Cheesecake med julesmag

Jons jule-cheesecake
m. kirsebær og hvid chokolade

Den perfekt bagte jule-cheesecake

Cheesecakes er blandt Jons favoritkager. Og lige netop denne udgave, hvor kagen er bagt i ovnen, er en amerikansk klassiker. For er der noget, amerikanerne er dygtige til, så er det cheesecake. Kagen er blød, når du tager den ud af ovnen, men sætter sig, når den kommer på køl. 

Gå ombord i en julekage, som både er fast, cremet og får den lækreste konsistens! Simpelthen; den bedste måde at lave cheesecake på! Og udgaven her er designet specielt til juletiden, med hvid chokolade, kirsebær og julestokke.

Prøv den!

Tilberedelsestid: 3 timer over to dage, da kagen skal stå på køl natten over.  

Ca. 10-12 stk

Denne er lavet på amerikansk manér. Dvs. MASSER af créme!

Men du kan sagtens halvere cheesecake-fyldet, hvis du ønsker en lidt lettere jule-cheesecake. 

Ingredienser

Bund

300 g Oreo crumbs / eller Digistiv-kiks

120 g smør

2 spsk kakaopulver

1 nip salt

Cheesecake-fyld
300 g hvid Marabou-chokolade

800 g Philadephia ost

200 g kondenseret mælk

2 tsk vaniljepasta el. vaniljesukker

2 tsk majsstivelse (Maizena)

100 g sukker

4 hele æg + 2 æggeblommer

150 g fløde

Creme
300 g Philadephia

2,5 dl fløde

200 g hvid Marabou-chokolade

Pynt/topping
Pebermynte-stokke

Friske eller syltede Amarena-kirsebær

Fremgangsmåde

Dag 1

Bund
1. Tænd ovnen på 160 grader alm ovn. 

2. Smelt smørret, og kør det på en foodprocessor sammen med oreo crumbs/Digistive-kiks, kakaopulver og salt til det er helt blandet sammen. 

3. Tryk massen ud i bunden af en springform på 22-26 cm i diameter, beklædt med bagepapir i bunden. 

4. Bag bunden i ovnen ca. 7-8 minutter, mens du laver fyldet. 

Créme
1. Læg en bageplade ind i den nederste del af ovnen, og lad den varme op, mens du forbereder cheesecake-fyldet. 

2. Smelt den hvide chokolade over et vandbad. 

3. Pisk Philadephia sammen med kondenseret mælk, vaniljepasta, sukker og majsstivelse i 1 minut. 

4. Tilsæt 1 æg ad gangen, og pisk det hurtigt sammen, før du tilsætter det næste. 

5. Tilsæt begge æggeblommer sammen med piskefløde og den hvide chokolade, og det piskes hurtigt sammen. 

6. Skær en høj og bred strimmel af dit bagepapir, og læg det rundt langs indersiden af din springform. Hæld hele flødeostemassen op i springformen.

7. Hæld nu en liter vand direkte ned i den varme bageplade i ovnen, og luk ovnen hurtigt, så dampen ikke ryger ud. Sæt cheesecaken ind midt i ovnen, oven på bageristen og bag den ved 160 grader alm ovn i ca. 50 minutter. Dampen er med til, at cheesecaken bages mere jævnt, og man undgår, at den revner. 

8. Efter de 50 minutter slukkes ovnen, og kagen står yderligere 20-25 minutter og skal falde langsomt i temperatur.

9. Tag nu kagen helt ud af ovnen, og sæt den på køl i minimum 5 timer, gerne natten over.


Dag 2

Créme til toppen af kagen
1. Forbered cremen til toppen af kagen.

2. Smelt chokoladen langsomt over et vandbad, og lad det stå og køle lidt af. 

3. Pisk fløden til letpisket flødeskum i en skål for sig. 

4. I en ny skål piskes Philadephia, og den hvide chokolade tilsættes, mens der piskes. Vend nu forsigtigt flødeskummen i, og cremen er klar. 

5. Sæt den på køl, indtil den skal oven på kagen. 

6. Pynt med creme, friske/syltede kirsebær og pebermynte stokke.

- Velbekomme!

Jons Madklub

Er du sulten på mere end Jons fantastisk lækre jule-cheesecake? 

Besøg Jons Madklub, hvor du kan gå på opdagelse i et kæmpe inspirationsunivers af Jons helt egne madopskrifter. 

- Velbekomme! 

Grafik af kaffebønder
Jon med sine kager