Renovering af køkken: Fornyelse eller totalrenovering?

Køkkenrenovering byder på mange muligheder og mange valg

Der er mange ting at holde styr på, når du vil renovere dit køkken. Hvor skal du starte, og hvordan får du det resultat, du drømmer om? Når du kender rækkefølgen på, hvornår du skal gøre hvad, kommer du sikkert og godt i mål med din køkkenrenovering. 

Start med en ønskeseddel

Hvad vil du have i dit nye køkken?

Det bedste sted at starte er at lave en ønskeliste. Hvad vil du have i dit nye køkken? Skal der være spiseplads? Skal I være flere om madlavningen? Overvej gerne grundigt, hvad du især har sat pris på i dit gamle køkken og omvendt også, hvad du ikke var vild med.

Lad dig ikke begrænse. Det er ikke sikkert, at alt kan lade sig gøre, men i den her fase må du gerne drømme. Når du ved, hvad du vil have, kan du bagefter blive mere realistisk:

 • Hvad er dit budget?
 • Hvad kan og vil du selv stå for?
 • Hvornår skal køkkenet stå færdigt?
Få styr på køkkenplanlægningen
Start med en ønskeseddel
hvid køkken

Renovering fra tanke til handling

Sådan kommer du i gang
Når du kender dit budget, og ved, hvad du selv kan og vil stå for, skal du til at se på, hvad der praktisk og økonomisk kan realiseres. Omfanget af køkkenrenoveringen afhænger nemlig af, hvilke ønsker du vægter højest. Det er altså dine behov, der sætter rammerne for, hvad renoveringen skal bestå af.

Normalt inddeler vi en køkkenrenovering ud fra omfanget: fornyelse, mindre renovering eller en totalrenovering.

Se, hvad de forskellige renoveringer dækker over herunder.

Renovering fra tanke til handling
Renovering fra tanke til handling

Fornyelse giver køkkenet nyt liv

Trænger dit køkken til en mindre opfriskning, kan du komme langt med få midler. Ved at forny enkelte elementer i køkkenet frem for at udskifte det hele, gør du renoveringen til en nem og økonomisk overkommelig løsning. Hvis køkkenet generelt er i god stand, kan du give det nyt liv på flere måder.

Se alle køkkenmaterialer
Fornyelse giver køkkenet nyt liv
Fornyelse giver køkkenet nyt liv

Den mindre køkkenrenovering

Hvis der skal mere til end at opfriske køkkenet med små nye detaljer, skal du sætte både mere tid og budget af til den samlede køkkenrenovering. Ved at sætte et par dage af til en mindre renovering af køkkenet kan du få følelsen af et nyt køkken på forskellige måder.

Se alle køkkenmodeller
Den mindre køkkenrenovering
Den mindre køkkenrenovering

Fordele og ulemper ved en mindre køkkenrenovering

Den helt store fordel ved at renovere køkkenet er, at du kan komme langt for få midler. I de fleste tilfælde vil en anden fordel også være tid – det tager ikke lang tid at skifte ting, der gør en væsentlig forskel i dit køkken.

Omvendt er ulempen ved en mindre renovering, at du bliver begrænset i din indretning. Det betyder som udgangspunkt, at du skal have elementerne stående, hvor de står i dag – men i mange tilfælde står elementerne heldigvis allerede optimalt.

Fordele og ulemper ved en mindre køkkenrenovering
Fordele og ulemper ved en mindre køkkenrenovering

Kan det svare sig at renovere køkkenet?

Det korte svar er, at det afhænger af standen og dine drømme for køkkenet. En renovering koster godt og vel en fjerdedel af prisen for et nyt køkken. Du skal derfor vurdere, om prisen kontra det resultat, du ønsker, kan harmonere sammen.

Skal du skifte flere dyre poster i køkkenbudgettet som eksempelvis bordplade, skabe og skuffer, vil prisen hurtigt nærme sig, hvad du kan få et helt nyt køkken for – og derfor vil en totalrenovering være den bedste løsning.
 

