Designa køkken

Affaldssystemet
til dit køkken

Hold styr på affaldssorteringen i dit køkken med et komplet spandesystem, der kan skræddersyes, så det passer perfekt ind i dit Designa køkken.

Enkelt, overskueligt og nemt at tilpasse

Sådan drømmer vi om, at affaldssortering er i alle Designa køkkener. Derfor har vi udviklet et komplet affaldssystem, som kan sammensættes og tilpasses dit hjem og køkken, familiens størrelse og behov.

Affaldssystemet består af et bredt udvalg af spande i forskellige størrelser med eller uden låg, som gør det nemt at sortere dér, hvor man producerer størstedelen af affaldet. Spandene er praktiske og hygiejniske, da de nemt kan tages ud og rengøres. 

Affaldsspandene sidemonteres med udtræk på en skinne i skabet, direkte på skabslågen eller i en dyb køkkenskuffe.

grafik af lameller
Den svævende køkkenø

Affaldssortering i køkkenet er vigtigt for miljøet

Har du styr på antallet af affaldsspande og fraktioner? 

Noget af det, der fylder i hverdagen for mange familier, er affaldssortering i det daglige. Det kræver ikke kun tilvænning, men også plads og gennemtænkte løsninger, for at så meget som muligt sorteres korrekt og kan genbruges. 

Det store fokus på klima og miljø i Danmark betyder, at kravene til, hvordan vi indretter os og håndterer vores affald i det daglige, bliver større. Det er ikke længere nok med én enkelt skraldespand eller to. Affaldet sorteres i fraktioner, heriblandt: 

Mad-, papir-, pap-, glas-, metal-, plast-, mad- og drikkekarton- samt farligt affald og restaffald.

Grafik af træstubbe
Den svævende køkkenø fra Designa
køkkenø

Sådan får du plads til det hele

Tænker du affaldssortering ind i indretningen i køkkenet fra begyndelsen, så bliver det nemmere at finde plads til den løsning, der giver mening i din hverdag. 

Affaldssystemet fra Designa kan tilpasses ethvert standardskab eller -skuffe fra 30 cm til 80 cm. Spandene fås i størrelser fra 2,5 L og helt op til 18 L med og uden låg, og kan sammensættes efter behov.

Affaldssystem i køkkenskabe
I skabe med køkkenlåge monteres affaldsspandene typisk på en diskret skinne på indersiden eller i bunden af skabet, eller direkte på skabslågen. Er der plads, kan du vælge at få to skinner monteret på indersiden af skabssiden, så spandene hænger over hinanden. 

Affaldssystem i køkkenskuffer
I skabe med skuffer monteres affaldsspandene direkte i skuffen med eller uden blændstykke, hvorfra de er nemme at tage ud og rengøre. Løsningen i skufferne kan leveres med elektronisk push åbning - genialt, når du står med hænderne fulde.

Sådan får du plads til det hele
Sådan får du plads til det hele

Tænk daglige rutiner ind i affaldssorteringen

Det er de færreste, der har plads til alle fraktioner i køkkenet. Kniber det med pladsen, så tilpas din løsning til det, du smider ud i det daglige - såsom madaffald, restaffald og plastik. 

Et lille tip! Det kan være en fordel at placere spanden med madaffald i et skab til højre for vasken, imens du har opvaskeren på venstre side - eller omvendt. På den måde er der naturlig bevægelse i arbejdsgangen, når du smider ud, skyller af og sætter service i opvaskeren. 

Vi anbefaler altid, at du overvejer de daglige rutiner, når du indretter affaldssorteringen i køkkenet.

Udforsk detaljer til køkkenet her
grafik af bad
Indfræset greb - lyst eg med blå linoleum_designa

Vi hjælper dig i mål med køkkendrømmen

Dit køkken danner rammen om mange af de gode, vigtige stunder i dit liv. Derfor tager vi vores rådgivning meget seriøst. 

Bliv klar til et gratis og uforpligtende designmøde med en af vores indretningskonsulenter - og forbered dig på spørgsmål, for dem stiller vi mange af. Vi vil nemlig gerne lære dig og din families behov og rutiner godt at kende, så vi i fællesskab kan designe det helt rigtige 
køkken til jeres liv.

Book et møde
Kom med…
Kom med…

Find din Designa butik

Én ting er at kigge på køkkener online. Noget helt andet er at opleve et køkken i virkeligheden. Mærke materialerne. Opleve de mørke toner og farverne i køkkenet. Prøve de mange funktioner af.

Så hvad venter du på?  

Vi glæder os til at byde dig velkommen i en af vores mange Designa butikker rundt omkring i Danmark.

Find din Designa butik
Find din lokale DESIGNA butik
Find din lokale DESIGNA butik
Brug for hjælp?

Find din nærmeste Designa butik eller kontakt os herunder

Find butik Skriv til os
Der findes kun gode spørgsmål
 • Prisen på dit nye køkken er individuelt - ligesom din smag, dine behov og til- og fravalg.
   
  Vores køkkenrådgivere stiller spørgsmål og lytter til dine køkkendrømme og behov og vi tager altid udgangspunkt i dit budget. Se priseksempler her
 • Prisen på montering af køkken er individuelt og afhænger af køkkenets størrelse og omfang.
   
  Prisen afhænger ligeledes af om vi skal stå få el og vvs installationer i forbindelselse med monteringen af køkkenet.
   
  Hos Designa giver vi altid en fast pris på monteringen, så der ikke opstår nogle overraskelser.
 • Selvfølgelig! Designas garanti er blandt markedets bedste.
   
  Hos Designa lægger vi stor vægt på kundernes tryghed – også efter køkkenet er taget i brug.
   
  Du får 25 års garanti på skuffer, skinner og hængsler – samt alle bevægelige dele. 10 år på skabe og låger, og 5 år på bordplader. Læs om vores garantier her.
   
 • Når vi har designet formen på dit nye køkken, så ser vi sammen på, hvilket inventar som passer bedst til dine behov i køkkenet. Vores køkkenrådgivere stiller de rette spørgsmål og lytter til dine køkkendrømme og behov og vi tager altid altid udgangspunkt i dit budget. Blive inspireret til de rette valg for dig her