Småkager med chokolade

Let

OM OPSKRIFTEN
Småkager er en klassiker, som passer til mange anledninger, men småkager kan også blive for klassiske.
Det er langtfra tilfældet med de her lækre småkager!

Liv Martine har nemlig tilføjet et twist af rosenpeber og lime, som giver småkagerne nyt liv og knald på smagsoplevelsen. Mangler du en nem og hurtig opskrift på smagfulde småkager, får du her et godt bud.

Ingredienser

15-25 småkager
Dej
1 tsk rosenpeber
2 usprøjtet lime
150 g stuetempereret smør
250 g hvedemel
100 g flormelis
1 æg
50 g mandelmel
1 stk vaniljepasta
Chokolade
100 g mørk hakket chokolade
Pynt
Valgfri krymmel

Fremgangsmåde

Dej

1. Knus din rosenpeber og riv din lime på den fine side af et råkostjern.

2. Ælt smør, hvedemel, flormelis, æg, mandelmel, vaniljepasta, revet limeskal og rosenpeber sammen til en ensartet, glat masse.

3. Pak dejen ind i plastikfolie eller i en plastikpose og sæt den 30. minutter i køleskabet.

4. Tænd ovnen på 200° C varmluft.

5. Tag dejen ud af køleskabet.

6. Rul den ud og udstik runde småkager, brug enten en udstikker eller et glas.

7. Læg småkagerne på en bageplade bekklædt med bagepapir.

8. Bag småkagerne i 7-10 minutter. Lad småkagerne køle helt af på en bagerist.

Chokolade

1. Kom chokoladen i en skål, og varm den op i mikroovnen i 10 sekunder ad gangen.

2. Tag den ud, og rør rundt undervejs. 

Når chokoladen begynder at smelte, varmes den 5 sekunder ad gangen. Den er færdig, når du rammer en temperatur på 31-32 grader.

3. Dyb halvdelen af dine småkager i chokolade, drys med den valgte krymmel og lad chokoladen sætte sig, og de er klar til servering.