Grønt linoleumskøkken med egetræsdetaljer

Linoleum køkkener i mange smukke farver

Et farverigt køkken eller bad svøbt i et slidstærkt og blødt naturmateriale

Eksklusivt og personligt køkken med linoleum

De matte og eksklusive linoleumsoverflader i mange smukke farver har fundet vej ind i vores køkkener og badeværelser på både bordplader og på køkken- og badfronter. 

Vi forstår godt populariteten, for det er usædvanligt lækkert og slidstærkt naturmateriale med en fløjlsblød overflade, som er en fornøjelse at have mellem hænderne i hverdagen. Linoleums bordplader og fronter er dragende, og taktiliteten giver dig lyst til at føle på de smukke overflader. 

Linoleum er oplagt at matche med for eksempel sokler, grebsprofiler og kanter i forskellige typer og nuancer af egetræ. På den måde kan du sammensætte præcis det køkken, du drømmer om.

grafik af blomster
beige linoleumskøkken

En bred pallette af linoleum farver

I sortimentet hos Designa finder du intet mindre end fem flotte linoleumsfarver.

Det er farverne grøn, grå, antracit, beige og blå.

Alle fem linoleumsfarver fås til både køkken og bad og kan opleves i Designa butikkerne og fås både som grebsfri, push open eller med greb.

grafik af køkken
blåt linoleumskøkken
sort linoleumskøkken

Et linoleumskøkken med unikke kvaliteter

Et køkken med linoleum er klædt i et bionedbrydeligt, organisk materiale med en række unikke kvaliteter.

Den matte overflade giver et eksklusivt og varmt udtryk, og så er det enormt slidstærkt, ligesom der stort set ikke efterlades fingeraftryk – selv på de mørke overflader.

Hertil er linoleum antistatisk og naturligt antibakteriel. Det betyder i praksis, linoleumsbordplader og fronter ikke tiltrækker støv.

Linoleum har dermed en række egenskaber, som gør materialet oplagt at anvende i både køkkenindretningen og på badeværelsesmoduler, hvor det giver en helt unik fremtoning.

Alle fem linoleumsfarver fås til både køkken og bad og kan opleves i Designa butikkerne og fås både som grebsfri, til push open eller med greb monteret.

Linoleum låger i mange farver og designs

Drømmer du om et nyt køkken med fløjlsbløde, matte fronter i en smuk farve, så er linoleum et oplagt materiale. Du kan vælge låger med indfræset kant, i 24 mm. med massivtræskanter, rene lineoleumsfronter med push open-funktion eller med greb i et utal af varianter. Du bestemmer. 

En anden klar fordel er, at et køkken med linoleumsfronter hjælper på akustikken i hjemmet, og det skyldes de fløjlsbløde overflader.      

grafik af kaffe
beige linoleumskøkken

En linoleum bordplade er den perfekte arbejdsstation

Bordplademulighederne er mange, når du skal have nyt køkken. Går du med konkrete tanker om en linoleum køkkenbordplade i dit nye køkken? Det er et rigtig godt valg, hvis du ønsker en slidstærk og elegant bordpladeløsning, som tilmed er antibakteriel og lydabsorberende.

Den fløjlsbløde overflade absorberer lydene af møderne mellem stentøj, glas, metal og porcelæn, hvilket gør det til en sand fornøjelse som arbejdsbord.

Behandler du din bordplade i linoleum efter forskrifterne, får du et arbejdsbord, som modstår pletter, ridser og er let at holde. 

grafik af kaffe
sort linoleumskøkken

Miljøvenligt materiale som holder i mange år med rette behandling

Linoleum er et naturmateriale, som blandt andet er fremstillet af linolie, harpiks, kalkstensmel, træmel og pigmenter. Taktiliteten og materialet harmonerer perfekt med tidens trend, hvor naturen, træstrukturer og det organiske i høj grad er toneangivende i boligindretningen.

Siden du har at gøre med et naturmateriale, skal du være varsom med skrappe rengøringsmidler.

Den daglige rengøring består af en ren klud, opvredet i lunkent vand.  

Giv overfladerne et linoleumsplejemiddel 3-4 gange om året. Så får du en mere slidstærk og modstandsdygtig linoleumsoverflade, som holder sig smuk mange år ud i fremtiden.

