Gulerodsmuffins

Let

OM OPSKRIFTEN
Gulerodsmuffins er altid et hit, uanset om anledningen er familiehygge, fødselsdag eller en langsom søndag med trang til sød selvforkælelse – og de her Liv Martine-cupcakes er tilmed en fryd for både øjet og ganen.

Liv Martine har kælet for smagsløgene ved at tilsætte topping af hvid chokoladeganache med kanel. Hvis ordet ”ganache” skræmmer dig, så bare rolig; opskriften er let og hurtig, så alle kan være med.

Ingredienser

12-16 muffins
Gulerodsmuffins
1 stk vaniljestang
175 g sukker
125 g stuetempereret smør
3 stk æg
200 g hvedemel
2 tsk bagepulver
1 tsk kanel
1 dl sødmælk
2 stk gulerødder
Hvid chokoladeganache med kanel
2 blade husblas
5 dl fløde
50 g brun farin
2 tsk kanel
150 g hvid chokolade
Pynt
1 lille håndfuld mandler
1 gulerod

Fremgangsmåde

Gulerodsmuffins

1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

2. Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen, og mas dem sammen med lidt af sukkeret.

3. Pisk smør, vanilje og det resterende sukker luftigt.

3. Pisk æggene i ét ad gangen, og pisk mellem hvert æg.

4. Sigt mel, bagepulver og kanel i dejen, og vend det hele sammen.

5. Tilsæt mælk, og vend igen.

6. Hæld dejen i cupcakeforme (12-16 stk.)

7. Bag kagerne i 12-15 minutter. Lad dem køle af. Så er du klar til at lave topping!

Hvid chokoladeganache med kanel

1. Kom husblas i blød i koldt vand.

2. Kog fløde, brun farin og kanel op til lige under kogepunktet.

3.Hæld det over chokoladen ad tre omgange, indtil du får en ensartet masse.

4.Vrid husblassen for vand, og smelt den i chokoladen.

5. Kom massen i en frysepose, og lad den køle helt af.

6. Pisk den kort op.

7. Kom ganachen i en sprøjtepose med din ønskede tyl, og lav flotte toppe på cupcakesene.

Pynt

1. Hak dine mandler fint, og drys på toppen af dine cupcakes sammen med revet gulerod, og de er klar til servering.