Et sommerhuskøkken inspireret af naturen

Nydelse og ro med det helt rigtige sommerhuskøkken

Ahhh… Sommerhuset sitrer af hygge og nærvær – det samme skal dit sommerhuskøkken

Få inspiration til dit nye sommerhuskøkken

Sommerhuset er stedet, hvor vi søger tilflugt fra hverdagen. Det er der, hvor vi gerne vil skrue op for hyggen, nærværet og den lette og lyse feriestemning. Derfor skal det kunne noget andet end dit hverdagskøkken. 

Måske har du allerede bemærket det. Køkkenet i sommerhuset er tit her, hvor der bliver truffet flere kreative indretningsvalg. Der er bedre plads til åbne hylder med små nipsting, som bidrager til en personlig og hyggelig atmosfære, lige såvel som farverne får frit spil.    

Læs med og få inspiration til, hvordan du kan indrette dit nye sommerhuskøkken.

sommerhuskøkken
Sommerhuskøkken i naturmaterialer af lyst eg

Det lille sommerhuskøkken

Der er ikke så meget plads i sommerhuset, og køkkenet er lille, men pyt. Det er en del af hyggen, og vi bruger det alligevel mest i sommerhalvåret, hvor vejret er lunere og lysere. Så tilbringer vi meget mere tid udenfor under åben himmel. 

Vi tænder op for grillen, og en stor del af maden tilberedes og serveres udenfor på terrassen. Hvor et hverdagskøkken skal rumme masser af opbevaringsplads til madvarer og køkkenudstyr, kan vi klare os med væsentligt mindre i sommerhuskøkkenet. 

Med den trange plads er det vigtigt, at du udnytter pladsen så godt som muligt.

Designas indretningskonsulenter har masser af gode løsninger til, hvordan du kan udnytte hulrum, hjørner og sokkelrum til smart og praktisk opbevaring, der gør en stor forskel.

Læs mere om køkkenindretning
lille køkken
lille køkken

Indret dig personligt og kreativt i sommerhuset

Mange indretter deres sommerhuse langt mere frit og kreativt end deres hverdagshjem. Her er der plads til de mange sjove nips og ”skatte”, som man med tiden har samlet på stranden eller udrejseture. Her finder mange loppefund og arvestykker også vej ind i indretningen, og alt sammen bidrager det til en uhøjtidelig, hyggelig og inspirerende atmosfære.  

Indret dit køkken med åbne hylder, reoler, vitrineskabe og lav små udstillinger af dine skatte. Det kan være keramik, blomster, sten og vaser. Prøv at samle dem i små stillebens-opsætninger. Det giver mere ro i indretningen, og så er det også nemmere at holde rent og fint.  

sommerhuskøkken
Sommerhuskøkkenet indeholder ofte mange flere fine indretningsskatte
Et sommerhuskøkken inspireret af naturen

Slip farverne løs

Dit sommerhuskøkken skal passe til resten af stemningen og indretningen. Har du eksempelvis indrettet et sommerhus med ældre møbler og pyntenips, kan et minimalistisk køkken stikke ud. Her er det bedre at gå med et mere landligt og romantisk køkkenudtryk med fine greb og rammelåger.   

Hvad med at sætte farve på dit køkken? Det behøver ikke være vildt, men trendfarver som beige og rosa giver dit sommerhuskøkken mere kant og personlighed og skaber en oase af lethed og lys.

Eller hvad med en farve som grøn? Mange sommerhuse ligger tæt på naturen. Invitér naturens afstressende og beroligende effekt indenfor i form af en grøn køkkenoase. Den grønne farve arbejder også nemt sammen med andre materialer – om det så er træ, sten eller metalellementer.

Læs mere om køkkenfarver
sommerhuskøkken
Sommerhuskøkken i beige
Sommerhuskøkkenet i et fritidshjem tæt på naturen og stranden

Vælg de rette materialer

Når du skal indrette et nyt køkken til sommerhuset, skal du først gøre dig tanker om, hvordan I bruger jeres sommerhus. Er det et udlejningssommerhus, er det en god idé at gå med mere slidstærke materialer, som kan klare en hårdhændet behandling og slid. Her er det eksempelvis en god idé med en stålbordplade, som er ekstremt modstandsdygtig overfor slag og mærker. 

Er det et privat sommerhus, som kun bruges af jer selv, kan I nemt udvælge mere fine og sårbare materialer, der skal behandles og holdes med omtanke. 

sommerhuskøkken
Vælg materialer til dit sommerhuskøkken, som er i tråd med brugen

Bliv klar til køkkenmøde

Bliv klar til et gratis og uforpligtende møde med en af vores køkkenkonsulenter. Forbered dig på spørgsmål, for dem stiller vi mange af. Vi vil nemlig gerne lære dig og din families behov og rutiner godt at kende, så vi i fællesskab kan designe det helt rigtige sommerhuskøkken til jeres fritids- og ferieliv.

Book et møde her
Bliv klar til køkkenmøde
Book et moede med en Designa Køkken-konsulent

Find din lokale Designa butik

Én ting er at kigge på køkkener online. Noget helt andet er at opleve et køkken i virkeligheden. Mærke materialerne. Opleve farverne. Prøve de mange funktioner af.

Så hvad venter du på?  

Vi glæder os til at byde dig velkommen i en af vores mange Designa butikker rundt omkring i Danmark

Find din nærmeste Designa butik
Find din lokale Designa Køkken-butik
Find din lokale DESIGNA butik

Brug for hjælp?

Find din nærmeste Designa butik eller kontakt os herunder 

Find butik Skriv til os

Der findes kun gode spørgsmål

 • Prisen på et sommerhuskøkken varierer efter størrelse og valg af materialer. 

  Vores køkkenrådgivere hjælper dig med at rammesætte og prissætte din sommerhuskøkken-drøm ud fra dine ønsker, behov og budget.  Se priseksempler her

 • Prisen på montering af køkken er individuelt og afhænger af køkkenets størrelse og omfang.
   
  Prisen afhænger ligeledes af om vi skal stå få el og vvs installationer i forbindelselse med monteringen af køkkenet.
   
  Hos Designa giver vi altid en fast pris på monteringen, så der ikke opstår nogle overraskelser.
 • De fleste sommerhusejere vil gerne væk fra hverdagen og søger tættere på naturen i deres sommerhuse. Det spejles også i valg af bordplader, hvor mange foretrækker naturmaterialer som træ eller granit.
   
  Har du et sommerhus, som er udlejet mange dage om året, bør du overveje en bordplade, som er modstandsdygtig over for hak og slag. Det kan eksempelvis være stål. 
   
  Læs mere om bordplader her.
   
 • Køkkenlåger er ofte toneangivende for hele køkkenudtrykket. Vælg derfor låger, som passer til resten af indretningen af dit sommerhus.
   
  De fleste sommerhusejere forsøger dog at rammesætte en mere hyggelig atmosfære i deres sommerhuse, og derfor er det ofte det mere romantiske og landlige køkkenudtryk, som finder vej til sommerhuset.
   
  Her er klassiske rammelåger eller matte, fløjlsbløde låger med et fint bøjle- eller knopgreb gode bud.