Havtornsnurrer

Havtornsnurrer

OM OPSKRIFTEN
Vil du imponere på både smag og håndværk, er Liv Martines havtornsnurrer et godt valg. Snurrerne egner sig især godt som kollegakage eller kage til studiegruppen. De er nemlig nemme at transportere og kræver ikke service – folk kan bare snuppe en snurre i hånden.

Fremgangsmåde

 

Dej

1. Bland vand og gær sammen og rør, indtil gæren er opløst.

2. Smelt smørret i en gryde ved middelvarme.

3. Bland herefter æg og sukker ned til gær blandingen. 

4. Kom melet ovenpå, og kom herefter smør og salt ovenpå melet, og rør sammen.

Husk endelig ikke at komme for meget mel i. Kom lidt i ad gangen, indtil du har en god dej, der stadig er klistret og ikke for hård. Hvis du kommer til at lave den for hård, så frygt ej, bare ælt lidt mere vand i, og den kan sagtens reddes.

5. Lad dejen hæve et lunt sted i skålen til tredobbelt størrelse. 

 

Fyld

1. Rul dejen ud på bordet i en rektangel på 30*60 cm, og smør marmeladen på. 

2. Skær den i strimler i cirka 2 cm bredde. 

3. Tag fat i en strimmel og sno den godt rundt. 

4. Tag den op med den ene hånd, og sno den rundt om din anden hånds pege- og langefinger, og fold enden ind under snurren. 

5. Sådan fortsætter du, indtil du har lavet alle dine snurrer.

6. Kom dem på en bradepande med bagepapir, og lad dem hæve yderligere til dobbelt størrelse.

7. Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.

 

Pensling

1. Rør æggeblommer og sødmælk sammen.

2. Pensel snurrerne forsigtigt, og bag dem i 20-25 minutter. 

3. De er færdige, når de er let gyldne på toppen. 

 
Ingredienser

12-15 snurrer

 

Dej

4 dl lunken vand

1 stk gær

165 g sukker

2 stk æg

50 g smør

800 g hvedemel

1 knivspids salt

Fyld 150 g havtornmarmelade - Kan udskiftes med anden marmelade

 

Pensl

1 stk æggeblomme

1 dl sødmælk