Bordplade i massivt træ

En massiv træbordplade udstråler varme og hygge, som skaber gode rammer om livet i køkkenet, men du skal være indstillet på lidt vedligeholdelse. Bliv klogere på alle fordele og ulemper ved en køkkenbordplade i massivt træ.

Hvorfor skal jeg vælge en massiv bordplade?

En bordplade i træ er et tidløst og klassisk valg, som holder i mange år. Træbordplader tåler ikke høj varme, og er modtagelig overfor både skader, ridser og pletter. Ofte kan de dog slibes ned, så bordpladen står flot igen. Fordelene ved en bordplade i massivt træ er:

  • Karakteristisk og levende materiale
  • Forholdsvis prisvenlig
  • Nem at vedligeholde
     

Få styr på køkkenplanlægningen

Bordplade i midten af prisskalaen

En massiv bordplade i træ befinder sig midt på prisskalaen, men prisen vil variere efter størrelse og træsort. Den massive træbordplade er et økonomisk fornuftigt valg, fordi du får en bordplade i høj kvalitet, der nemt kan friskes op og dermed har en lang levetid.
 

Læs også: Hvad koster et nyt køkken?

Ikke to træbordplader er ens

En af grundende til, at bordplader i træ passer godt ind i mange køkkener, er, at du kan vælge flere træsorter. Da træ er et naturligt materiale, er træbordpladerne aldrig ens. De får nemlig forskellige nuancer og farvespil, som er en del af træbordpladens charme.

Flere træsorter fås med forskellige oliebehandlinger, som kan gøre bordpladen mere lys, varm eller mørk. Du kan blandt andet vælge mellem ask, bambus, bøg, eg, mahogni, teak, valnød og mange flere, som du kan give dit personlige præg.
 

Læs vores bordpladeguide

Olie forlænger levetiden

Du forlænger levetiden og bevarer det flotte udseende ved at behandle træet med olie. Olien mætter, og gør bordpladen mere vand- og smudsafvisende. Der er dog forskel på, hvordan massivt træ skal behandles. Forhør dig derfor hos en fagmand, inden du starter.

Godt for klimaet, smukt i køkkenet

Tænker du klimavenlighed med ind dit køkken, skal du gå efter en massiv bordplade i bambus. Bambus er en græssort og den hurtigst voksende plante, vi har i verden. Det er et hårdt materiale, som overraskende nok er mere slidstærk end eksempelvis eg og bøg.

Bambus kan ligesom de øvrige træsorter behandles med forskellige oliebehandlinger, så du kan få enten en varm bordplade eller et mere lyst og elegant udtryk.
 

Se vores katalog

Træ fra ansvarligt skovbrug

Alle bordplader i massivt træ kan bestilles med FSC-godkendelse, som er miljømærket for ansvarligt skovbrug. Det er din garanti for, at der ikke fældes mere træ, end skoven selv kan reproducere.
 

Få mere viden om FSC

Montering af vask i massiv træbordplade

Vælger du en massiv træbordplade, anbefaler vi, at vasken bliver underlimet, hvor den monteres nede i bordpladen. På den måde undgår du en kant mellem vask og bordplade, hvor vand og snavs kan samles. Det vil risikere at ødelægge træet.

For at undgå vandskade skal du montere en dampspærre ved opvaskemaskinen og være opmærksom på, at vand ikke får lov til at ligge længe på bordpladen.
 

Få hjælp af en indretningsekspert

Få hjælp til at vælge

Vælger du et DESIGNA-køkken, er det dig, der er designeren. Du bestemmer, hvordan dit køkken skal se ud. Vores indretningseksperter står altid klar til at hjælpe og vejlede.

Besøg nærmeste DESIGNA-butik, og mærk bordpladen, inden du beslutter dig. Vi svarer gerne på alle de spørgsmål, du har, så du vælger den rette løsning for dig.
 

Find nærmeste DESIGNA-butik