butiksmoede

Glæd dig til dit første køkkenmøde

11 spørgsmål, du kan stille dig selv, mens du venter

Hos DESIGNA kan du altid få inspiration og hjælp til planlægning af dit nye køkken eller renovering af det eksisterende.Vi ved, at et køkkenmøde med en af vores dygtige rådgivere giver dig de allerbedste forudsætninger for at finde og planlægge netop dét køkken, der passer perfekt til dig og din familie.

  • Du får sparring og rådgivning fra en ekspert.
  • Du gør køkkendrømmen konkret og visuel.
  • Du sparer tid og kommer hurtigt videre.

Her på siden har vi samlet 11 spørgsmål til dig, du kan stille dig selv inden første køkkenmøde. På den måde får du sat ord på de ting, der er vigtige for dig i dit nye køkken.

Du er også velkommen til at printe spørgsmålene ud, notere dine svar og tage det med til mødet med os.

Uanset om du benytter dig af guiden eller ej, glæder vi os rigtig meget til at se dig og komme godt i gang.

1. Hvorfor vil jeg gerne skifte køkken?

Det er et spørgsmål, der kan lære dig flere ting. Først og fremmest giver det dig en forståelse for dine vigtigste behov i et køkken. Hvad betyder allermest for dig? På hvilken måde lever dit nuværende køkken ikke op til det? Samtidig kan det give dig en mere klar idé om, hvordan dit drømmekøkken ser ud, når du sammenligner med det, du ønsker at skifte ud.

2. Er der noget i mit nuværende køkken, jeg gerne vil genbruge?

Overvej, om der er noget i dit nuværende køkken, du holder særligt meget af og derfor gerne vil tage med i det nye. Det kan både være konkrete ting, som har affektionsværdi for dig – f.eks. et gammelt skab, et billede eller en hylde, du har arvet, men det kan også være en bestemt indretning eller stemning, du gerne vil genskabe i dit nye køkken.


3. Hvad virker godt i det køkken, jeg har i dag?

Tag en tur rundt i dit nuværende køkken og notér, hvilke ting der virker godt og hvorfor. Det kan fx være placeringen af hårde hvidevarer, håndvask eller skabe, længden eller højden på bordpladen, mængden af skabsplads eller noget helt tredje. På den måde får du blik for nogle af de ting, du måske tager for givet i hverdagen, men som faktisk har stor betydning.

4. Hvad skal helt sikkert ændres og hvorfor?

Kig nu på dit køkken med kritiske øjne: Hvad er du virkelig træt af i dit nuværende køkken? Hvad virker rigtig dårligt og hvorfor? Det kan være alt lige fra design, farver og indretning til hårde hvidevarer, mængden af bordplads eller manglen på bestemte funktioner. Vær så konkret som muligt, når du noterer dine svar.

5. Er køkkenet en del af et større rum?

Er dit nuværende køkken – eller skal det nye være – en del af et større rum? Og hvor meget må det i så fald fylde? Gør dig nogle tanker om størrelsen på dit nye køkken og hvordan, det skal hænge sammen med resten af rummet, hvor der måske skal være plads til en spiseafdeling, reoler eller andre møbler. Lav gerne en tegning, hvor du angiver målene på rummet, mærker døre og vinduer af og tegner rummets øvrige møbler ind.

6. Hvilke krav har jeg til mine hvidevarer?

Hvilke krav har du til hårde hvidevarer i dit nye køkken? Drømmer du f.eks. om et stort, fritstående køleskab, en XL-ovn, en større kogeplade eller måske et vinkøleskab? Notér alle dine særlige ønsker ned, da de kan have stor betydning for indretningen af dit nye køkken, og hvilke mærker inden for hårde hvidevarer, der vil være særlig oplagte.

7. Hvilken slags mad laver jeg for det meste?

Tænk over, hvilken mad du og din familie typisk laver – både til hverdag og til fest? Din daglige madlavning har nemlig stor indvirkning på, hvordan dit næste køkken bør indrettes. Elsker du at bage, kan det f.eks. give god mening at overveje en større ovn og afsætte ekstra plads på bordpladen. Bruger du mange forskellige køkkenmaskiner i det daglige, stiller det krav om ekstra plads på enten hylder eller bordplade. Er du vild med at trylle med en wok, har du måske brug for en særlig kogeplade.

8. Hvad betyder “veldesignet og funktionelt” for dig?

De fleste drømmer om et køkken, som er både veldesignet og funktionelt. Men godt design og funktionalitet kan betyde meget forskellige ting afhængigt af, hvem du spørger. Hvad betyder det for dig? Handler godt design f.eks. om bestemte farver, materialer eller et bestemt udtryk? Skal det være enkelt eller helst sprælle lidt? Og er et køkken funktionelt, når det er nemt at rydde op og rengøre, arbejde i eller noget helt tredje?

9. Hvor mange er med i køkkenet, når jeg laver mad?

Er det altid den samme, der laver mad hjemme hos dig? Er I kun en eller tit flere? Og er der nogle gange børn med i køkkenet? Jo flere, der deltager i madlavningen, jo mere behov er der for både bordplads og gulvplads. Og hvis der ofte er små børn med i køkkenet, skal der måske tages særlige hensyn i indretningen, så de nemt kan deltage i madlavningen.

10. Er mit nye køkken fyldt med pyntegenstande?

Er du typen, der elsker at gøre dit køkken hyggeligt med f.eks. smuk keramik, billeder på væggene, flotte vaser eller grønne planter? Eller skal det først og fremmest være funktionelt? Hvilken type du er, kan have stor indflydelse på design og indretning af dit nye køkken. Hører du til den første type, vil det f.eks. være oplagt at droppe overskabene og tænke åbne hylder ind i indretningen, så du kan showcase alle dine yndlingsgenstande og billeder. Er du derimod til det mere minimalistiske og funktionelle look, kan en smuk skabsvæg være vejen at gå.

11. Hvad er mit budget?

Overvej dit samlede budget, og hvad der er ”need to have” og ”nice to have”. Så kan vi ramme den helt rette løsning, der matcher både dine behov, din smag og dit budget.

 

Klar til at planlægge køkken med os?

Book dit køkkenmøde lige hér – vi glæder os til at møde dig!

 

Pssst! Har du besøgt os på Pinterest?

Lad dig inspirere og drøm dig væk til dit nye køkken, indtil vi ses.

Inspirér mig