Køkkenlåger – hvad skal du vælge?

Dit valg af køkkenlåger skal ikke blot passe til køkkenets stil. Dine køkkenlåger skal også matche de ønsker og behov, du har til vedligeholdelse og rengøring. Lågerne til køkkenet vil ofte være det første, du vælger, fordi de sætter rammen i køkkenet, men ved du, hvad du skal overveje? Bliv klædt på til at træffe den rette beslutning.

To rustikke nyheder - lamelfronter i mørk eller natur eg

Vi udvider Nature by DESIGNA-kollektionen med lamellåger i rustik eg - designet med respekt for træets naturlige nuancer. Det bliver næppe mere nordisk, end når du indretter dit køkken med lamelfronter i rustik mørk eller natur eg.

Nyd lys- og skyggevirkninger, der fremhæver træets naturlige nuancer og bringer spil og liv. Et elegant valg, der løfter dit køkkendesign til nye højder.

Oplev Nature by DESIGNA

Nye rammer til dit gode køkkenliv: Fire modefine farver

Vi udvider CLASSIC by DESIGNA-kollektionen med stilrene rammelåger. En elegant nyfortolkning af en gammel klassiker. Grå, hvid, blå eller grøn? Det er op til dig. De nye rammelåger fås i fire modefine farver, så de harmonerer med din indretning.

Oplev Classic by DESIGNA

Køkkenlåger efter behov

Det kan lyde banalt, men måden, du bruger dit køkken på, har betydning for hvilke låger, du skal vælge. Helt fri for vedligeholdelse bliver du ikke, uanset dit lågevalg, men der er forskel på, om køkkenlågerne skal stå imod klø fra husdyr eller fedtede fingre fra børn.
 

Få hjælp til køkkenplanlægningen

Vælg materiale med omhu

Hos DESIGNA er det dig, der er designeren. Du bestemmer, hvordan køkkenet skal se ud. Derfor får du også et af markedets bredeste udvalg af køkkenlåger. Hvert lågemateriale har sine fordele og ulemper. Nedenfor kan du se nogle af de karakteristika, materialerne har.

 • Melamin: Slag- og ridsefast, nem rengøring og en prisvenlig løsning.
   
 • Folie: Slidstærk overflade, modstandsdygtig over for ridser og nem rengøring.
   
 • Højglans: Blank overflade, reflekterer lyset, nem vedligeholdelse og attraktiv pris.
   
 • Linoleum: Ensartet mat overflade, flere farvemuligheder og let vedligeholdelse.
   
 • Laminat: Slidstærk, fås i mange moderne farver og er let at rengøre.
   
 • Finér: Naturligt look og rengøringsvenlig overflade. Tåler ikke hårde stød og slag.
   
 • Massiv træ: Eksklusivt valg, slidstærk og stort set vedligeholdelsesfri.
   

Læs også: Hvad koster et nyt køkken?

Det prisvenlige valg

Er du på udkig efter et nyt køkken, som ligger i den prisvenlige ende af skalaen, er det en god idé, at du vender blikket mod køkkenlågerne i enten melamin eller med folie.

Her får du meget køkken for en overkommelig pris. Den samlede pris afhænger dog af, hvad du ellers prioriterer – her har dit valg af bordplade og skabsløsning især en stor betydning.
 

Se vores mest prisvenlige køkken

Det praktiske valg

Med højtrykslaminat får du en køkkenlåge, der både er slidstærk og i robust kvalitet. Det er især et velegnet valg, hvis du har små børn eller husdyr, som kan give køkkenlågen en hård medfart.

Med en låge i højtrykslaminat kan du fjerne pletter og eventuelle fedtede fingre med det samme, da den daglige let rengøring kan klares med en opvredet klud.

Det eksklusive valg

Skal der kræses lidt ekstra for detaljerne, giver massive trælameller et eksklusivt udtryk, som især er velegnet til den skandinaviske køkkenstil. Skal det være lyst og indbydende, er Hvid Eg Lamel et oplagt valg, mens Sort Eg Lamel med de mørke lameller kan skabe en flot kontrast til lyse nuancer.

Axis, som er vores nye designkoncept, er en anden mulighed for en eksklusiv køkkenstil. Med Axis får du elegante og enkle linjer, der løfter det grebsfrie design til et nyt niveau.
 

Oplev det nye designkoncept

Nye låger til gammelt køkken

Udskiftning af køkkenlåger er en effektiv måde at forny et køkken på. Skifter du farverne på dine nuværende låger, vil du tydelig kunne mærke forskel. Ofte er det ikke meget, der skal til, før du får følelsen af et helt nyt køkken.

Tænk derfor over, om det vil give mening at vælge køkkenlåger, der er lette at friske op – det kan eksempelvis være med køkkenlåger i folie. Det gør det nemmere, hvis du senere vil skifte lågerne til en anden farve.
 

Frisk dit gamle køkken op