Hvad koster et nyt køkken?

Prisen på et nyt køkken afhænger af flere ting. Valg af design og materialer, størrelsen på køkkenet og hvad du selv vil stå for, er alle med til at påvirke køkkenbudgettet. Vi giver dig et overblik over, hvad der har størst indflydelse på køkkenprisen.  

Priser fra 40.000 til 150.000 kr.

Vi bliver ofte spurgt om, hvad et nyt køkken koster. Sjældent er svaret ”det kommer an på” tilstrækkeligt. Derfor plejer vi at sige, at vælger du prisbevidst, kommer du et godt stykke vej for 40.000 kr. Omvendt kan du også få et nyt køkken, som koster mere end 150.000 kr. Det handler om prioriteringer, og blandt de ting, der påvirker dit køkkenbudget mest, er:

  • Størrelsen på køkkenet
  • Køkkendesign
  • Bordplade
  • Skabe eller skuffer
  • Hvidevarer
  • Montering
     

Fornyelse eller renovering?

Størrelsen på dit køkken

Når du indretter et køkken, afhænger prisen af antallet af kvadratmeter, du har at boltre dig på. I stedet for at tage udgangspunkt i et budget, vil vi hellere drøfte, hvad du synes, der bør være af rammer i dit nye køkken. Så kan vi altid tilpasse det ud fra dit budget.

Ligesom mennesker er forskellige, skal dit køkken også være det. Nogle har plads til et køkkenalrum og kogeø, mens andre skal folde sig ud på færre kvadratmeter. Fælles for både de større og mindre løsninger er, at du er designeren, og du er derfor fri til selv at sætte rammerne.
 

Sådan indretter du køkkenet

Funktionelt design i alle prisklasser

Nogle foretrækker et nyt køkken til den bedste pris. Andre er til farverige eller klassiske løsninger. Intet er hverken rigtigt eller forkert.  

Valget af køkkendesign har stor betydning for prisen på dit nye køkken. Der kan være mange tusinde kroner til forskel, afhængig af dine valg undervejs i designprocessen. Uanset hvilken stil du foretrækker, har vi dog altid en individuel løsning, der matcher dit budget.

Prioritér dit valg af bordplade

Det er som regel bordpladen, der er den dyreste investering i køkkenet. Derfor er det en god idé, at du sætter dig grundigt ind i fordele og ulemper ved de forskellige muligheder.

Skal det være en prisvenlig og slidstærk laminatbordplade, der har en lukket overflade, hvor fugt ikke trænger ind? Skal det være massiv træ, der skaber hyggelige rammer om familielivet i køkkenet? Eller skal det være en Rolls-Royce-model i granit eller Dekton®? 
 

Bliv guidet i valget af bordplade

Hvad gemmer sig bag facaden?

Selvom køkkenlåger er ansigtet udadtil, gemmer sig også en løsning bag facaden. Og det er ikke helt forkert, når vi siger, at det indre i høj grad også tæller.

Vælger du skabe med indvendige skuffer, skal du sætte mere af i dit køkkenbudget, end hvis du vælger skabe med hylder. Faktisk kan du spare omkring halvdelen ved at nøjes med skabe fremfor skuffer.

Det behøver ikke at være et spørgsmål om enten eller, men snarere både og. Skuffeskabe og indvendige skuffer er nemlig med til at højne funktionaliteten i køkkenet, mens skabe med hylder er den prisbevidste løsning.
 

Få styr på køkkenplanlægningen

”Hvad der er sparet, er tjent”

Lad os slå fast, at de fleste ikke køber sit nye køkken for at spare penge. Men det er ikke ensbetydende med, at du ikke gerne vil have mest ud af dit køkkenbudget – det er vi ret overbeviste om, at de fleste vil.

Vores bedste sparetip er, at du skal overveje, om du kan genbruge de hvidevarer, du har. Dit valg af hvidevarer kan nemlig udgøre en væsentlig del af dit køkkenbudget. I samme ombæring bør du tage stilling, om du kan undgå at flytte rundt på installationer til el, vand og afløb – det skruer prisen på dit nye køkken i vejret.

Book et møde med en konsulent og hør, hvordan du får mest ud af dit køkkenbudget.

Hvad koster montering af køkken?

Som tommelfingerregel bør du regne med 10-15.000 kr. til montering af et nyt køkken, hvis du får professionelle håndværkere til det. Det varer mellem en til tre dage.

Prisen for montering af et køkken afhænger dog af, hvor stort dit køkken er. Hvor meget skal samles, og hvad vil du selv stå for? Samler du selv, er prisen selvfølgelig lavere, end hvis vi leverer alt samlet hjemme hos dig. Vi anbefaler gerne lokale håndværkere, der har solid erfaring med at montere vores køkkener.

Du bestemmer selv prisen

Hos DESIGNA er du designeren. Vi hjælper gerne med opmåling og indretning – og det er altid inkluderet i prisen. Men det stopper ikke her. Du bestemmer selv, hvordan dit nye køkken skal leveres: Samlet eller usamlet, leveret eller afhentet. På den måde har du selv indflydelse på prisen på dit ny køkken.

Vi har gennemsigtige priser, uanset dit valg af produkt og serviceniveau. Det gør også, at du aldrig får nogle ubehagelige overraskelser, når du handler hos os.

Book et møde med en konsulent

Book et uforpligtende møde med en af vores konsulenter. Få en god kop kaffe og en snak om mulighederne for nyt køkken, bad eller garderobe.

Book et møde her