Hvidevarer til køkkenet

Få 5 tips til at vælge hvidevarer til køkkenet

Dit valg af hvidevarer spiller en betydelig rolle for arbejdsgangen og glæden i køkkenet. Derfor er det vigtigt, at du vælger de rette. Vi klæder dig på, og giver vores bedste tips til at vælge hvidevarer til køkkenet.

Det skal du overveje, inden du vælger hvidevarer

Hvidevarer skal gøre hverdagen i køkkenet nemmere. Det gælder lige fra at lave mad til at tage opvasken. For at du får mest glæde af dine hvidevarer og mest ud af dit budget, er der en håndfuld overvejelser, du skal gøre dig, inden du vælger.

 

Brug for hjælp til køkkenplanlægning?
1.
Kan du genbruge de nuværende?
2.
Hvis ikke, hvad har du af behov til de nye?
3.
Fritstående eller integrerede hvidevarer?
4.
Hvor skal du placere hvidevarerne?
5.
Skal hvidevarerne have specielle funktioner?
Få mest ud af dit køkkenbudget

Dit valg af hvidevarer udgør en væsentlig del af dit køkkenbudget. Derfor er det en god idé at overveje, om du kan genbruge dine nuværende hvidevarer i køkkenet.

Når du tager stilling til, om du skal genbruge dine hvidevarer, skal du medtænke, at de er en investering, som skal holde i mange år. Tag derfor højde for, at nye hvidevarer typisk er mere energirigtige og miljøvenlige. Det kan påvirke de månedlige udgifter. Derudover er der et væld af nye teknologier, som kan gøre en mærkbar forskel i dagligdagen.

Hvad koster et nyt køkken?
Få mest ud af dit køkkenbudget
Få mest ud af dit køkkenbudget
Hvordan bruger du dit køkken?

Hvis du har besluttet, at du skal have nye hvidevarer, skal du sikre, at de valg, du træffer, matcher dine behov. Tag stilling til, hvad du vil prioritere, så du vælger hvidevarer, der passer til den måde, du bruger køkkenet på:

 • Har du behov for både opvaskemaskine og fryser?
 • Har du behov for en ovn med flere tilberedningsfunktioner?
 • Hvor stort skal dit køleskab være?
 • Skal dit komfur være med gas eller induktion? Og hvor mange blus?
 • Hvilken arbejdshøjde skal hvidevarerne have?
Bliv klædt på til at vælge køkkenelementer
Hvordan bruger du dit køkken?
Dobbelt ovn
Integrerede hvidevarer giver rene linjer

Når opvaskemaskinen er gemt bag køkkenfronter, eller køleskabet er skjult i et højskab, kaldes det integrerede hvidevarer. Løsningen giver et minimalistisk udtryk til køkkenet med rene linjer. Ulempen ved integrerede hvidevarer er dog, at det er en dyrere løsning.

Skifter du blot hvidevarer - og ikke hele køkkenet - og ønsker en integreret løsning, skal du være opmærksom på, at målene på køkkenmøblerne passer til de nye hvidevarer.

Se alle køkkenmodeller
Integrerede hvidevarer giver rene linjer
Integreret hvidevarer
Fritstående hvidevarer giver køkkenet karakter

Pendanten til integrerede hvidevarer er fritstående hvidevarer med synlig front. Vælger du en køkkenløsning med fritstående hvidevarer, har du flere muligheder.

Du kan eksempelvis vælge et retro-køleskab eller benytte farverige hvidevarer, der leger med køkkenets udtryk. Du kan også skabe et mere råt look med et robust kokkekomfur i stål. Der er ingen tvivl om, at de fritstående hvidevarer giver køkkenet karakter.

Få tips til at friske dit gamle køkken op
Fritstående hvidevarer giver køkkenet karakter
Vinkøleskab
Sørg for optimal placering

Din indretning er essentiel for at få mest ud af køkkenet. Derfor er det en god idé, at du gør dig tanker om, hvor hvidevarerne skal placeres, så du får optimale arbejdsstationer.

Ønsker du et køkken med vaske-ø, indbygget ovn i korrekt arbejdshøjde eller et klassisk komfur under kogepladen? Dit komfur har også noget at sige i forhold til placeringen af emhætten - skal den være væghængt, frithængende eller integreret?

Indret dig til optimale arbejdsstationer
Sørg for optimal placering
Sørg for optimal placering

Overvej små, lækre detaljer

Skal emhætten indstille sig efter kogepladen? Vil du have en fryser, som afrimer sig selv? Eller hvad med et køleskab, der fortæller, om du har mere mælk?

Hvis det er længe siden, at du har købt nye hvidevarer, er der formentligt sket meget på teknologifronten. I dag fås både ovn, køleskab, fryser og emhætte med mange forskellige funktioner. Overvej derfor, om dine hvidevarer skal kunne lidt ekstra.

Book et uforpligtende møde
Overvej små, lækre detaljer
Book et moede med en DESIGNAkonsulent

Find din lokale Designa butik

Én ting er at kigge på køkkener online. Noget helt andet er at opleve et køkken i virkeligheden. Mærke materialerne. Opleve farverne. Prøve de mange funktioner af.  

Så hvad venter du på?  

Vi glæder os til at byde dig velkommen i en af vores mange Designa butikker rundt omkring i Danmark.

Find din nærmeste Designa butik
Find din lokale DESIGNA butik
Find din lokale DESIGNA butik
Brug for hjælp?

Find din nærmeste Designa butik eller kontakt os herunder

Find butik Skriv til os
Der findes kun gode spørgsmål
 • Prisen på dit nye køkken er individuelt - ligesom din smag, dine behov og til- og fravalg.
   
  Vores køkkenrådgivere stiller spørgsmål og lytter til dine køkkendrømme og behov og vi tager altid udgangspunkt i dit budget. Se priseksempler her
 • Prisen på montering af køkken er individuelt og afhænger af køkkenets størrelse og omfang.
   
  Prisen afhænger ligeledes af om vi skal stå få el og vvs installationer i forbindelselse med monteringen af køkkenet.
   
  Hos Designa giver vi altid en fast pris på monteringen, så der ikke opstår nogle overraskelser.
 • Selvfølgelig! Designas garanti er blandt markedets bedste.
   
  Hos Designa lægger vi stor vægt på kundernes tryghed – også efter køkkenet er taget i brug.
  Du får 25 års garanti på skuffer, skinner og hængsler – samt alle bevægelige dele. 10 år på skabe og låger, og 5 år på bordplader. Læs om vores garantier her.
   
 • Når vi har designet formen på dit nye køkken, så ser vi sammen på, hvilket inventar som passer bedst til dine behov i køkkenet. Vores køkkenrådgivere stiller de rette spørgsmål og lytter til dine køkkendrømme og behov og vi tager altid altid udgangspunkt i dit budget. Blive inspireret til de rette valg for dig her