Stegt kylling og grønt

Om opskriften

Mangler du idéer til sund og velsmagende aftensmad, er Anders Rytters opskrift på kylling og grønt et godt bud. Anders Rytter guider dig gennem opskriften og viser, hvordan du får knasende, sprødt kyllingeskind.

Som Anders selv siger: ”Når du først har prøvet at stege din kylling på den her måde, laver du aldrig dit kyllingelår på andre måder igen”.

Fremgangsmåde 

Kyllingelår

1. Skær rundt om fodledet, så kødet slipper helt fra benet.

2. Lig så et snit langs benene fra bagsiden, og frigør dem ved at skære rundt om.

3. Fjern til sidst benene helt fra kødet.

Quinoa

1. Skyld først quinoaen godt under koldt vand i en sigte.

2. Kom quinoaen i en gryde med ca. 500 g vand og salt.

3. Når det koger, skru da ned, så det simrer.

4. Lad det simre i 15 min.

5. Sigt så den kogte quinoa fra, og sæt til side.

Grønt

1. Snit løg og hvidløg fint.

2. Skær broccolien ud i mindre buketter.

3. Skyld og skær salat, og pak choi ud i grove stykker.

Afslutning

1. Steg kyllingelårene på skindsiden i en lille smule olie på medium høj varme, til skindet er helt sprødt, kødsiden vil nu stadig være rå, så kom en klat smør på panden med lidt timian, rosmarin og 1 fed hvidløg, og lad det bruse op. Vend nu kyllingen om og tilbered færdig på kødsiden.

2. Tag kyllingelårene af panden, og lad dem trække færdig på et skærebrændt i 5 min.

3. Mens kyllingen trækker, steg da først løg, hvidløg og broccoli i 1 minuts tid, kom så ærter, bønner og den kogte quinoa på, og steg med i 1 minut mere.

4. Sluk for varmen, og vend salat og pak choi i, og lun i eftervarmen fra panden.

5. Smag til med citron, salt og peber.

6. Skær kyllingen i skiver, og server oven på.

 

 

Ingredienser

2 personer

 

Kyllingelår

2 stk kyllingelår

 

Quinoa

100 g quinoa

 

Grønt

1 stk løg

1 fed hvidløg

0.5 stk broccoli

2 stk hjertesalat

2 stk pak choi

 

Afslutning

Olie

Smør

Timian

Rosmarin

1 fed hvidløg

100 g ærter

150 g edamamebønner

Citron

Salt

Peber