Nougatlagkage

Om opskriften

OM OPSKRIFTEN
Chokolade, nougat og så lige lidt mere chokolade. Mums! Det er hovedingredienserne i den her lækre lagkage fra Liv Martine, der får tænderne til at løbe i vand.

Den overdådige nougatlagkage er en perfekt dessert efter en god middag. Chokolade er dog et hit uanset anledningen, så får du gæster søndag eftermiddag, er Liv Martine-lagkagen også et godt valg.

Fremgangsmåde

Chokoladekiksebund

1. Blend kiksene til mel.

2. Vend det sammen med den hakkede chokolade og det smeltede smør. 

3. Tag en firkantet form (mål 20*15 cm), placer på severingsfadet og beklæd siderne med et stykke kageplast. 

4. Fordel chokoladekiksemassen i formen.

5. Kom bunden på køl i 30 minutter.

Nougatcreme

1. Kom husblas i blød i koldt vand.

2. Varm fløden op til kogepunktet, og tag den af varmen.

3. Skær nougat i tern, og rør det sammen med den varme fløde.

4. Vrid husblassen for vand, og lad det smelte sammen med.

5. Rør det sammen til en ensartet masse.

6. Kom cremen i en frysepose, og kom den på frost i 30 min. (Eller i et køleskab i længere tid)

Husk at gøre posen med cremen helt flad, så den vil køle hurtigere.

7. Når nougatcremen er under 5 °C piskes den op til en fast flødeskum, og du forlader den på toppen af din bund, og kommer kagen tilbage på køl i 30 minutter.

Chokoladelåg

1. Smelt chokolade, og smør i mikrovnen eller i en tykbundet gryde ved lav varme.

2. Rør jævnligt i massen. Chokolademassen må endelig ikke blive for varm. Den er klar, når du har en blød og ensartet masse.

3. Fordel chokolademassen ovenpå din nougatcreme, og bank kagen mod bordpladen, så du får et flot chokoladelåg.

4. Lad chokoladelåget sætte sig, og din kage er klar til servering.

 
Ingredienser

10 - 12 personer

 

Chokolade-kiksebund

400 g havrekiks

150 g hakket mælkechokolade

200 g smeltet smør

 

Nougatcreme

2 blade husblas

6 dl fløde

175 g nougat

 

Chokoladelåg

200 g hakket mørk chokolade

100 g smør