Sådan vælger du køkkenskabe

Underskabe, overskabe, højskabe og topskabe har hver sine kvaliteter, men hvad skal du vælge? Størrelsen på køkkenet har betydning for, hvad der praktisk kan lade sig gøre. Få vores bedste råd til, hvordan du vælger den rette kombination af køkkenskabe.

Den rette kombination af køkkenskabe

Dit valg af køkkenskabe handler i høj grad om, hvor mange skabe du har plads til i din køkkenindretning, men dit valg afhænger også af hvilke behov, du har. For at du får den bedste kombination af køkkenskabe, skal du derfor overveje følgende:

  • Dit behov for opbevaring?
  • Dit behov for bordplads?
  • Hvordan vil du gerne bruge dit køkken?

Hos DESIGNA tilbyder vi et af markedets bredeste udvalg af køkkenskabe. Det gør også, at du altid kan få en skræddersyet løsning, der passer præcis til din køkkenplanlægning.

Køkkenskabe med hver deres fordele

Når du skal vælge køkkenskabe, er det vigtigt, at de opfylder de ønsker, du har. Derfor er det en god idé, at du overvejer, hvordan din skabsindretning skal være. Hvilke behov har du for opbevaring? Hvordan foretrækker du at bruge arbejdsstationerne i dit køkken?

Nedenfor får du et overblik over nogle af de skabsmuligheder, der er til dit køkken.

Underskabe er del af ethvert køkken

Uanset størrelsen på dit køkken vil underskabe være fast inventar. Typisk vil det være i et underskab, at du opbevarer køkkengrej som gryder, pander og skåle. Det skyldes, at et underskab er dybere end andre køkkenskabe.

Derudover danner underskabet fundamentet i køkkenet, som byder på flere muligheder. Det kan være at indbygge opvaskemaskinen (kaldet for indbygningsskab), et hjørneskab med karrusel eller udnytte soklen, som underskabet hviler på, til skuffeopbevaring.
 

Forny eller renovér?

Bricks – En ny måde at tænke underskab

Med vores specialudviklede Bricks-løsning bestemmer du, hvor skufferne i underskabet skal sidde. Bricks by DESIGNA er nemlig en ny og innovativ måde at tænke køkkenskabe på. Placér eksempelvis dine potter og pander i den øverste skuffe, så du har dem lige ved hånden.
 

Oplev den innovative løsning

Udnyt højden med overskabe

Overskabe er ideelle til at udnytte højden i køkkenet. Det er især et effektivt værktøj i et mindre køkken, hvor pladsen skal udnyttes til fulde. Overskabe fås både med eller uden låge, men fælles for overskabe er, at de ikke er så lige så dybe som underskabe.

Der er dog stadig mange muligheder med overskabet. Du kan blandet andet bruge det til opbevaring af nipsting, eller benytte overskabet til at skjule emhætten eller mikroovnen. Det handler om at tænke kreativt og udnytte al pladsen.
 

Få råd til valg af køkkenlåger

Topskabe er den fleksible løsning

Som alternativ til et overskab findes topskabet. Ligesom med overskabe skal du beslutte, om topskabet skal være med eller uden låge. Vælger du med låge, vil lågen typisk være i toppen af skabet. Det skyldes, at topskabe har en mindre højde end overskabe.

Der er dog endnu et alternativ til både top- og overskabe. Hylder. Svævehylden er god til at skabe luft i køkkenet, så det ikke virker så kompakt. Det giver dig frihed til at indrette, som du har lyst til. På den måde kan du også placere alle de ting, du bruger i hverdagen i nærheden, eller sætte et (endnu mere) personligt præg på dit nye køkken.
 

Find inspiration i vores katalog

Få god opbevaringsplads med højskabe

Højskabet er det køkkenskab, der byder på mest plads til opbevaring. Udover at udnytte loftshøjden til fulde kan du også indrette højskabet på flere forskellige måder.

Du kan bruge højskabet som indbygningsskab, hvor du gemmer dit køleskab væk bag en ensartet køkkenfront. Du kan også bruge det til at integrere din ovn. En anden mulighed er justerbare hylder, trådkurve med udtræk eller bruge højskabet som rengøringsskab.

Book et møde med en konsulent

Book et uforpligtende møde med en af vores konsulenter. Få en god kop kaffe og en snak om mulighederne for nyt køkken, bad eller garderobe.

Book et møde