Book et gratis møde i din Designa butik og få vores eksperters anbefalinger til, hvad der bedst kan svare sig for dig.

Kan det svare sig at renovere køkkenet?
Kan det svare sig at renovere køkkenet?

Totalrenovering af køkkenet

Til tider må vi erkende, at det ikke kan svare sig kun at renovere dele af køkkenet. Hvis du er nået til den konklusion, er det oplagt at begynde at kigge på en totalrenovering af hele køkkenet. Inden du træffer den beslutning, anbefaler vi, at du tager en snak med en indretningsekspert.

I visse tilfælde kan der være mulighed for at genbruge elementer og gøre brug af nogle af de eksisterende installationer. Det kan være med til at holde prisen på dit nye køkken i bund.

Totalrenovering af køkkenet
Hjælp til køkken

Hvad koster det at renovere køkkenet?

Prisen for en køkkenrenovering afhænger af, hvad og hvor meget der skal udskiftes. Som udgangspunkt er det billigst at udskifte enkelte elementer frem for hele køkkenet. Der er dog andre faktorer, som materialevalg og størrelsen på køkkenet, der påvirker prisen på renoveringen.   

Vælger du prisbevidst, når du renoverer dit køkken, kommer du langt for 20.000 kr. Det kræver dog, at du hverken skal flytte vand, el eller afløb. Læg dertil udgifter til hvidevarer, vask, armatur og montering, og du har prisen på en totalrenovering

Bliv klogere på, hvad der påvirker prisen.
Hvad koster det at renovere køkkenet?
Hvad koster det at renovere køkkenet?

Book et møde med en konsulent

Har du brug for sparring i forbindelse med køkkenrenoveringen? Det forstår vi godt. 

Book et uforpligtende møde med en af vores konsulenter. Få en god kop kaffe og en snak om mulighederne for fornyelse eller totalrenovering af køkken, bad eller garderobe.

Book dit møde her
Back alt text
Book et moede med en DESIGNAkonsulent

Find din Designa butik

Én ting er at kigge på køkkener online. Noget helt andet er at opleve et køkken i virkeligheden. Mærke materialerne. Opleve farverne. Prøve de mange funktioner af.

Så hvad venter du på? 

Vi glæder os til at byde dig velkommen i en af vores mange DESIGNA butikker rundt omkring i Danmark.

Find din nærmeste DESIGNA butik
Find din lokale DESIGNA butik
Find din lokale DESIGNA butik

Brug for hjælp?

Find din nærmeste DESIGNA butik eller kontakt os herunder  

Find butik Skriv til os
Der findes kun gode spørgsmål
 • Prisen på dit nye køkken er individuelt - ligesom din smag, dine behov og til- og fravalg.
   
  Vores køkkenrådgivere stiller spørgsmål og lytter til dine køkkendrømme og behov og vi tager altid udgangspunkt i dit budget. Se priseksempler her
 • Prisen på montering af køkken er individuelt og afhænger af køkkenets størrelse og omfang.
   
  Prisen afhænger ligeledes af om vi skal stå få el og vvs installationer i forbindelselse med monteringen af køkkenet.
   
  Hos DESIGNA giver vi altid en fast pris på monteringen, så der ikke opstår nogle overraskelser.
 • Selvfølgelig! DESIGNAs garanti er blandt markedets bedste.
   
  Hos DESIGNA lægger vi stor vægt på kundernes tryghed – også efter køkkenet er taget i brug.
  Du får 25 års garanti på skuffer, skinner og hængsler – samt alle bevægelige dele. 10 år på skabe og låger, og 5 år på bordplader. Læs om vores garantier her.
   
 • Når vi har designet formen på dit nye køkken, så ser vi sammen på, hvilket inventar som passer bedst til dine behov i køkkenet. Vores køkkenrådgivere stiller de rette spørgsmål og lytter til dine køkkendrømme og behov og vi tager altid altid udgangspunkt i dit budget. Blive inspireret til de rette valg for dig her