Designa X Laila Friis-Salling

Designa X Laila
Nordisk minimalisme med et lille drys classic

Hjem. Det har altid været Grønland, i Nuuk. Her er Laila født og opvokset.

Nu, som mor, er det også her, hun vælger at plante rødderne for sin egen familie.

Og med et helt særligt køkken. 
 

Velkommen hjemme hos Laila Friis-Salling

Luften er klar. Næsten sitrende. Havets brusen ligger som et konstant lydtæppe omkring det hjem, vi snart skal besøge, og lyden forstærkes af det hårde, mørke fjeld, som rejser sig bag bygningerne. Naturen omfavner dette særlige område og hjem. 

Vi befinder os i Nuuk. Her er vi inviteret på fint Designa køkken-besøg hos Laila Friis-Salling, som selv er født og opvokset i Grønland.  

Måske genkender du hende? Laila Friis-Salling er tidligere professionel skiløber. Hun deltog også i sæson 15 af "Vild med dans".

I dag nyder Laila familielivet med sin mand og børn på 2 og 3 år. 

Grafik af kaffebønder
Laila Friis-Salling X Designa

Det at være tæt på naturen er noget, jeg virkelig værdsætter ved at bo her i Grønland. Jeg vil gerne give mine børn samme slags opvækst, som jeg selv havde.

– Laila Friis-Salling  

Køkkenet – centrum for familielivet

Familien bor i en rummelig 200 kvadratmeter stor lejlighed i ét plan. Hjemmets bankende hjerte er et masterpiece af et køkken. Stort. Lyst. Elegant. 

Laila og hendes mand, begge madelskere, ønskede et køkken, der kunne håndtere familiens hverdagsbehov og samtidig være det perfekte sted til at afholde traditionelle grønlandske kaffemikker. Dem hører du mere om lidt senere.  

"Køkkenet er virkelig hjertet i vores hjem," bemærker Laila. "Vi bruger meget tid på at forberede måltider og madpakker, og vi ønskede plads til at kunne involvere børnene mere i køkkenaktiviteterne."

grafik af græs
Madværksted

Klassisk, nordisk charme med masser af hverdags convenience

Med favnen fuld af tanker og ønsker til deres nye køkken bookede parret møde med en køkkenkonsulent hos den lokale Designa butik i Nuuk. 

En ønskeliste blev udfoldet og konkretiseret, og således også en køreplan for den videre designproces. 

"Vi ønskede at arbejde med nogen, der kunne hjælpe os med at realisere vores vision, og som kunne give os gode råd undervejs, og det er, hvad vi fandt hos Designa," forklarer Laila.

1.
Rigeligt med albuerum
Et funktionelt køkken, der kunne håndtere deres travle hverdagsliv, men som også ville være et behageligt rum at opholde sig i.
2.
Nordisk og tidløst design
Familien ønskede en moderne og tidløs æstetik, der matchede resten af deres indretning. Desuden skulle køkkenet være let at rengøre og vedligeholde.
3.
Pladsoptimering
Med to børn og en passion for madlavning, var det afgørende for Laila at have rigelig plads til opbevaring af madlavningsredskaber, børnenes ting og dagligvarer.
4.
Et multifunktionelt rum
Køkkenet skulle både sætte rammen om et socialt og hyggeligt samlingspunkt for familiens hverdagsliv, og samtidigt også understøtte værtskabet for familie og venner.

Plads til familie- og værtslivet

Børnefamilielivet roder. Konstant. Det i kombinationen med ønsket om masser af værtskab kastede særlige indretningsbehov af sig. Den store køkkenø udgør arenaen for hverdagslivet, som store og små køkkenhjælpere nemt kan bevæge sig omkring. Her er der siddepladser og arbejdsplads på hver side af håndvasken.

Hvorfor ikke kogepladen her, tænker du? Fordi størstedelen af køkkenarbejdet foregår i og omkring håndvasken, mens gryderetter i højere grad står og passer sig selv henne ved væggen. Med køkkenvasken på øen er der plads til at invitere børnene med ind i madlavningen, eller de kan følge med fra siddepladserne fordybet i kreationer, leg og lektier.    

Køkkenet byder også på masser af opbevaringsplads – både i køkkenøen og i skabe og skuffer langs væggen. I flere af skufferne findes der inderskuffer, så pladsen er udnyttet så effektivt som muligt.      