Hvis der opstår pletter, er det vigtigt at fjerne dem hurtigst muligt for at undgå, at de trænger ned i materialet. Hvis den sædvanlige behandling ikke virker, kan du forsøge at blødgøre pletterne ved at dække overfladen med vand og linoleumspleje i ca. 5 minutter. Skrub derefter forsigtigt med en blød, ikke-slibende svamp, klud eller lignende. Tør det beskidte vand op med en klud.

Vær varsom med linoleum, hvis det bruges som arbejdsflade i køkkenet. Store ridser er permanente og vil være synlige. Anvend derfor aldrig skarpe genstande direkte mod linoleumsoverfladen. Linoleumspleje kan i nogle tilfælde hjælpe med at minimere mindre ridser i overfladen.

Følg denne brugsanvisning: 

 • Spray et generøst lag linoleumspleje på overfladen.
 • Lad det hvile i 5-10 minutter for at lade overfladen absorbere plejen.
 • Gnid plejen ind i overfladen med en blød klud, indtil overfladen er tør.
grafik af køkken
sort linoleumskøkken

Klar til dit første køkkenmøde?

Mulighederne er mange, når du skal have nyt køkken. Fronter, bordplade, armatur, hvidevarer og brugssituation skal tænkes klogt sammen. Heldigvis er det noget af det, vi er allerbedst til, og vi glæder os til at byde dig på kaffe og få præsenteret dine køkkendrømme og ønsker.

I fællesskab designer vi dit nye køkken som en hverdagsoase, du og dine får glæde af hver dag mange år ud i fremtiden.

 

  

Book et møde her
Klar til dit første køkkenmøde?
Book et moede med en DESIGNAkonsulent

Find din lokale Designa butik

Én ting er at kigge på køkkener online. Noget helt andet er at opleve et køkken i virkeligheden. Mærke materialerne. Opleve farverne. Prøve de mange funktioner af.  

Så hvad venter du på?  

Vi glæder os til at byde dig velkommen i en af vores mange Designa butikker rundt omkring i Danmark.

Find din nærmeste Designa butik
Find din lokale DESIGNA butik
Find din lokale DESIGNA butik
Skal dit nye køkken svøbes i linoleum?

Mulighederne er mange, når man sådan skal have nyt køkken. Er du stadig tiltrukket af linoleum til dine nye køkkenfronter, bordplade eller begge dele? 

Her har vi samlet nogle af de typiske spørgsmål til linoleumskøkkener. 

Find butik Skriv til os

Der findes kun gode spørgsmål

 • Prisen på dit nye køkken påvirkes af mange ting. Først og fremmest hvor stort dit køkken skal være og hvilke andre elementer og materialer, du kombinerer dit linoelumskøkken med.
   
  Vores køkkenrådgivere stiller spørgsmål og lytter til dine køkkendrømme og behov, og vi tager altid udgangspunkt i dit budget. Se priseksempler her
 • Linoleum er et naturligt materiale - og derfor også et miljøvenligt valg. Selve ordet 'linoleum' er en sammentrækning af de latinske ord for hør 'linum' og olie 'olium'. Materialet består af linolie, harpiks, kalk og kork-, sten- og træmel, som holdes sammen af et lærred af vævet hessian og plantefibre. 

  Resultatet er et blødt og ekstremt slidstærkt naturmateriale, som i mange år har været brugt til gulvbelægning og bordplader. Men nu har det også fundet vej til vores køkkenfronter.  

   

 • Ja! Du holder dit linoleumskøkken flot med den rette pleje. I dagligdagen tørrer du fronterne af med en opvreden, blød klud i varmt vand. Du kan endda skrubbe på genstridige pletter, men lad være med at bruge skuresvamp. Nogle gange skal der en lidt mere grundig rengøring til, og her skal du anvende pH neutral natursæbe. Det kan eksempelvis være sæbespåner. 

  Linoleumsoverflader skal plejes 3-4 gange om året, og det gør du med Monel Linoelumssæbe. 

 • Linoeum har rigtig mange kvaliteter. Det er både ridsefast, slidstærkt og nemt at holde i hevrdagen. Og så hjælper det tilmed også på akustikken pga. den bløde og naturlige overflade! 

  Forestil dig at sætte et keramikfad fra dig på en stålbordplade kontra en linoleumsbordplade? Forskellen kan både mærkes og høres. Har du et stort og åbent køkkenmiljø, hjælper linoleumsfronter på akustikken i hele rummet.  

  Linoleumsfronter tager ikke så nemt mod fedtede fingreaftryk - det gælder både de lyse og mørke farver. Det er en stor fordel for særligt børnefamilie.