Køkkenfarver – hvad skal du vælge?

Farverne i køkkenet har betydning for rumopfattelsen, men hvilke farver skal du vælge? Der er ikke nogen facitliste på hvilke farver, der passer til hvad, men der er mange gode overvejelser, du kan gøre dig, inden du vælger køkkenfarver.

Farver gør underværker

Det er ikke nogen hemmelighed, at den minimalistiske stil og hvide køkkener længe har været prioritet i de skandinaviske hjem. Men det er en tendens, der er under forandring.

Farver i køkkenet vinder større indpas, og når du skal vælge køkkenfarver, er der mange veje, du kan gå. Du kan gå helhjertet ind i valget med knald på farverne, men du kan også tage en blid mellemvej, hvor du integrerer farverne på en effektiv og stilfuld måde.
 

Få svar på: Hvad koster et nyt køkken?

Hvilken køkkenfarve skal jeg vælge?

Det er et godt spørgsmål, fordi der er ikke et entydigt svar. Dit valg af køkkenfarver skal bære præg af de farver, du godt kan lide – ofte vil det være et kompromis, I skal indgå derhjemme. En tommelfingerregel er dog, at det er en god idé, hvis du vælger en nuance, som skaber en rød tråd til resten af hjemmet.

Når det er sagt, er der selvfølgelig køkkenfarver, som hitter mere end andre. I øjeblikket er det både dyb blå og grøn, som begge inddrager vores kærlighed til naturen på en rolig og harmonisk måde. Men også de mørkere toner er meget populære.
 

Find inspiration i vores katalog

Den farverige løsning

Inspiration fra naturen spiller i højere grad en betydningsfuld rolle i de valg, vi træffer til køkkenet. Farverne i køkkenet er ikke nogen undtagelse. Fælles for alle køkkenfarver er, at du kan mikse og matche dem, som du ønsker. Her er intet rigtigt eller forkert.

Uanset om du er til nedtonede farver i mørke nuancer eller lyse farver til dine køkkenlåger, kan du sagtens kombinere køkkenfarverne med farverne på både gulv, væg og loft.
 

Få hjælp til køkkenplanlægningen

Den hurtige og effektive løsning

Faktisk behøver du slet ikke farverige køkkenlåger for at få flere farver ind i dit køkken. Der findes andre alternative måder til, hvordan du kan bringe farvepaletten i spil.

En mulighed er, at du maler en væg i en farve, der skaber en stilfuld kontrast til resten af køkkenet. Det kan eksempelvis være en karrygul eller blommerød. En anden mulighed kan være noget så simpelt som et farverigt armatur, der bryder det klassiske udtryk.
 

Læs også: Forny eller renovere?

Den blide mellemvej

Hvem siger, at dit farvevalg i køkkenet er enten eller? I hvert fald ikke os. Det er snarere både og. Hos DESIGNA kan du nemlig vælge de køkkenfarver, du ønsker. Du bestemmer.

Det betyder, at hvis du eksempelvis foretrækker at kombinere to køkkenfarver – det kan være blå og lys sandfarvet - kan det sagtens lade sig gøre. Kontraster gør noget særligt for dit køkken, og du kan derfor med fordel kombinere mørke og lyse nuancer. 

Farver kommer og går

Har du forelsket dig i en pastelgrøn køkkenfarve, men er alligevel lidt skeptisk? For hvad nu hvis, at du bliver træt af farven? Vil det så ikke være bedre, at du vælger traditionelle farver som hvid, sort eller træ?

Nej! Vælg den køkkenfarve, som du bliver mest glad for, men vær indstillet på, at farver kommer og går. I tilfælde af, at du bliver træt af farverne i køkkenet, kan du altid skifte dem igen, men det kræver, at du afsætter både tid og budget til det.
 

Sådan fornyer du dit køkken