hvor skal du starte, og hvordan får du det resultat, du drømmer om? Når du kender rækkefølgen på, hvornår du skal gøre hvad, kommer du let, sikkert og godt i mål med din køkkenrenovering. 

Start med en ønskeseddel

Hvad vil du have i dit nye køkken?

Det bedste sted at starte er at lave en ønskeliste. Hvad vil du have i dit nye køkken? Skal der være spiseplads? Skal I være flere om madlavningen? Overvej gerne grundigt, hvad du især har sat pris på i dit gamle køkken og omvendt også, hvad du ikke var vild med.

Lad dig ikke begrænse. Det er ikke sikkert, at alt kan lade sig gøre, men i den her fase må du gerne drømme. Når du ved, hvad du vil have, kan du bagefter blive mere realistisk:

 • Hvad er dit budget?
 • Hvad kan og vil du selv stå for?
 • Hvornår skal køkkenet stå færdigt?
Få styr på køkkenplanlægningen
Start med en ønskeseddel
hvid køkken

Fra tanke til handling

Sådan kommer du i gang
Når du kender dit budget, og ved, hvad du selv kan og vil stå for, skal du til at se på, hvad der praktisk og økonomisk kan realiseres. Omfanget af renoveringen afhænger nemlig af, hvilke ønsker du vægter højest. Det er altså dine behov, der sætter rammerne for, hvad køkkenrenoveringen skal bestå af.

Normalt inddeler vi en køkkenrenovering ud fra omfanget: fornyelse, mindre renovering eller en totalrenovering.

Se hvad de forskellige renoveringer dækker over herunder.

Fra tanke til handling
Fra tanke til handling

Lidt fornyelse giver køkkenet nyt liv

Trænger dit køkken til en mindre opfriskning, kan du komme langt med få midler. Ved at forny enkelte elementer i køkkenet frem for at udskifte det hele, gør du renoveringen til en nem og økonomisk overkommelig løsning. Hvis køkkenet generelt er i god stand, kan du give det nyt liv på flere måder.

Se alle køkkenmaterialer
Lidt fornyelse giver køkkenet nyt liv
Lidt fornyelse giver køkkenet nyt liv

Skift køkkenlåger

En af de mest effektfulde måder at renovere et køkken på er ved at forny køkkenlågerne. I køkkenet er det lågerne, der er ansigtet udadtil, og du vil derfor både kunne se og føle en betydelig forskel ved at skifte lågerne til en anden farve eller et andet design.

Få råd til valg af køkkenlåger hér
Skift køkkenlåger
Skift køkkenlåger

Skift greb

Du tænker formentligt ikke over det i hverdagen, men greb har en stor betydning for det samlede udtryk i køkkenet. Det er derfor også et effektivt værktøj til at give dit køkken nyt liv – og så gør det heller ikke noget, at det ikke koster al verden at skifte greb.

Få råd til valg af greb hér
Skift greb
Skift greb

Skift køkkenfarve

Farverne i køkkenet har stor betydning for den samlede opfattelse af rummet. Der findes ikke en facitliste på, hvilke farver der passer til hvad, men en god tommelfingerregel er, at lyse farver får køkkenet til at synes større, mens mørke farver får rummet til at virke eksklusivt. 

Læs mere
Skift køkkenfarve
Color køkken

Den mindre køkkenrenovering

Hvis der skal mere til end at opfriske køkkenet, skal du sætte både mere tid og budget af til den samlede køkkenrenovering. Ved at sætte et par dage af til renovering af køkkenet kan du få følelsen af et nyt køkken på forskellige måder.

Se alle køkkenmodeller
Den mindre køkkenrenovering
Den mindre køkkenrenovering

Ny bordplade

Bordpladen kan være en betydelig post i køkkenbudgettet. Der findes dog flere typer af bordplader, der har hver deres fordele og ulemper – det kan være pris, farve og materialer. Fælles for dem er, at bordpladen kan ændre udtrykket i dit køkken markant.

Se vores guide til valg af bordplade hér
Ny bordplade
Ny bordblade

Ny vask og armatur

Hvis du har besluttet at skifte din bordplade, kan du overveje, om du også skal skifte vasken, når du renoverer køkkenet. Det samme gælder armaturet. Der er nemlig gode muligheder for at ændre både udtryk og arbejdsgangene i køkkenet.

Se alle vores materialer
Ny vask og armatur
Ny vask og armatur

Nye hvidevarer

Hvidevarer udgør ikke blot en væsentlig del af køkkenbudgettet. De har også indflydelse på, hvordan du bruger dit køkken. De kan være med til at løfte din hverdag i køkkenet til nye højder – og så kan de give køkkenet et nyt visuelt udtryk.