"Alt opbevaringspladsen hjælper med at holde tingene organiseret," forklarer Laila og uddyber: "Det gør madlavning sjovere og mindre stressende, fordi vi ikke konstant leder efter ting."

grafik af køkken
Designa skuffeindretning med inderskuffer
Designa køkken - med køkkenø

Det er blevet så flot, og kvaliteten er usædvanlig. Man kan bare mærke, at lågerne går smooth, når man åbner og lukker dem

– Laila Friis-Salling  

Lyst, let og indbydende

Med ønsket om et tidløst køkken, der er lige så indbydende i dag som om 10 år, valgte de at holde designet simpelt og elegant. 

"Vi undgik vilde farver i vores design. Jeg var bekymret for, at det måske ville blive utjekket inden for en kortere tidsramme. Derfor valgte vi at holde os til den hvide grundfarve."

Personlige detaljer og unikke elementer, såsom den beige vægfarve, diskrete messinggreb på skuffer og skabe samt den ternede mosaik stænkplade tilføjer køkkenet et unikt touch.

Køkkenfrontene er hvide rammelåger fra Designas Classic kollektion, toppet med en letmønstret Dekton-bordplade

Find mere inspiration til bordplade her. 

grafik af træ
Detaljerigdom med lige det ékstra

Brugsglæde med lige det ekstra

Der er kredset om brugsglæden i dette køkken, og når man spørger Laila til, hvad hun er mest begejstret for, falder svaret prompte: ”Bordpladen! Vi har ikke før haft en bordplade, hvor vi bare kunne sætte ting direkte fra ovnen, og det er megafedt,” fortæller Laila. 

Udover bordpladen fremhæver hun også induktionskogepladen med emfang, der har erstattet behovet for en stor og klodset emhætte, hvilket har gjort køkkenet mere åbent og indbydende.

Og så er der Quookeren. "Vi er så glade for den. Den gør vores liv nemmere ved at levere danskvand og kogende vand på få sekunder. Den har også sparet os plads på køkkenbordet, da den kan lave kogende vand, varmt vand, brusvand, iskoldt vand og koldt vand. Det er virkelig en game changer," forklarer Laila.

grafik af køkkenø
designa køkken med sort quooker
Designa køkken med rammelåger fra Classic kollektionen

Køkkenet, når det bare er allerbedst

Laila peger på den særlige grønlandske tradition "kaffemik", som det ultimative højdepunkt i sit Designa køkken - en tid, hvor hun samler alle dem, hun holder af.

"I Grønland har vi en tradition, der hedder kaffemik. Det er en slags åbent hus ved lejligheder som fødselsdage eller barnedåb, hvor gæsterne mødes hjemme hos værten og nyder en buffet af kaffe og kage," forklarer Laila.

"Det er helt fantastisk at have al den plads til at forberede maden til gæsterne. Der skal laves rigtig meget mad. Med Quookeren kan vi hurtigt lave te, og alle varme retter kan vi bare anrette direkte på køkkenøen på bordpladen. Det er en stor succes!"

grafik af græs
Laila Friis-Salling X designa
Rendering af Lailas køkken

3D tegning af Lailas køkken

Fra tanke til 3D til virkelighed

Laila ser tilbage på en strømlinet køkkenproces med Designa. De tidlige idéer blev nemt bragt til live gennem 3D-tegninger af familiens fremtidige køkken.

"Designa kom hjem til os, målte op og lavede en utrolig flot 3D-tegning af køkkenet. Det var virkelig en lettelse at se, hvordan det ville se ud, før vi bestilte det," fortæller hun.

Det viste sig at være en afgørende del af processen for hende - muligheden for at visualisere sit nye køkken gennem en detaljeret 3D-tegning. Helt gratis. Dette hjalp dem med at få en bedre fornemmelse af rummet og tillod dem at foretage justeringer, der afspejlede deres personlige præferencer og behov.

"Den der 3D-visualisering har været uvurderlig for at få det præcis, som vi ønskede det. Og mere end det. For det viste sig at være endnu flottere i virkeligheden, selvom 3D-tegningen var så god," afslutter Laila med et stort smil.

Grafik af lejlighedsejendom
Laila Friis-Salling tilbereder mad I sit Designa køkken

Drømmer du også om et nyt køkken med lige dét ekstra?

Book et møde med vores dygtige designere i butikken, eller lad os mødes hos dig til en snak om, hvordan vi kan opfylde jeres køkkendrømme. 

Book dit møde her
grafik af badværelsesmøbel
Book et moede med en DESIGNAkonsulent
Find din lokale Designa butik

Én ting er at kigge på køkkener online. Noget helt andet er at opleve et køkken i virkeligheden. Mærke materialerne. Opleve farverne. Prøve de mange funktioner af.  

... hvad venter du på?  

Vi glæder os til at byde dig velkommen i en af vores mange Designa butikker rundt omkring i Danmark.

Find din nærmeste Designa butik
Find din lokale DESIGNA butik
Find din lokale DESIGNA butik