Læs mere
Nye hvidevarer
Nye hvidevarer

Fordele og ulemper ved en mindre renovering

Den helt store fordel ved at renovere køkkenet er, at du kan komme langt for få midler. I de fleste tilfælde vil en anden fordel også være tid – det tager ikke lang tid at skifte ting, der gør en væsentlig forskel i dit køkken.

Omvendt er ulempen ved en mindre renovering, at du bliver begrænset i din indretning. Det betyder som udgangspunkt, at du skal have elementerne stående, hvor de står i dag – men i mange tilfælde står elementerne heldigvis allerede optimalt. 

Fordele og ulemper ved en mindre renovering
Fordele og ulemper ved en mindre renovering

Kan det så svare sig at renovere?

Det korte svar er, at det afhænger af standen på køkkenet. En renovering koster godt og vel en fjerdedel af prisen for et nyt køkken. Du skal derfor vurdere, om prisen kontra det resultat, du ønsker, kan harmonere sammen.

Skal du skifte flere dyre poster i køkkenbudgettet som eksempelvis bordplade, skabe og skuffer, vil prisen hurtigt nærme sig, hvad du kan få et helt nyt køkken for – og derfor vil en totalrenovering være den bedste løsning.
 

Book et møde i butikken og få vores eksperters anbefalinger til, hvad der bedst kan svare sig for dig.

Kan det så svare sig at renovere?
Kan det så svare sig at renovere?

Totalrenovering af køkkenet

Til tider må vi erkende, at det ikke kan svare sig kun at renovere dele af køkkenet. Hvis du er nået til den konklusion, kan sidste udvej være at totalrenovere køkkenet. Inden du træffer den beslutning, anbefaler vi, at du tager en snak med en indretningsekspert.

I visse tilfælde kan der være mulighed for at genbruge elementer og gøre brug af nogle af de eksisterende installationer. Det kan være med til at holde prisen på dit nye køkken i bund.

Totalrenovering af køkkenet
Hjælp til køkken

Hvad koster det at renovere?

Prisen for en køkkenrenovering afhænger af, hvad og hvor meget der skal udskiftes. Som udgangspunkt er det billigst at udskifte enkelte elementer frem for hele køkkenet. Der er dog andre faktorer, som materialevalg og størrelsen på køkkenet, der påvirker prisen på renoveringen.   

Vælger du prisbevidst, når du renoverer dit køkken, kommer du langt for 20.000 kr. Det kræver dog, at du hverken skal flytte vand, el eller afløb. Læg dertil udgifter til hvidevarer, vask, armatur og montering, og du har prisen på en totalrenovering.

Bliv klogere på, hvad der påvirker prisen.
Hvad koster det at renovere?
Hvad koster det at renovere?

Book et møde med en konsulent

Book et uforpligtende møde med en af vores konsulenter. Få en god kop kaffe og en snak om mulighederne for nyt køkken, bad eller garderobe.

Book dit møde her
Back alt text
Book et moede med en DESIGNAkonsulent

Find din lokale DESIGNA butik

Én ting er at kigge på køkkener online. Noget helt andet er at opleve et køkken i virkeligheden. Mærke materialerne. Opleve farverne. Prøve de mange funktioner af.  

Så hvad venter du på?  

Vi glæder os til at byde dig velkommen i en af vores mange DESIGNA butikker rundt omkring i Danmark.

Find din nærmeste DESIGNA butik
Find din lokale DESIGNA butik
Find din lokale DESIGNA butik

Brug for hjælp?

Find din nærmeste DESIGNA butik eller kontakt os herunder  

Find butik Skriv til os
Der findes kun gode spørgsmål
 • Prisen på dit nye køkken er individuelt - ligesom din smag, dine behov og til- og fravalg.
   
  Vores køkkenrådgivere stiller spørgsmål og lytter til dine køkkendrømme og behov og vi tager altid udgangspunkt i dit budget. Se priseksempler her
 • Prisen på montering af køkken er individuelt og afhænger af køkkenets størrelse og omfang.
   
  Prisen afhænger ligeledes af om vi skal stå få el og vvs installationer i forbindelselse med monteringen af køkkenet.
   
  Hos DESIGNA giver vi altid en fast pris på monteringen, så der ikke opstår nogle overraskelser.
 • Selvfølgelig! DESIGNAs garanti er blandt markedets bedste.
   
  Hos DESIGNA lægger vi stor vægt på kundernes tryghed – også efter køkkenet er taget i brug.
  Du får 25 års garanti på skuffer, skinner og hængsler – samt alle bevægelige dele. 10 år på skabe og låger, og 5 år på bordplader. Læs om vores garantier her.
   
 • Når vi har designet formen på dit nye køkken, så ser vi sammen på, hvilket inventar som passer bedst til dine behov i køkkenet. Vores køkkenrådgivere stiller de rette spørgsmål og lytter til dine køkkendrømme og behov og vi tager altid altid udgangspunkt i dit budget. Blive inspireret til de rette valg for dig her